Bătaie de JO

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Asta înseamnă să n-ai treabă cu ce se întâmplă în jur. Dragnea s-a eliberat, liberalii se îmbulzesc pe funcțiile interne, iar Ciolacu – da, fix băiatul care cândva îi aducea lui Livache știuca de beregată în undiță – se filmează în propria bucătărie. „Live cooking cu Filip și Mihai. Hector este ajutor de bucătar”, a postat liderul social-democraților pe Facebook. Hector, în ciuda bogatului folclor românesc, nu e un mesaj subliminal adresat bărbatului Irinei, e doar un ogar foarte simpatic.

* Până la urmă, e mult mai bine în Opoziție. În sondaje crești, căci prostiile făcute la butoane nu-ți pot fi aruncate în spinare, gust de ciolan ți-a mai rămas, că ai știut să faci aprovizionarea după școala veche de strâns borcanele, mârâi la inșii de la Putere, dar numai cât să-ți scape și ție câte ceva. Pentru cine nu știe, la cantina Parlamentului se înfulecă la grămadă.

* Dincolo, în tabăra urmașilor lui Brătianu (repet gluma unui prieten, pare să fie vorba de Brătianu care a jucat la Oțelul și la Dacia Unirea Brăila) se scot ochii pe sabie, ping-pong se joacă pe baza celuloidului de sub sprâncene. În weekend, Orban a fost părăsit în sală de așa-zișii lideri ai zonei, care au urcat pe scenă alături de premier. În mod normal, după alegerile interne din 25 septembrie, învinsul nu mai poate continua în PNL. Și, cum istoria se repetă, vor exista două partide mai mici: PNL-aripa Cîțu, respectiv PNL-luat de-o aripă Orban. Sau invers, în funcție de rezultatul numărătorii.

* Cîțu, alături de Boc, a falsat la Cluj. A fost folosit iarăși un refren în engleză: „We're gonna rock this city.” Pentru cei care nu știu ce blesteme se plimbă pe buzele șefului de la Palatul Victoria, o să transpir pentru o adaptare à la Floricica Dansatoarea, eroină contemporană: „O să ne ia orașul ăsta la pietre dacă nu facem ceva să-l descongestionăm.”

* Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokio resimt probleme financiare fără precedent: o mare companie și-a retras sprijinul din cauza absenței spectatorilor. Finala Campionatului European de Fotbal, care a avur loc la Londra, s-a putut desfășura cu stadionul plin, dar în Japonia nimeni nu va avea acces în tribune. Uneori, cultivi cereala X și crește ailaltă, Z. De data aceasta, iese ce trebuie, adică o bătaie de JO.

Citit 682 ori Ultima modificare Marți, 20 Iulie 2021 01:49

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.