CARTE DE BUCATE înaltă de trei metri, lansată în România
Foto: Sursa foto: Facebook

CARTE DE BUCATE înaltă de trei metri, lansată în România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O carte de bucate de trei metri înălţime şi patru metri lăţime, care conţine reţete inedite precum "trandafiri muraţi" şi "ciorbă de burtă sub formă de piramidă", a fost lansată de chef Cosmin Toma, duminica trecută, la Alba Iulia.

Potrivit gustarte.ro, cartea, despre care Toma spune că este cea mai mare din România, nu este una obişnuită, cu pagini, aşa cum s-ar gândi toată lumea, fiind formată doar din cele două coperte.

Pe una dintre ele se află patru reţete: "Ciorbă de burtă piramidă", "Muşchiuleţ de porc umplut cu muştar şi bacon, servit cu sos travilion de Toma", "Rose de Toma" şi "Cremeş", iar pe cealaltă sunt scrise păreri ale mai multor bucătari despre Cosmin Toma.

Înainte de lansarea cărţii, la "Alba Carolina Food Fest", bucătarul a gătit în faţa spectatorilor muşchiuleţ de porc cu bacon, tagliatelle cu sos de ciocolată şi îngheţată cu bacon.

"Cartea este unică în România şi în Europa, pentru că are dimensiuni foarte mari. Am vrut să fac ceva unic pentru Alba Iulia, iar cum mulţi colegi de-ai mei mă consideră un bucătar excentric, am zis să ies în faţă cu o carte foarte mare. Probabil că unii se aşteptau să aibă şi file, însă având în vedere că este foarte mare, dacă aveam file riscam să cadă, şi atunci am făcut-o sub forma a două coperte. Am umblat la reinterpretarea preparatelor să poată fi servite şi la restaurante high class. Am vrut să ridicăm bucătăria românească mai sus, putem concura oricând cu bucătăria franţuzească", a spus Cosmin Toma.

Toma este şi primul bucătar care a murat trandafirii. "Mă tot gândeam ce murătură s-ar putea face, să fie altceva, nu clasicii castraveţi şi gogonele. Am făcut, iniţial, dulceaţă de trandafiri, iar apoi am făcut şi trandafiri muraţi", a spus Toma.

În urmă cu doi ani, el a mai lansat o carte, de 1,70 metri înălţime, intitulată "Atelierul de gătit al lui Toma". Aceasta conţine peste 200 de reţete culinare şi peste 100 de imagini, fiind structurată pe patru capitole.

Citit 934 ori Ultima modificare Vineri, 21 Octombrie 2016 20:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.