Tanti Miza Biciclista și-a rupt piloții de încercare

Tanti Miza Biciclista și-a rupt piloții de încercare
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

* Limba română citită de la stânga la dreapta este frumoasă, dar asta nu înseamnă că trebuie să punem la suflet sau să ne mâhnim. Despre limba română, un bătrân din Adjud, așa-zis mafiot cu apucături lingvistice, spunea: "Limba noastră e-o camorră / În adâncuri confundate...". De ce-am amintit aceste vorbe inefabile?! L-am auzit pe un antrenor de fotbal mărturisind: "Ar fi păcat să dăm cu piciorul acestei șanse." E ca atunci când jurnaliștii inspirați îl încurajau pe pugilistul român Lucian Bute, anunțând că...îi țin pumnii.

* Campania electorală este chestia aia nasoală despre care avem impresia că se desfășoară doar o dată la 4 sau 5 ani. În realitate, campania electorală începe chiar a doua zi după anunțarea câștigătorilor, deși ea nu s-a potolit niciodată. Adică, începe cu mult înainte de a se fi terminat. E un soi de perpetuum mobile, varianta grobiană. Nu există campanie electorală să nu se bucure de întrebări-cheie și clișee specifice folosite de presă. De pildă, am văzut pe digi24 o întrebare cu aură misterioasă: "Care e miza alegerilor locale din București?"

Cu orice risc, răspund eu, fix în cheia și nota întrebării: anul acesta, miza alegerilor locale din București este tanti aia care, din neatenție, a căzut cu trotineta lui Dan Barna și, din nefericire, era să se nenorocească din punct de vedere clinic, policlinic și ginecologic, de nu mai știau medicii pe unde să-i scoată cămașa de forță. În folclorul politic, personajul feminin cu pricina este cunoscut sub numele de Tanti Miza Biciclista.

* Îndrăgitul artist-cantautor Mihai Trăistariu a făcut, din nou, declarații incendiare, așa cum spun pompierii care scriu la tabloid și cabloid. Potrivit site-ului Romaniatv.net"Mihai Trăistariu speră ca, în viitorul apropiat, știința să avanseze atât de mult, încât să se cloneze pe el însuși și să se crească încă din prima zi de existență." Una dintre sursele sale de inspirație este celebra Barbra Streisand, care, zice Trăistariu, și-a clonat cățelul de 5 ori. Și nu e primul semn că Mișu trebuie să fie optimist și încrezător. Am auzit că la Hollywood a fost clonată oglinda unui actor, de vreo două ori. După procesul de clonare și macerare, a ieșit un maidanez, o oglindă de poșetă și un chilot de încercare din bumbac.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1428 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2024 17:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.