La Castelul Bran, primul pas în Tunelul Timpului

La Castelul Bran, primul pas în Tunelul Timpului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pe 31 martie, ora 12,00, Castelul Bran a făcut primul pas în Tunelul Timpului. S-a deschis şantierul acestui proiect ambiţios, care pune tehnologia mileniului al III-lea în slujba unui castel vechi de 640 de ani. Cadou al Castelului Bran pentru vizitatorii săi, la împlinirea a 640 de ani de la prima atestare documentară, Tunelul Timpului face legătura între acum şi atunci, printr-o călătorie fantastică, într-un spectacol multi-media unic în Europa.

Castelul Bran în ansamblul său este puternic marcat de amprenta Reginei Maria care a creat o reşedinţă regală  cu totul specială. Drumul personal acesteia s-a redeschis după 70 de ani pentru a aparţine iubitorilor de istorie. La începutul secolului trecut, în vechea fântână din curtea interioară a castelului a fost montat un lift electric, iar la baza fântânii a fost săpat un tunel orizontal în stâncă, realizându-se legătura cu Parcul Regal al reşedinţei.

Silueta medievală a Castelului Bran este îmbogăţită prin adăugirile din epoca modernă, când castelul a funcţionat ca reşedinţă regală, rezultând o compoziţie plină de originalitate şi pitoresc.

Caseta timpului, care va fi zidită în inima Tunelului, conţine moneda de aur cu însemnele Coroanei Regale, o cruciuliţă de la Ierusalim şi o scrisoare pentru posteritate, cu semnăturile tuturor celor prezenţi la deschiderea şantierului. Caseta stă mărturie dragostei, devotamentului şi respectului pe care cei de astăzi, asemeni celor de ieri, l-au purtat frumosului şi enigmaticului Castel Bran!

Sursa: historia.ro

Citit 2764 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2017 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.