Tulpinițe de virusel

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Ieri de Ziua Unirii Principatelor, la Focșani au fost organizate două evenimente, fiecare cu maternitatea ei. Primăria într-un loc, Prefectura în altă parte. Ca să ne derutăm dușmanul, probabil acesta a fost mobilul haosului controlat din orașul de pe Milcov. Dacă ne-ar fi lăsat domnitorul Cuza datoria Micii Uniri, am fi dat-o repede pe o navetă de ceva, pe o promisiune subțire... Sau i-am fi făcut-o cadou prin upload cuiva lipsit de griji, căci noi suntem prea ocupați.

* Uneori am chef de joacă, doar sunt un copil născut ceva mai devreme. De pildă, am căutat zilele trecute pe Google vacanțe de lux. Doar așa, ca să-i derutez pe ăștia de pe Internet, însă mi-s bombardat pe toate site-urile cu reclame de profil. În mod normal, urmează să-mi apară și clipuri cu noul Ferrari sau măcar un Lamborghini mai acătării. Mă săturasem, parol, numai de vechile mesaje de promovare a cremelor anti-hemoroizi și a pastilelor albastre. A bulinelor de inventat o scuză, cum ar veni. O scuză pentru a ieși din casă.

* M-a lovit în occipital o trăsnaie frumușică (e oximoron, dar pot să trăiesc cu acest păcat) la rubrica de știri aproape sportive de la Pro TV. Nadal a lovit cu mingea o copilă de 10-11 ani de pe marginea terenului. Ce credeți că se aude din gușa prezentatoarei? „De față cu soția sa, Nadal a pupat fata." Chiar așa, băi nene, nu putea și nevastă-sa, voaiorista vieții, să se uite în altă parte? Numai oameni răi și probleme peste tot.

* Din greșeală, un angajat al sistemului bugetar din România s-a cazat la Monte Carlo, ca săracii. Ai săi colegi de birou vor râde. Au și motive, nu se așteptau la așa ceva.

* Ceva drăgălaș am auzit tot pe un canal de televiziune. O doamnă profesoară, habar n-am pe unde funcționează, s-a referit la măsurile de izolare din calea virusului chinezesc. Și trântește un diminutiv cât Palatul Parlamentului, că e de porc să-i mai spun Casa Poporului: „Tulpinițe de virus.” O drăgălășenie, ce să ne mai ascundem, gingășia universului. Vorba unui cunoscut, bă, trebuia să meargă până la capăt. Corect ar fi fost să spună tulpinițe de virusel, ar fi fost cum trebuie.

Citit 1221 ori Ultima modificare Vineri, 24 Ianuarie 2020 16:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.