Cele mai ciudate lucruri aflate la bordul Titanicului

Cele mai ciudate lucruri aflate la bordul Titanicului
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Tragedia de peste 100 de ani a scufundării Titanicului a făcut subiectul multor cărţi, documentare sau filme. Peste 1.500 de oameni şi-au pierdut viaţa pe 15 aprilie 1912, dar puţină lume ştie ce lucruri bizare duceau cu ei călătorii de pe faimosul vas de croazieră.

La începutul secolului al XX-lea, băile electrice erau ultima modă în ceea ce priveşte menţinerea sănătăţii, dar şi a frumuseţii. Erau atât de populare, încât una se afla la bordul Titanicului. Utilizarea băii electrice era programată: femeile o foloseau dimineaţa, iar bărbaţii după-amiaza şi seara. S-au găsit şi patru cutii care conţineau opiu. În 1912, în Statele Unite ale Americii, substanţa fusese deja interzisă de către Congres, dar cu toate acestea era foarte frecvent folosită în medicină.

Unul dintre cele mai valoroaase obiecte care se afla pe Titanic nu era vreo bijuterie sau diamant, ci o pictura în ulei a artistului Merry-Joseph Blondel, numită "La Circassienne au Bain".

Pentru a realiza o marmeladă de cea mai bună calitate, fructele trebuiau curăţate şi tăiate cu cea mai mare grijă şi precizie. De aceea, în prima jumătate a secolului al XX-lea, oamenii foloseau o maşinărie special realizată pentru fructele destinate marmeladei. Una dintre primele astfel de instrumente, care aparţinea unei femei de 27 de ani, Edwina "Winnie" Celia Troutt, se afla pe vasul de croazieră.

O sală de gimnastică la bordul unui vas de lux nu este un lucru ciudat, dar ceea ce se afla la bordul Titanicului da. Calul electric era una dintre atracţiile principale din sala de fitness-o maşină de exerciţii, extrem de scumpă, care simula echitaţia.

În afară de pasageri, Titanicul transporta şi peste şapte milioane de scrisori, corespondenţa între Anglia şi Statele Unite. Unul dintre pachete conţinea şi un manuscris victorian, "Karain: A Memory”, redactat de Joseph Conrad. Preţiosul pachet aparţinea avocatului newyorkez John Quinn, care era de altfel şi colecţionar de manuscrise originale, în special din domeniul literaturii.

sursa: historia.ro        

Citit 3622 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2016 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.