Unde-i rege, e și oleacă de tocmeală

Unde-i rege, e și oleacă de tocmeală
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

A venit Regele! Să nu mă-nțelegeți greșit, mă refer la regelor lor, al britanicilor. Regele nostru s-a dus la Cluj-Napoca, unde a jucat un meci de fotbal caritabil, în aceeași echipă cu Marica.

Vedeți cât de repede ajungem să vorbim despre utilitatea unui prosop, plecând de la vizita unui monarh?! N-avem nevoie decât de puțină bunăvoință, o confuzie vădit intenționată și, eventual, o pasă în adâncime. De ceremonia și pressingul de întâmpinare s-au ocupat Klaus Iohannis și Ilie Dumitrescu. Primul este președintele României Pitorești și Educate, iar celălalt a fost coleg de echipă cu Regele, pe vremea în care America putea fi cucerită cu două pase filtrante, 3-4 driblinguri spectaculoase și o execuție de geniu, "la păianjen", în aplauzele furtunoase ale unui stadion întreg.

Un poet ceva mai contemporan decât am putea crede a spus, cu deplină convingere: „Eminescu n-a existat”. Indignanta concluzie metaforică i-a atras atenția Regelui Charles al III-lea, care a lăsat suficiența lirică la o parte, și a venit în România pentru a se convinge că până și poeții se înșeală. Fapt pentru care, Charles al III-lea ne-a avertizat că România este o țară frumoasă. Este „țara mea de glorii, țara mea de dor”. Vă reamintesc că gloriile erau la Cluj-Napoca, se luptau cu turcii de la Galatasaray, iar Doru (Octavian Dumitru) făcea show de caterincă în fața unei asistențe numeroase și generoase din Adjud. Le-a spus cetățenilor din orașul vrâncean inclusiv gluma cu Camila Majestății Sale și alpaca lui Godină.

Între timp, la Cotroceni, Klaus Iohannis l-a întâmpinat pe Regele Charles al III-lea cu un cor de copii de mingi, care au cântat șlagărul „O lume minunată, în care veți găsi: câmpii mănoase, holde supermișto, slană, pălincă, ouă, lână...”

Și-au mai zis ei ceva, dar schimbasem deja pe HoraTV. Acolo, o sosie a regelui Cials îl tragea de limbă pe amfitrionul unui talk-show:

- Cum curge Dunărea?

- Din amonte în aval.

- Dar Crișul?

- Repede!

De la o emisiune de cumetrie și cosmetică antropologică, de pe un alt canal TV, am aflat care este expresia favorită a doamnelor aflate la dietă: „Slabă Domnului!

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1795 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.