Strada 9 Mai va fi reabilitată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Va fi amenajată o a treia bandă, pe sensul intrării în oraş, pentru vehiculele grele *

„Strada 9 Mai nu se regăseşte pe lista străzilor care vor fi  reabilitate din împrumutul de 61 de milioane de lei. Câţi ani trebuie să mai treacă până la reabilitare?”, ne întreabă un cititor în ediţia electronică a ziarului nostru.

Nu putem spune dacă e vorba de ani sau de câteva luni, cert este că strada 9 Mai 1945 este pe lista lucrărilor de intervenţii propuse pentru anul 2011, lucrări ale căror documentaţii de avizare au fost aprobate. Strada cu pricina face legătura între arterele 1 Decembrie 1918 şi Nicolae Mantu şi are o lungime de 950 m.

Prin proiectul de reabilitare se are în vedere asigurarea unui sistem definitiv şi stabil de preluare a apelor pluviale de pe platforma drumului şi dirijarea lor la canalizare, executarea unei rigole pe partea dreaptă a drumului pe sensul de intrare în oraş şi a unui şanţ lateral pe partea stângă, executarea unor podeţe tubulare şi extinderea părţii carosabile cu a treia bandă de circulaţie, pe sensul intrării în oraş, de 3,50 metri lăţime pentru vehicule grele.

Potrivit autorităţilor locale, valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.751.151 de lei, având ca sursă de finanţare bugetul local. Durata de realizare a investiţiei a fost stabilită la 12 luni. Să sperăm că lucrările vor începe cât mai curând.

Citit 1104 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.