Pentru troleibuze, ticketing şi strada Traian, PRIMĂRIA GALAȚI vrea 14 milioane de euro înapoi de la UE

Pentru troleibuze, ticketing şi strada Traian, PRIMĂRIA GALAȚI vrea 14 milioane de euro înapoi de la UE
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Potrivit autorităţilor locale, până la finele anului vor sosi la Galaţi încă trei troleibuze noi, care se vor alătura celor 14 care asigură transportul public local. Iar din vara viitoare, gălăţenii ar putea călători pe baza biletelor virtuale de călătorie sau cu smartcarduri. Aceste investiţii, plătite de Primărie din creditul contractat la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, ar putea fi decontate din bani europeni.

La recenta şedinţă a Consiliului Local, aleşii au fost de acord cu modificarea hotărârii care a stat la baza achiziţiei celor 14 troleibuze noi. Documentul votat cuprinde studiul de oportunitate şi indicatorii tehnico-economici pentru cumpărarea a 17 troleibuze noi şi este necesar pentru ca Primăria să poată cere decontarea mijloacelor de transport din fonduri europene. Aleşii au aflat, astfel, că Galaţiul şi-ar putea recupera banii cheltuiţi pentru realizarea a trei investiţii. Pe lângă cele 17 troleibuze, este vorba despre sistemul de ticketing, aflat în implementare, şi de modernizarea străzii Traian, pe segmentul cuprins între Baia Comunală şi Piaţa Centrală, unde există şi tramvai.

"Sunt aproximativ 14 milioane de euro care, în principiu, ar trebui să intre în vistieria municipiului Galaţi până la sfârşitul anului, dacă cele trei proiecte pe care le vom depune vor trece de toate etapele de analiză din cadrul Ministerului Fondurilor Europene. Nu cred că avem de ce să ne facem griji legat de cele trei proiecte, ele sunt pe repede înainte. Singurul care e uşor întârziat, pentru că s-au solicitat nişte documente suplimentare, e legat de sistemul de ticketing, acolo unde s-au cerut documente de care, în momentul implementării, nu aveam nevoie, dar pentru fonduri europene sunt necesare. Încă suntem în termen", a declarat primarul Galaţiului.

Chiar în ziua în care edilul făcea aceste declaraţii optimiste, Primăria a atribuit prin cumpărare directă firmei bucureştene Urban Scope un contract în valoare de 105.434 de lei cu TVA - peste 22.900 de euro, pentru realizarea documentaţiei tehnice pentru accesarea fondurilor pentru proiecte nefinalizate, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Misiunea firmei, care a câştigat numeroase contracte la Primăria Galaţi, este de a realiza documente tehnice suport care să asigure eligibilitatea proiectelor.

Conform autorităţilor locale, cele trei troleibuze noi, care au putut fi cumpărate datorită economiilor realizate în bugetul alocat investiţiei, ar trebui să sosească până la finele anului. Cât despre sistemul de e-ticketing şi management al flotei, autorităţile susţin că va fi operaţional în vara anului viitor.

Citit 6133 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2018 00:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.