Cât câştigă mai-marii judeţului Galaţi

Cât câştigă mai-marii judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Surprinzător sau nu, administratorul public al judeţului, arhitectul-şef, dar şi directorul executiv al Direcţiei Economie şi Finanţe din cadrul Consiliului Judeţean câştigă, lunar, net, mai puţin bani decât ocupanţii posturilor similare din cadrul Primăriei municipiului Galaţi. Cel puţin aşa reiese din răspunsul prompt, furnizat de autorităţile judeţene, la solicitarea noastră întemeiată pe liberul acces la informaţiile de interes public.

În vreme ce Primăria municipiului Galaţi a avut nevoie de 21 de zile pentru a ne spune cât câştigă primarul, viceprimarii, administratorul public şi cei mai importanţi directori din administraţie, Consiliul Judeţean ne-a comunicat, în doar o săptămână, cuantumul veniturilor lunare nete pe care le obţin cei mai importanţi oameni din administraţia judeţeană.

Preşedintele şi vicepreşedinţii

Conform răspunsului transmis, cel mai bine plătit din administraţia judeţului Galaţi este, aşa cum este şi firesc, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea. Cuantumul net al veniturilor obţinute de preşedintele CJ este de 12.504 lei, cu 2.501 de lei mai mult decât primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, Gigel Istudor (PSD) şi Florinel-Petru Gasparotti (ALDE), câştigă, potrivit documentului transmis, 11.115 lei net, lunar, cu 2.223 de lei în plus faţă de viceprimarii municipiului Galaţi, Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR).

Mai prost plătiţi decât la Primărie

Conform datelor transmise, Doina Cucu încasează, din funcţia de administrator public al judeţului, 8.757 de lei net, cu 135 de lei mai puţin decât susţine Primăria că primeşte Marius Humelnicu, city managerul municipiului Galaţi.

Secretarul judeţului Galaţi, Paul Puşcaş, are un venit lunar net de 8.990 de lei, cu un leu mai puţin decât secretarul municipiului Galaţi, Radu Kovacs.

Arhitectul şef al judeţului Galaţi, Mărioara Dumitrescu, este remunerată, conform răspunsului primit, cu 8.420 de lei net lunar, cu 471 de lei mai modest decât arhitectul şef al municipiului Galaţi, Dragoş Horia Buhociu.

Mult mai consistentă este diferenţa dintre veniturile nete lunare încasate de Rodica Câmpeanu, directoarea executivă a Direcţiei Financiar-Contabilitate din cadrul Primăriei, şi cele obţinute de colegul său de la judeţ. Astfel, cuantumul net al veniturilor lunare obţinute din funcţia de director executiv al Direcţiei Economie şi Finanţe de George Stoica este de 7.063 de lei, cu 1.828 de lei mai puţin decât managerul de la Primărie.

Dezvoltarea şi patrimoniul, mai preţuite

Doar şefii care răspund de patrimoniu şi de dezvoltarea regională au venituri puţin mai mari decât titularii funcţiilor similare de la Primărie. Astfel, cuantumul net al veniturilor lunare obţinute din funcţia de director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională de Camelia Epure este de 7.198 de lei, cu 84 de lei mai mult decât directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice, Cristian Capeţis.

Cu un venit lunar net de 7.196 de lei, executivul Direcţiei Patrimoniu, Constantin Cristea, este cu 82 de lei mai bine plătit decât Ionel Burtea, directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Galaţi.

În imagine, preşedintele Costel Fotea alături de administratorul public, Doina Cucu şi de directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională, Camelia Epure

Citit 12213 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2018 02:35

5 comentarii

 • postat de Catalin
  Miercuri, 05 Septembrie 2018 06:06
  5.90.125.***
  Pe ăștia nu-i interesează e bine că au salarii mari sa rămână numai ei în țară să plece toți eu aici am salariu de 1000 de euro aceiași munca care o fac și în romania
  2
  4
  Raportează
 • postat de vedea
  Marți, 04 Septembrie 2018 13:35
  217.156.52.***
  @ MM
  Nu statul / administratia e cel mai prost gestionar, ci persoanele eligibile care le conduc si implicit le gestioneaza.
  Aceste persoane ne incanta cu promisiuni electorale si noi le dam votul.
  Pe urma tot aceste persoane NE INDUC IDEEA REPROBABILA ca:
  "statul / administratia e cel mai slab gestionar".
  De fapt exact aceste persoane ce au fost votate sa conduca administratia sunt cei mai slabi gestionari.
  Sa nu uitam de persoanele care sunt exceptia ce confirma regula.
  Din pacate prea putine ...
  4
  12
  Raportează
 • postat de Terente
  Marți, 04 Septembrie 2018 13:07
  81.12.149.***
  Oricum, toţi au nişte salarii NESIMŢITE pentru munca pe care o depun şi pentru puterea de cumpărare din România!
  Ca să nu mai vorbim de alte facilităţi, sfere de influenţe şi tot felul de cârdăşii pe care le au. Şi când se leagă DNA-ul de ei, se sperie săracii şi spun că se fac abuzuri asupra lor.. şi de aici apare apoi interesul de a se unii între ei, de a pune botul la politica Ciumei Roşii şi de a schimba legile după interesul lor!
  7
  20
  Raportează
 • postat de MM
  Marți, 04 Septembrie 2018 10:40
  82.137.14.***
  Deci, putem spune că statul, (administrația centrala, județeană și locala) e cel mai prost gestionar, dar niciodată, nu iese in pierdere!
  5
  21
  Raportează
 • postat de Taranu Taran
  Marți, 04 Septembrie 2018 07:44
  93.122.249.***
  Speram ca cei platiti din bani nostri publici sa reasfalteze drumul din satul Plesa (comuna Beresti Meria) ca este macinat asfaltul de foarte multi ani .
  8
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.