PAMFLET | Despre dragoste şi alte nenorociri

PAMFLET | Despre dragoste şi alte nenorociri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Temperaturi glaciare şi oameni dezbinaţi. Acesta a fost tabloul ţării în ultimele trei săptămâni. Deodată, însă, în ultimele zile, totul începe să se înmoaie. Inimile îngheţate capătă puls, natura călătoreşte de la Pol la Ecuator, iar fiorul dragostei îi pătrunde chiar şi pe cei de nepătruns. Ce s-a întâmplat? Vă explicăm, noi, aici, în limbajul pamfletului.

Gesturi de iubire adevărată

Nu e deloc întâmplător faptul că temperaturile au început să crească taman în perioada cuprinsă între Sfântul Valentin şi Dragobete. Ţara se dezgheaţă încet, încet, însă nu este vorba doar despre venirea calendaristică a primăverii. Lucururile sunt mult mai complicate de atât. Specialiştii afirmă că la mijloc ar fi vorba despre un blestem desprins din basme: e nevoie de un gest de iubire adevărată pentru ca inimile oamenilor să se dezgheţe. Şi nu a fost unul singur, ci mai multe. Atenţie: urmează detalii spumoase, care vă pot abuza emoţional.

Bacalbaşa s-a împăcat cu cei de la USR

Pesedistul Nicolae Bacalbaşa a făcut primul pas în relaţia tensionată cu parlamentarii USR. După ce i-a făcut impotenţi politic, Bacalbaşa s-a simţit vinovat şi le-a cerut iertare tinerilor politicieni. „Nu ştiu ce se întâmplă cu mine de câteva zile încoace. Parcă am mâncat un castron cu ciorbă de fluturi, iar acum mă borfăiesc erotic prin stomac. Simt nevoia de împăcare. Să mă ierte mai tinerii mei colegi că i-am făcut impotenţi. În realitate, am frustrări mari de natură sexuală, iar problema asta îmi afectează profund discursul politic”, a spus Nicolae Bacalbaşa.

Sensibilizaţi, cei de la USR au acceptat scuzele şi l-au invitat pe Bacalbaşa la o partidă (politică) de împăcare. „Cu inimile îngheţate nu putem aduce vara înapoi în această ţară”, a spus deputatul Bogdan Rodeanu.

Picu Roman vrea şi el iertare

Viceprimarul cocalar al Galaţiului, Picu Apostol Roman, a fost şi el cuprins de spiritul sărbătorilor de februarie. Din dragoste pentru propriul post, Picu Roman a postat pe Facebook un nou clip, în care susţine că îi pare rău de declaraţiile din precedenta postare. „Eram sub influenţa medicamentelor, nu ştiam ce vorbesc. Vorbeau pastilele din mine, că eram sedat până în gât. Acum realizez ce am făcut. Îmi pare rău”, spune Picu Roman în noul filmuleţ.

Gălăţenii, însă, nu par dispuşi să îl ierte prea curând pe viceprimarul Galaţiului. „Ştim bine că vrea doar să îşi salveze postul. De aceea face aceste gesturi. Aici nu e vorba despre sinceritate şi nici despre iubire adevărată. Inima lui e în continuare îngheţată, el nu poate aduce căldura din nou în ţară”, a comentat un gălăţean care i-a distribuit postarea.

Stupidon

Şi deţinuţii au nevoie de iubire

Penalii din Partidul Social Democrat nu au motive să se teamă că viaţa lor sentimentală va lua sfârşit odată ce vor ajunge la închisoare. Dimpotrivă, chiar vor avea parte de o mult aşteptată schimbare de perspectivă, o reinventare a conceptului de erotism.

„Îi aşteptăm cu braţele deschise. Ştim că ei nu vor aici şi că fac tot posibilul să ne întoarcă spatele, dar tocmai ăsta e farmecul. Îşi vor desoperi cu noi laturi ale personalităţii pe care nu le-au cunoscut vreodată. Le promitem o schimbare de atitudine. Sunt convins că îşi vor schimba poziţia faţă de noi când ne vom cunoaşte mai bine”, a spus un deţinut tatuat, nerăbdător să cunoască pesedişti neprihăniţi.

De partea cealaltă, încă liber, un pesedist a ţinut să le transmită un mesaj iubăreţilor de după gratii. „Suntem siguri că putem găsi o cale ca să ne înţelegem bine. Până când vom ajunge acolo vom mai da o ordonanţă, două prin care vom elimina din închisori paturile duble. Şi vom face duşuri individuale, că la comun există riscuri”, a spus un pesedist neprihănit.

Valentine's Gay

Imunitate (cod roşu de îngheţ) Submarin Cosorescu

Sunt cel mai subţire rahat cu prerogative

de pe străzile ţării mele şi ale oraşului meu,

am discipoli cu grămada, râvnesc la mai mare,

unii mă ocolesc, alţii mă gâdilă ca pe-un zeu!

Sunt cel mai tare rahat cu/fără portofoliu

din toate ungherele patriei mele sărace,

fac prozeliţi şi valuri şi atmosferă împuţitoare

mai rău decât cocseria, odihnească-se în pace!

Sunt cel mai serios rahat dintre ciracii mei,

miros adevărat, cum se cuvine şi cum se cade,

locuiesc exact cum şi pupăza din tei,

sunt contaminant, însă mă bucur de imunitate!

Umblu deghizat, port capul gol cu mustaţă,

sunt înfipt ca un băţ într-un rahat mărmurit!

Hai, spor la muncă... eu am treabă mare...

gata, că am îngheţat ca un... membru de partid!

Surpriză pentru suporterii Oţelului

Zvonuri din lumea fotbalului dau ca sigură o implicare a foştilor şefi de la Oţelul, Marius Stan şi Ionel Borş, în recuperarea palmaresului clubului gălăţean. Potrivit unor informaţii neconfirmate încă, cei doi ar complota pentru cumpărarea din propriile fonduri a siglei şi trofeelor Oţelului. Mai mult, cei doi ar urma să le doneze apoi suporterilor gălăţeni. „E un gest firesc, de împăcare”, a comentat Marius Stan.

Cam Pioni

Vocea cetăţeanului, voce politicanului

 


Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 3558 ori Ultima modificare Vineri, 17 Februarie 2017 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.