România a intrat în Schengen, însă doar până la gât

România a intrat în Schengen, însă doar până la gât
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Stimată Cititorime, dragi consumatori, am o veste, pe care nici nu știu cum s-o caracterizez, ca să evit ridicolul! E genul de așa-zisă știre de mai mare râsul decât pisica, așa cum spun apatrizii care știu să toarcă. România a fost cât pe ce să intre în Schengen! Pentru cei care au deschis ziarul și internetul un pic mai târziu, fac precizarea că, în cazul de față, vorbim despre varianta aia de Schengen care arată ca un bolid de Formula 1 fără motor, căruia îi lipsesc doar volanul și combustibilul lichid, bașca l-a chemat producătorul în service pentru revizia inutilă periodică. Pe scurt, tratatul Schengen a fost anulat și suspendat, nu musai în ordinea asta, de nu mai puțin de 11 țări. Și mă tem, cum a zis și Mihai Stoichiță de la FRF, că e primul unsprezece! Celor cu obsesii de intrare oriunde, numai să intrăm undeva, cum ar fi în Schengen, le reamintesc cuvintele adânci ale aceluiași specialist-exeget-beget al jocului cu balonul rotund, Mișu Stoichiță: „Cea mai bună apărare este atacul de panică.” Nu sună deloc optimist, dar așa a spus specialistul, iar eu sunt un fleica-nimeni ca să-l pot contrazice.

* Oamenii de știință, mai precis experții în batracienii cu apucături umane, au descoperit o specie de broască de-a dreptul specială. Această broască deosebită se camuflează imitând excremente pentru a scăpa de prădători.

Modelul este unul de succes și a fost împrumutat, ca să nu spun furat, de la specia umană. Mai precis, de la politicienii români și nu numai. Colegii noștri de specie, oameni cu virtuți îndoielnice și moralitate ce tinde spre zero, au un instinct grație căruia reușesc să se camufleze aidoma broaștei descoperite de către savanți.

Domnu’ deputat, v-am văzut, ieri, în Parcul Herăstrău!

Și... ce făceam?!

Nimic, ca de obicei. Însă chiar și dac-ați fi făcut zewa, n-aveam cum să-mi dau seama, pentru că erați acoperit cu o bucată de revistă franțuzească.

Charlie Hebdo?!

Nu, Rahan.

* Slavă Domnului ca FCSB a făcut egal în meciul cu FC Voluntari! Nu pentru că, Doamne ferește, mă bucur de răul altuia, ci pentru că, după meci, domnul antrenor, pardon de eufemism, Elias Charalambous a comis o declarație, menită a calma spiritele fără astâmpăr metafizic: „Nu e sfârșitul lumii.”

De pe vremea în care George Copos era patronul Rapidului nu mai auzisem ceva atât de profund eshatologic. Copos este cel care, de câte ori voia să-i liniștească pe fani, le reamintea că un insucces al echipei lor favorite nu înseamnă câtuși de puțin că "se scufundă Planeta". De asta-mi place să mă consider un iubitor al sportului cu balonul și Planeta rotunde.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2105 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.