Rectificări, cofinanţări şi peşte

Rectificări, cofinanţări şi peşte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La şedinţa de vineri a Consiliului Judeţului, cele 21 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi au trecut ca unse prin „moara” votului aleşilor. N-au existat discuţii sau disensiuni, ci doar câte o observaţie sau o solicitare.

Doar democrat-liberalul David Craiu a ţinut să se împotrivească regulamentului de organizare şi funcţionare al Protecţiei Copilului, fiind deja o tradiţie ca veteranul ales să voteze contra când e vorba de această instituţie.

Consiliera PD-L Violeta Nanu a ţinut să-i îndulcească pe toţi colegii săi, oferindu-le câte o english muffins cu vanilie şi cremă de ciocolată.

De remarcat este că au existat numeroase amendamente menite să îndrepte greşelile materiale din proiectele de hotărâre. Se pare că funcţionarii care au redactat proiectele şi-au dat cu stângul în dreptul mai ceva ca fotbaliştii.

Ce-au votat aleşii?

Preşedintele CJ, Eugen Chebac, a declarat la finele şedinţei că au fost aprobate foarte multe proiecte de cofinanţare pentru a fi depuse ca aplicaţii în cadrul programului operaţional comun România – Moldova Ucraina.

A fost completat Colegiul Director de la Protecţia Copilului dar şi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Preşedintele a anunţat că bugetul judeţului a fost rectificat pozitiv cu 6,3 milioane de lei. „Ştim cu toţii că trecem printr-o perioadă grea, cu buget de austeritate, dar fără o gestionare eficientă a lui nu putem avea rezultate. Proiectele propuse la nivelul judeţului şi intrate în instrumentare vor merge la finalizare. Consiliul are capacitatea de a asigura cofinanţările pentru toate proiectele proprii ale CJ şi ale primăriilor din mediul rural”.

„Aşa cum am spus şi la începutul anului, sper ca durerea mea de cap să rămână cofinanţarea proiectelor câştigate de primării şi satisfacţia lor să fie că au cât mai multe proiecte. În octombrie, chiar dacă nu o să am o rectificare de la bugetului naţional, voi face o rectificare a bugetului propriu şi, din cota de 20 la sută pentru cofinanţare proiecte locale, nefolosită, se vor face redistribuiri către primării pentru susţinerea programului de dezvoltare rurală”, a declarat Chebac.

Centrul de Afaceri

Întrebat despre soarta Centrului de Afaceri, Chebac a declarat: „Vom relua procedura de achiziţie de la ce s-a executat până la finalizare. Banii vor veni din trei surse: cota de cofinanţare la care s-a angajat CJ Galaţi, garanţia de bună execuţie şi garanţia de credit care se ridică mult peste un milion de euro, încasate de la vechiul constructor, şi fondurile de la bugetul de stat”.

„Sper ca până la finele anului să fac procedura de achiziţie, pentru ca începând cu primăvara anului viitor să reiau construcţia şi să o duc pe un termen mai larg, poate 36 de luni pentru a avea şi CJ capacitatea de a asigura costurile suplimentare şi neeligibile care se vor naşte în acest proiect, pentru că el fiind întârziat pe o perioadă destul de lungă şi costurile vor fi altele faţă de cele iniţiale”.

Pescuim la Zătun în weekendul viitor?

Aleşii au aprobat ieri şi Regulamentul de funcţionare pentru pescuitul sportiv la Zătun. „Mi-aş dori ca weekendul viitor să se facă deschiderea oficială a pescuitului sportiv de la Zătun. La Zătun va avea dreptul să pescuiască orice cetăţean, nu doar din Galaţi, ci şi din România şi chiar din afară”.

„La poarta de acces va plăti o taxă de 100 de lei pentru pescuit cu două undiţe şi două cârlige. Va mai plăti şi o taxă de 10 lei pentru autoturism. Am creat spaţii speciale pentru pescuit, am amplasat chioşcuri, mese, grătare, coşuri de gunoi. Vreau ca zona să arate ca una de recreare, nu ca una de debandadă şi braconaj”.

„În cadrul acelei sute de lei are dreptul să ia 5 kg de peşte format din mai multe piese sau o singură piesă de 5 kg sau mai mare. Poate fi şi un peşte de zece kg. E trofeu şi trofeul se plăteşte o singură dată. Le las plăcerea şi satisfacţia pescarilor să descopere ce peşte populează lacul. E peşte mult, dar e acoperit de apă”, a declarat preşedintele Eugen Chebac.

Citit 921 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.