Nu vreau restart din tastatură

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Întreabă unii curioși la Radio Erevan dacă anul școlar va fi înghețat, așa cum a anunțat intempestiv Raluca Turcan. Răspunsul este îngrijorător (pentru fosta colaboratoare a lui Theodor Stolojan): doamna Raluca doar participă la ședințele de Guvern, nu ia și decizii.

* Alt răspuns, la fel de tăios, ca dezinfectantul pe care nu-l agreează medicul Streinu-Cercel: nici doamna ministru Anisie nu poate comenta. N-a întrebat-o nimeni, deci nu are șansa de a compune vreo frază savantă.

* Radio Erevan? Desigur, și la ei se lucrează de acasă, iar uneori replicile sunt oferite din bucătărie. Din burtă, am vrut să zic.

* Altfel, există riscul să-l întrebi pe Gigel în ce clasă este, la zece anișori, iar el s-o tot dea cu bastonașe, cu Ana are mere și cu ce mama naibii s-o mai găsi pe la aprozar.

* Crucea Roșie lansează campania națională de strângere de fonduri „România salvează România”. Aoleu, stop, opriți-vă numaidecât! Cineva, oricine, nu mă interesează numele sau partidul din care face parte (dar va beneficia de votul meu de vecie, iar clanul din care fac parte fredonează aceeași melodie), ar trebui să elimine grabnic pensiile speciale. E clar că țara va trece prin momente delicate (alt eufemism n-am găsit), doar nu degeaba se dă hârtia igienică precum franzela albă, dar măcar să simțim solidaritatea. Care pensii speciale în vremuri greu de anticipat și imposibil de cuantificat? Dacă tot se resetează societatea, să se umble la butonul principal. Restartul din tastatură e doar pentru fraieri.

* Ca să fie limpede, la pensiile speciale de care beneficiază politicienii mă refer. Bine, și ale judecătorilor. Bine, și ale polițiștilor, ale unora dintre ei. Cei care l-au prins pe Pablo Escobar, împușcându-l, merită în continuare retribuție abnormă. Parcă erau români...

* Și ar mai fi ceva, părere personală: decât să stăm numai unii prin casă, iar din cauza spiritelor libere care nu pupă recomandările lui Vela și Arafat, s-o ducem cu virusul planetei până la toamnă, mai bine ar fi introdusă obligativitatea rămânerii la domiciliu și poate că vom mânca cireșele de iunie. Din livadă, cu toții, nu pe rând.

Citit 1249 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 18:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.