Escapadă la Făurei

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Haioasă pirueta demnă de un stânga-mprejur a doamnei subprefect cu atribuții de prefect al județului Brăila. Dacă n-ați văzut faza, e pe Internet și e a naibii de dulce. Trebuia să fie marcată Ziua Națională și în stilul nostru, autentic. Deși, pare mai degrabă o scenă din filmele marelui comic francez Louis De Funès.

* De aici și concluzia că un consilier al unui funcționar public (or nu-știu-care demnitar) trebuie să aibă măcar 40 de ani. Uneori, experiența de viață bate șapte diplome și e foarte posibil - sper să se mai încurce și specialiștii în crize și în alte nebunii - ca un doctorat să nu-ți fie de ajuns pentru a agăța un job. Mâine, poimâine, nu peste cinci ani.

* Meteorologii anunță că duminică, la votare, vor fi aproximativ 15 grade Celsius. Carevasăzică, și văzduhul pare să fi primit o sacoșă. Cu ulei, zahăr, un pix...

* Un europarlamentar maghiar din partidul lui Viktor Orban (presa de la Budapesta scrie că ar fi o conspirație) și-a dat demisia după ce a fost prins la o orgie în Bruxelles. N-a fost anunțată nicăieri, s-ar fi dus oamenii, chiar și neinvitați, mai ales că nu mai sunt spectacole de teatru, cinema, concerte. Mă rog, totul se face numai pe ascuns.

* Bine, într-un fel e umflată de marketing o orgie la Bruxelles și într-o măsură mult mai mică o escapadă la Făurei. Iar în județul Brăila, pe frigul ăsta, n-ar risca nimeni o aventură.

* Am cules și de pe la noi o informație bizară. Un bărbat amendat pentru că nu purta masca într-un spațiu public a obținut în justiție anularea amenzii, pe motiv că aplicarea acesteia s-a bazat doar pe o fotografie publicată pe Internet. Dacă și-ar fi pozat și meniul din farfurie, românul nostru ar fi riscat și mustrarea medicului nutriționist. De ca și cum Photoshop și alte aplicații de acest gen ar fi devenit ilegale sau exclusiviste.

* Potrivit unui raport UNICEF, două treimi dintre școlarii din lume nu au Internet la domiciliu. Cum scriam și altă dată, gândindu-mă cu precădere la copilașii din România, păcătosul de router a rămas, de cele mai multe ori, în fundul curții.

Citit 791 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Decembrie 2020 18:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.