Blackout guvernamental

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Blackout-ul, dacă va veni, ne va surprinde la fel ca pandemia. Unii vor propovădui mersul prin întuneric, alții nu vor sesiza absența luminii din cauza beznei propriei minți. Măcar ar fi bine dintr-un singur punct de vedere - nu-i vom mai auzi o vreme pe îndrăgostiții de ciolan. Timp de două săptămâni sau câtă vreme vom fi urgisiți din punct de vedere energetic, nu ne va mai permite gadgetul (internet, radio, TV etc.) să-l auzim pe Cîțu că economia crește de turbează neamțul de invidie, nici pe Ciolacu și Cioloș că vor binele românilor... Pe Iohannis oricum nu l-am fi auzit.

* Chestiunea blackout-ului e mai mult filosofică. Suntem sătui de blackout-ul cultural, educațional, de cel organizațional, de blackout-ul urbanistic și de cel sufletesc. Ne-am făcut mari chiar și în aceste condiții, vor sări unii să comenteze, dar n-are rost să le lăsăm impresia că i-am auzit.

* Altfel, inșii de prin presa dâmbovițeană care au sărit să demonteze un nou "feicniuz", acela legat de o potențială pană de curent, au tot dreptul să fie compătimiți. Care e fake news-ul? Austria n-a anunțat că se va prăpădi rețeaua, ci ia în calcul și o asemenea variantă. E un stat serios. Dacă ar fi fost cufundat într-o beznă guvernamentală, n-ar fi avut timp și de asemenea exerciții de pregătire "just in case".

* Atacurile cibernetice sunt la tot pasul și haios este faptul că se trezesc să le minimalizeze efectele taman unii care folosesc ca parolă la contul de e-mail data nașterii sau numele nevestei, cu majuscule și un număr în coadă. Nu e o știre falsă că, în ciuda avansului tehnologic care aproape ne rezervă un loc în mașina timpului, am devenit tot mai vulnerabili. Întreabă un adolescent pe stradă ce va face când se va opri curentul electric! Se va tolăni pe Instagram cu lanterna, e unul dintre cele mai probabile răspunsuri. Libanul a rămas în beznă totală luna trecută din cauza lipsei de carburanți. Vi se pare că România și-a listat independența energetică la bursă?

* Între timp, ne pregătim să avem o echipă cu carte de muncă la Palatul Victoria. De frica anticipatelor, l-or pune unii premier și pe George Simion, că tot e pe locul secund în topul încrederii românilor.

Citit 1073 ori Ultima modificare Joi, 04 Noiembrie 2021 23:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.