8 clase și S Klasse

8 clase și S Klasse
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Anunță specialiștii că, din cele aproape 6.000 de plante care au fost consumate de oameni de-a lungul istoriei, doar trei asigură 50 la sută din caloriile consumate la nivel global. E vorba despre grâu, orez şi porumb. La noi, românii, formula e completată de cartof. Prin urmare, de ce trebuia inventată făina de greiere? Doar ca să i se demonstreze, în cele din urmă, furnicii că și vecinul de comunitate își găsește utilitatea?

* Fix 36 de parlamentari români nu și-au publicat CV-ul, la mai bine de doi ani de mandat. Or fi și erori tehnice la mijloc, dar cei mai mulți dintre aleșii care au îmbrățișat în acest caz discreția nu prea au cu ce se lăuda. "Boss, eu o să scriu acolo că am opt clase și S Klasse, dar pe cine interesează? Leafa o știe lumea de pe alte site-uri. De pe site-urile pentru adulți. Despre adulții responsabili e vorba" - e genul de scuză care la un segment de electorat ar putea să prindă.

* Noul preşedinte al Comisiei pentru Politică Externă din Camera Reprezentanţilor din SUA, Mike McCaul, crede că "şansele" de a avea un conflict militar cu China din cauza Taiwanului sunt foarte mari. Șanse, da? De unde înțelegem că mama ghinionului ar fi oprirea tuturor războaielor. Și pe la noi respiră "părerologi" cărora li se pare ciudat să existe trestii gânditoare care își doresc exclusiv pacea.

* Un meci de fotbal de Liga 1 - e vorba de duelul dintre Sepsi Sf. Gheorghe și FCU Craiova - a fost întrerupt din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor olteni, iar scorul final va fi stabilit la "masa verde" de către comisiile federației. Am auzit strigăturile, le știu și de pe alte arene, însă nu pricep de ce abia acum s-a ajuns la o asemenea măsură. Arbitrul delegat la acest eveniment, Chivulete junior, a mai participat cu siguranță şi la alte partide în care au fost proferate diverse lozinci nepotrivite, ca să mă folosesc de un eufemism. Se apucă România de respectat legile? Intrarea în normalitate ne panichează...

* Că tot ne aflăm pe tarlaua de sport, aș dori să-i atrag atenția reputatului gazetar și scriitor Cristian Tudor Popescu, zis și CTP, că expresia "protestez împotriva" e un pleonasm ordinar. E mai trist decât boicotarea în sine a finalei de la Australian Open.

Citit 1007 ori Ultima modificare Marți, 31 Ianuarie 2023 07:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.