România Educată studiază la Școala Vieți

România Educată studiază la Școala Vieți
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ana are mere. Și Eva a avut, însă neștiind la ce-i folosesc fructele, i-a cerut sfatul șarpelui arhetipal. Dracu' știe ce-am vrut să spun cu asta. Probabil c-am vrut să caut paradisiacul în carul cu fân, dar m-am încurcat în detalii, precum Necuratul.

Nu cred că există ziar care să nu fi scris despre visul unor vlăstare din cel mai mare oraș de pe Litoral: "Asociaţia Elevilor din Constanţa cere desfiinţarea examenului de Bacalaureat."

Aidoma școlii, Bacalaureatul le pune copiilor foarte multe bețe-n roate. Îi încurcă rău. Printre românii pe care Bacalaureatul i-a ajutat în viață se numără și Cristian Mungiu. Ca să ajungă regizor, Mungiu a terminat liceul, după care, în mod ironic, a susținut Bacalaureatul. Cristian Mungiu e genul de snob care și-a făcut un Bacalaureat numai pentru el. Premiera filmului "Bacalaureat" al lui Mungiu a avut loc la Galați, de Galați Galacțion. Scuzați licența poetică, însă nu m-am putut abține! Regizorul a vorbit foarte frumos despre Bacalaureat. Nu însă și despre BAC, că nu ne-nvață el cum stă treaba cu mecanica fluidelor.

Până și Ciolacu a luat Bacalaureatul. L-a luat la mișto. Pentru că la politică, fotbal și deriziune ne pricepem mulți. Elevii din Constanța care vor desființarea Bacalaureatului sunt ceea ce Marcel ar numi "tineri de nădejde". Dacă Bacalaureatul ar fi scos în afara legii, epigonii lui Ciolacu ar putea deveni "tineri frumoși și profeți". Pentru Maricel, examenul de Bacalaureat e precum gaura din covrig: există, însă nimeni n-a reușit să-i demonstreze utilitatea. Relevante în acest sens sunt vorbele distinsului premier: "E ușor să abolești gaura din covrig, însă nimeni nu știe ce e în sufletul covrigului."

Din cauza Bacalaureatului, multă lume a avut de suferit. Iar nenorocirea continuă să facă victime. "Meritocrația" e un eufemism care n-ar trebui despărțit niciodată în silabe. Pentru că atunci când desparți "Meritocrația", toată lumea are de suferit. Până și proștii de geniu știu asta.

Dacă m-aș întâlni cu Ciucă, l-aș întreba cum a reușit să facă primul milion de semne, caractere și litere. Cu Ciolacu am alte planuri. Lui i-aș sugera să înlocuiască Bacalaureatul cu "proba cântarului". Ca la box. Cei care au absolvit "Școala Vieți" să fie cântăriți, pentru departajare. Una simbolică, ca să nu bată la ochi precum această cacofonie.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1292 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.