PAMFLET. Bacalbaşa, crucificat pe nedrept

PAMFLET. Bacalbaşa, crucificat pe nedrept
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Doar ce-am scris despre Bacalbaşa la pamflet. Dar uite că omul ăsta nu suportă să treacă prea mult timp fără să fie luat la mişto. Putem să ne opunem noi? Dacă Bacalbaşa a cerut să intre la Pamflet, cine suntem noi să ne opunem? Aşadar, ţineţi-vă respiraţia, urmează glume cu Nicolae Bacalbaşa.

Totuşi, Bacalbaşa e nevinovat

În ciuda a tot ceea ce s-a scris în ziare şi vorbit în spaţiul public, Nicolae Dobrovici Bacalbaşa nu este vinovat. Aceasta este concluzia experţilor de la rubrica Pamflet, care au analizat cu atenţie detaliile de la discursul lui Bacalbaşa. Noi bănuim că discursul nici măcar nu a fost ţinut în Parlament, ci într-un loc mult mai potrivit nivelului de exprimare al lui Bacalbaşa. Puţini au observat, vezi detaliul din fotografia alăturată, că discursul a fost rostit în "CAMERA DERUTAŢILOR", nicidecum în "CAMERA DEPUTAŢILOR".

"Este numai vina televiziunilor şi a presei centrale în general, care au încercat să ne facă să credem că Bacalbaşa a avut acel limbaj de mahala în Parlamentul României. Nici vorbă! Din câte am aflat, el a ţinut discursul într-una din sălile de terapie de la Spitalul Socola din Iaşi, acolo unde se adună pacienţii cu apucături de lideri. Înaintea lui Bacalbaşa fuseseră un Napoleon, un Ştefan cel Mare şi doi Hitleri", a explicat specialistul în comunicare Viorel Corcodel.

În lumina noilor dezvăluiri, experţii atrag atenţia asupra faptului că Nicolae Bacalbaşa a fost victima unui atac mediatic nedrept. "Da, dacă ar fi spus şi făcut ce a spus şi făcut... sigur că merita nu doar să fie crucificat mediatic, ci chiar scos cu şuturi în fund din Parlament. Sau chiar deportat pe o insulă, ca Napoleon. Dar, având în vedere că, cel mai probabil, discursul a fost la Spitalul Socola, e chiar nedrept ce i se întâmplă. Nu poţi face mişto de boala cuiva. E ca şi cum am râde de handicapul cuiva. Nu e corect", a mai precizat Viorel Corcodel.

Bacalbaşa, suspendat din PSD: "Păi ce? Asta e pedeapsă?"

Decizia conducerii PSD de a-l suspenda pe Vacalbaşa din partid nu rezolvă nimic. Dimpotrivă, chiar! Specialiştii susţin că, de fapt, în acest fel, s-ar urmări ca Bacalbaşa să fie reabilitat public.

"După ce că e nebun cu acte-n regulă, mai era şi pesedist. Acum rămâne doar nebun. Deci cum i-au făcut rău? Chiar i-au făcut un bine, că a rămas acum doar cu singur stigmat. Dacă îl avansau în funcţie, eventual până la statutul de vicepreşedinte ceva... altfel stătea treaba. Putea fi înjurat mai abitir de români", a explicat Andrei Ciuruvei, specialist în comunicare politică.

Rubrica Pamflet a încercat în repetate rânduri să ia legătura cu Nicolae Bacalbaşa pentru a-şi exprima un punct de vedere pe această temă, însă de fiecare dată ne-am lovit de refuzul conducerii Spitalului Socola. "Pacienţii noştri nu pot fi deranjaţi, nu au voie să facă declaraţii", a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei spitaliceşti.

Cămaşa de Torţă

Adevărul despre cuşca maimuţelor de la Zoo

Cuşcă. Nimic nu e întâmplător pe lumea aceasta. Practic, nu există coincidenţe, ci doar legături ascunse. Plecând de la acest principiu, trebuie să remarcăm ştirea de săptămâna aceasta de pe televiziunile cetrale legată de cuşca maimuţelor de la Zoo Galaţi, care a ajuns să coste mai mult decât o vilă de lux în cel mai bun cartier al oraşului. Surse din lumea politică spun că acolo şi-a pregătit Bacalbaşa retragerea, după ce va ieşi din viaţa publică.

"Ştii cum e, fiecare îşi face un loc unde să se retragă la bătrâneţe. Aşa şi Bacalbaşa, şi-a făcut o cuşcă de lux, unde să aibă cele mai bune condiţii când va ieşi la pensie", ne-a declarat o sursă din PSD, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Din informaţiile pe care le avem, este posibil ca în acea cuşcă să fie aduse şi câteva femele de specii diferite de maimuţă, pentru ca Bacalbaşa să îşi satisfacă toate pofetele. "Exista chiar un proiect de creare a unei specii pure de maimuţă, care să ne reprezinte în Parlamentul European", a mai spus sursa noastră.

Nicolae Bacalbuin

Uniunea Scriitorilor: "Acum ne înţelegeţi?"

Şi Uniunea Scriitorilor din România a comentat pe marginea discursului rostit de Bacalbaşa. Scriitorii consideră că abia acum românii se confruntă cu problema lor din ultimii ani. "Acum vedeţi? Când noi spuneam că ne dorim să rămână în politică, astfel încât să nu mai aibă timp să scrie cărţi... Spuneaţi că suntem neînţelegători, că avem ceva cu el. Poftim! Acum nu mai e o problemă de breaslă, ci a întregii naţii", a spus un scriitor.

ScriitUră de Semeni

Mic tratat de eredopatie

eu sunt imbecilul cu şlapi!/ de mine nu ai cum să scapi!

put peste tot: şi în autobuz,/ şi în biserică, şi-n magazin!

poţi să rămâi fără vedere şi fără auz!/ e un adevărat chin

pentru tine, să te apropii/ de hoitul meu democrat,

dar ticsit cu tupeu, cu mărazuri/ şi cu morgă de psihopat!

toţi suntem aşa, tocmai hăt/ de la diluviu înspre-ncoace!

avem greţuri parafine,/ dar şi mania persecuţiei avem!

putoarea noastră face prăpăd!/ noi suntem dracu-ghem!

noi azvârlim pacea în război/ şi războiul în pace!

noi suntem viitorul patriei!/ numai cine zbiară şi rage

are şanse în aceste condiţii/ de presiune şi temperatură

culturală şi politică,/ aşa cum nu au mai fost niciodată,

care alimentează pestilenţa noastră/ cu asupra de măsură!

eu sunt imbecilul cu şlapi!/ de mine nu ai cum să scapi!

Submarin Cosorescu

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

 

Citit 5992 ori Ultima modificare Vineri, 12 Mai 2017 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.