Idei pentru un meniu de HALLOWEEN
Foto: Sursa foto: acasa.ro

Idei pentru un meniu de HALLOWEEN
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sărbătoare împrumutată de la americani, Halloween-ul în România este un bun prilej de petrecere. Mergem în locuri unde se organizează petreceri sau invităm prieteni acasă. Această sărbătoare are loc în seara de 31 octombrie. Dacă vrei să faci o mică petrecere acasă cu prietenii, iată câteva idei pentru un meniu Halloween, recomandate de expertul Andreea Szasz:

Salată exotică în portocale

Ingrediente:

8 portocale mari, 3 linguri oţet de vin, două linguri miere, două linguriţe muştar cu boabe, piper negru mărunţit, sare grunjoasă, 1/4 cană ulei măsline, mix verdeţuri/salate (salată verde, rucola, spanac, măcriş, andive etc.), 1/2 cană seminţe de dovleac, prăjite sau nu, ori susan

Mod de preparare:

Faceţi capac portocalelor şi, cu ajutorul unei linguri, scoateţi, cu grijă, pulpa. Tăiaţi puţin din portocală şi la capătul celălalt, pentru a avea stabilitate la servire.

Tăiaţi pulpa portocalelor. Sucul obţinut turnaţi-l într-un bol de sticlă şi amestecaţi-l bine cu oţetul, mierea şi muştarul. Asezonaţi cu sare şi piper, apoi adăugaţi uleiul de măsline şi amestecaţi viguros până la omogenizare. Veţi obţine un dressing extraordinar pentru această salată. Într-un bol mare de sticlă amestecaţi verdeţurile, pulpa de portocala şi dressingul, foarte uşor pentru că salata să aibă lejeritate.

Decupaţi cu grijă în coajă de portocală modelul pentru dovlecii de Halloween. Umpleţi cojile portocalelor cu salată şi presăraţi deasupra seminţele de dovleac sau susan.

Ouă-păianjen umplute

Ingrediente:

3 felii bacon, 8 ouă fierte tari, 1/3 cană maioneză (din comerţ), două linguri ceapă verde tocată mărunt, o linguriţă muştar, sare şi piper, măsline negre

Mod de preparare:

Într-o tigaie, gătiţi baconul până devine crocant. Scoateţi-l pe un şervet. După ce s-a răcit, mărunţiţi baconul şi lăsaţi-l deoparte. Tăiaţi cu grijă ouăle în jumătăţi.

Scoateţi uşor gălbenuşurile şi aşezaţi-le într-un bol de sticlă. Amestecaţi-le bine cu maioneză, ceapă verde, muştarul şi baconul mărunţit. Asezonaţi cu sare şi piper după gust. Cu ajutorul unui şpriţ sau cu o lingură, umpleţi fiecare jumătate de ou cu amestecul de mai sus. În spiritul distracţiei, tăiaţi felii, fâşii din măsline negre şi decoraţi ouăle cu model păianjen, ni se recomandă pe siteul acasa.ro.

Banane-fantomă învelite în ciocolată albă

Sunt necesare 12 paie colorate sau beţe pentru acadele, hârtie de copt, 1 borcan

Ingrediente:

6 banane mari, 600 g ciocolată albă, bomboane mici, stafide, seminţe etc.

Mod de preparare:

Curăţaţi bananele şi tăiaţi-le în jumătăţi. Introduceţi în fiecare jumătate un pai/băţ pentru a obţine o banană-acadea. Aşezaţi jumătăţile pe farfurii şi ţineţi-le la congelator pentru una-două ore.

Acoperiţi o tavă (un platou) cu hârtie de copt.

Tăiaţi mărunt ciocolata albă. Puneţi apă la fiert într-o oală. Aşezaţi ciocolata într-un bol de sticlă sau inox. Când apa fierbe, fixaţi bolul cu ciocolată deasupra oalei şi amestecaţi uşor până se topeşte complet. După ce s-a topit, turnaţi ciocolata în borcan.

Scoateţi bananele-acadea din congelator, pe rând, pentru a le înveli în ciocolată. Introduceţi o banană-acadea în borcan, scoateţi repede, lăsaţi să se scurgă, apoi aşezaţi-o pe hârtia de copt. Repetaţi cu toate jumătăţile de banană aceeaşi procedură.

Folosiţi bomboane mici, stafide sau alte seminţe pentru a face ochi şi gură bananelor. Ţineţi-le la rece până le serviţi invitaţilor. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII

Vă urăm şi noi petrecere frumoasă de Halloween!

Citit 4258 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2016 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.