Zâmbete de weekend | Povestea din spatele scenei: cum am scăpat de Pâslaru

Zâmbete de weekend | Povestea din spatele scenei: cum am scăpat de Pâslaru
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Rubrica Pamflet vă prezintă astăzi, în exclusivitate, dedesubturile mutării anului în politica gălăţeană: trecerea pe linie locală a maestrului Pintea, haiducul lui şapte parai

Florin Pâslaru, eliminat de pe liste ca la şah / Dan Nica: „Asta e, sacrificăm nebunul”

Strategii PSD Galaţi, Dan Nica şi Viorel Ştefan, sunt atât de disperaţi să câştige partida de şah în care sunt angrenaţi încât au decis să facă unul dintre cele mai mari sacrificii posibile: să renunţe la nebun. Florin Pâslaru nu mai face parte din lista de candidaţi a PSD, dar nu pentru că adversarii ar fi forţat un schimb de nebuni sau i-ar fi încolţit pe jucătorii PSD.

Potrivit unor surse din partid, sacrificarea nebunului nu era neapărat necesară. „Dacă ar fi jucat decent ar fi câştigat şi cu nebunul pe tablă. L-au oferit pradă din două motive posibile: ori au vrut să fie sută la sută că vor câştiga, ori pur şi simplu nu îşi doreau ca nebunul să stea la masă când se bea şampanie la final”, a comentat în analist politic.

Cârcotaşii din PSD ar fi vrut chiar sacrificii mai mari pe tabla de şah. „Au tot fost voci care susţineau că şi regina Lucreţia Roşca ar mai trebui să cadă. Sau Viorel Ştefan să mai stea o tură. Că oricum nu fac nimic altceva decât să joace în defensivă, să îl apere pe regele Dan Nica. Asta în timp ce PSD-ul atacă cu pionii, nebunii şi caii de bătaie. Bătaie de joc la adresa pesediştilor muncitori”, a comentat o sursă avizată din partid.

Nu chiuiţi de bucurie: Florin Pâslaru va fi pus director pe la o societate de stat

Oamenii de bună-credinţă din Galaţi sunt beţi de fericire de câteva săptămâni încoace, de când au aflat că lista PSD pentru Parlament nu mai conţine numele lui Florin Pâslaru. Specialiştii atrag, totuşi, atenţia că este o bucurie nejustificată, întrucât această mutare nu înseamnă deloc dispariţia din prima linie a lui Florin Pâslaru. Mai mult, pentru că acesta are toate şansele să fie uns director pe la vreo societate publică locală, oamenii ar trebui să fie chiar îngrijoraţi, susţin specialiştii. „De la Bucureşti, din Camera Deputaţilor, Florin Pâslaru putea face mai puţin rău oraşului decât dintr-o funcţie de conducere la o companie publică locală. Pentru că despre asta este vorba: despre locul din care face mai mult rău, nu mai mult bine. Că bine nu are cum să facă nicăieri. Sincer, poate că era mai bine să rămână la Bucureşti. Pentru că cine va fi în locul lui Pâslaru în Parlament nu va putea acoperi răul pe care îl va face Pâslaru în calitate de director local. Rămâne de văzut. Sper să nu am gura pocită”, a declarat un analist politic gălăţean.

Contactat telefonic, Florin Pâslaru a fost foarte deschis. „Sincer, m-aş vedea director la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Sunt peşti acolo, iar eu am mai condus o societate cu peşti. Deci am ceva experienţă”, a spus Florin Pâslaru.

O fi adevărat? Umblă vorba că ar exista un consilier PSD excentric care nu ia şpagă

Lumea publică gălăţeană a fost zguduită săptămâna aceasta de un zvon. Potrivit gurilor rele din târg, se pare că în PSD ar exista o persoană (consilier local sau consilier judeţean, nu se ştie foarte clar) care nu ia şpagă. Mai mult, acest personaj de basm ar trăi doar din salariul pe care îl ia. „Am auzit şi eu acest zvon. Cică e un excentric în PSD care nu numai că nu cere şpagă, ci, culmea tupeului, refuză să ia şpagă atunci când i se oferă. Nu ştiu ce să cred, mie mi se pare cam gogonată. Nu cred că e posibil aşa ceva. Oamenii spun că e puţin sărit de pe fix, că e excentric şi că îi place să îşi trăiască viaţa la limită”, a spus un politician local.

Alţi politicieni nu numai că nu cred aşa ceva, dar unii spun că ar fi chiar un dezastru să fie adevărat. „S-ar duce dracului toate. Ar trebui să ştergem cu buretele tot ceea ce am învăţat în ultimii 25 de ani. Am trăi într-o nouă paradigmă. Eu mă rog la Dumnezeu să fie doar un zvon. În primul rând pentru el, întrucât eu nu mi-aş putea închipui cum se descurcă, şi apoi pentru noi, că ne-ar mai veni inima la loc. Închipuiţi-vă ce se va întâmpla dacă ar afla oamenii că e posibil să trăieşti şi fără şpagă. Cine ştie, s-ar putea să le treacă prin gând să ne ceară şi nouă să facem la fel... Doamne-fereşte!!!”, a spus un alt politician.

Patru tâlhari brăileni au dat o spargere la „Evidenţa Populaţiei” şi şi-au făcut buletine de Galaţi

Brăilenii continuă seria de acte criminale comise la Galaţi. După ce o bandă de patru brăileni a dat o spargere la un magazin din oraş, vineri, alţi tâlhari au pătruns prin efracţie în sediul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Galaţi. Temerile cele mai mari ale autorităţilor au fost confirmate de poliţişti: se pare că tâlharii care au intrat în sediu şi-au făcut buletine de Galaţi. „De ce ne temeam cel mai tare nu am scăpat. Au intrat şi şi-au făcut buletine, însă vestea proastă este că nu şi-au făcut doar pentru ei, ci şi pentru rudele lor. Am demarat cercetările în acest caz, însă vă spunem cinstit că va fi foarte greu să îi depistăm, pentru că acum sunt în legalitate, au buletine de oraş, deci nu putem să îi descoperim. Sunt printre noi amestecaţi de-acum încolo”, a declarat unul dintre poliţiştii care se ocupă de caz.

Potrivit unor informaţii neconfirmate încă, ar fi vorba despre aproximativ 50 de buletine care s-ar fi făcut pe numele brăilenilor. „Din păcate, numărul este suficient de mare încât să afecteze destul de mult nivelul de inteligenţă al Galaţiului. Încă nu am făcut calcule exacte, sperăm să nu fie chiar atât de grav pe cât pare”, a spus un sociolog.

Dan, Căpitan de Cai

E clar că suntem blestemaţi! Durbacă a depus la timp listele de candidaţi

Veştile proaste par să nu se mai termine în Galaţi. Speranţele gălăţenilor la un viitor luminos s-au spulberat joi noapte, când Eugen Durbacă a ajuns să depună listele de candidaţi cu cinci minute înainte să se închidă Biroul Electoral Judeţean. „Timpul trecea, iar speranţele erau tot mai mari. Cu fiecare minut care se ducea, trăgeam tot mai mare nădejde că am putea avea parte de patru ani de fericire. S-a dus totul naibii cu cinci minute înainte de miezul nopţii, când pe uşa Biroului Electoral Judeţean a intrat val-vârtej Eugen Durbacă, cu listele de candidaţi în mână. Am crezut că pică cerul pe mine. Am încercat să ne agăţăm de o ultimă speranţă şi am pus o piatră în uşă, poate-poate n-o reuşi s-o deschidă. De unde? A intrat ca prin brânză şi a depus listele”, a povestit un angajat al BEJ.

Momentele în care Galaţiul a trecut de la extaz la agonie au fost rememorate şi de un trecător. A trecut o maşină pe lângă mine cu viteza fulgerului. Am crezut că e o urgenţă ceva, că moare cineva, că e o chestiune de viaţă şi de moarte. Când am aflat despre ce era vorba mi-am dat seama că trebuia să fac ceva. Să mă arunc în calea maşinii şi să mă sacrific pentru binele Galaţiului. Muream eu, dar măcar sute de mii de gălăţeni puteau să ducă o viaţă normală. E un sacrificiu pe care trebuia să îl fac, dar, din păcate, nu mi-am dat seama la timp. Îmi pare rău, îmi cer scuze în faţa oamenilor din judeţul Galaţi”, a declarat Mihai Valentin, martor la depunerea candidaturilor de către Eugen Durbacă.

Candidat Ură

Afişe electorale, puse strategic la înălţime

„Cu greu ajungi să scuipi până acolo”

După experienţele negative din ultimele campanii electorale, partidele politice din Galaţi au decis să îşi cocoaţe afişele cu candidaţi în locuri greu accesibile pentru flegma umană. „Anul acesta am decis să le punem mai sus. Am făcut un exerciţiu: am luat campionul mondial la scuipat şi l-am pus să dea tot din el. Am măsurat bolta şi am decis să montăm afişele la jumătate de metru peste cel mai înalt punct rezultat în urma experimentului. Acum, afişele noastre sunt în siguranţă”, a declarat un membru PSD.

Strategia pesediştilor a fost urmată şi de celelalte partide. „I-am rugat pe cei de la PSD să ne spună înălţimea ideală. Au fost nişte domni: până la urmă suntem toţi în aceeaşi barcă”, a comentat şi un membru PNL.

Loc de Dat cu Sacul

Gălăţenii, pregătiţi de campania electorală 

„Am păstrat special nişte roşii stricate” 

Populaţia Galaţiului este pregătită de campanie electorală. Potrivit informaţiilor furnizate de şefii asociaţiilor de proprietari, oamenii şi-au făcut deja provizii de roşii stricate, ouă şi murături împuţite din anii trecuţi. „Poate să înceapă. Deja suntem pregătiţi să îi primim în cartiere pe cei care vin să discute cu noi, să îşi facă campanie electorală. Fiecare cetăţean are minimum două kilograme de legume stricate în dotare, puse sub geam în caz că apar candidaţii în cartier pe nepusă masă. Oamenii s-au antrenat toată vara şi acum putem spune că suntem gata să ne întâmpinăm candidaţii”, a declarat Costel Baston, şef de asociaţie de proprietari.

„Eu am ceva în plus: două cartoane de ouă puse deoparte din aprilie. Îs numai bune de întâmpinat musafirii electorali. Avem pentru toată lumea, abia îi aşteptăm la noi în cartier”, a completat Ion Barabulă, cetăţean din Micro 19.

Murătură P(ale)olitică

PNL aplică un plan ingenios

Ca să aibă mai multe şanse, va merge la alegeri sub numele PSD

Partidul Naţional Liberal a descoperit soluţia magică pentru a trimite mai mult de doi candidaţi în parlamentul României. Potrivit unor surse din partid, conducerea liberalilor a decis să îşi înscrie lista cu candidaţi sub o altă denumire, pentru a avea mai multe şanse de a câştiga alegerile. „Anul acesta mergem sub denumirea PSD. Se pare că oamenii votează mai degrabă aceste iniţiale, deci nu văd niciun motiv pentru care să nu profităm şi noi de acest aspect. După alegeri, ne întoarcem la iniţialele noastre, PNL”, a spus Victor Paul Dobre unor apropiaţi. De asemenea, peneliştii vor face şi noi afişe electorale, care să conţină adevăratul slogan: „Prin noi înşivă!”.

De doi Penelei

 

Au vrut la biserică, dar au ajuns la cârciumă 

"Erau oameni în genunchi, credeam că se roagă"

Doi gălăţeni au intrat din greşeală într-o cârciumă din Cudalbi, deşi voiau să ajungă la biserică. „Am văzut oameni care stăteau în genunchi, am crezut că se roagă. De aia am intrat acolo. În plus, unul cânta de mama focului înăuntru”, a spus unul dintre cei doi.

Bar la RăsCruce

Chiar că nu mai avem nicio şansă

Cătălin Cristache e primul pe lista PMP

Dacă vă gândeaţi că Galaţiul mai are o şansă la normalitate, treziţi-vă! Nu mai putem fi salvaţi: Cătălin Cristache e primul la deputaţi pe lista PMP. „Eu zic să îi alegem pe toţi, după care emigrăm cu toţii. Chiar că s-a dus totul de râpă dacă a ajuns Cristache primul”, a comentat un gălăţean.

Cătălin Tristache

Balada mâzgosului universal (mea culpa)

Sunt un mâzgos cu capul gol sub glugă,

port blugi s(t)i(mulat)ori şi jerpeliţi,

port tenişi puturoşi, inscripţii toante,

am creier plin cu, cu, cu... zero biţi!

Mă sparg în giumbuşlucuri şi-n fasoane

lângă mâzgoasa mea grisină cool,

bălăbănim şi ne/simţim pe stradă:

ea - ca o divă; eu - ca un pendul!

Ne pupăcim drept, strâmb, cu plescăire,

pe geluri, pe salive, pe urdori...

pe unde nu se vede sau se vede...

ne doare-n pix de moralizatori!

Noi suntem din hailaif, ne ţine-n bască

de etici, de babaci, de hodorogi...

suntem independenţi de orice muncă,

suntem seminţe/sâmburi de escroci!

Sunt un mâzgos, ea este o mâzgoasă:

eu - hu, hu, hu!...şi ea - hi, hi, hi, hi!...

noi suntem balamucul în mişcare,

jemanfişişti de noapte şi de zi!

N-aveţi ce face, suntem la butoane:

sumă de trântori - viespi şi marţafoi...

dăm sfară, sfătuire, ultimatum:

la muncă, băăăăăăă!... ce vă uitaţi la noi?

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini 

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

 

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

       

       

Citit 2783 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2016 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.