Cât câştigă mai-marii judeţului Galaţi

Cât câştigă mai-marii judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Surprinzător sau nu, administratorul public al judeţului, arhitectul-şef, dar şi directorul executiv al Direcţiei Economie şi Finanţe din cadrul Consiliului Judeţean câştigă, lunar, net, mai puţin bani decât ocupanţii posturilor similare din cadrul Primăriei municipiului Galaţi. Cel puţin aşa reiese din răspunsul prompt, furnizat de autorităţile judeţene, la solicitarea noastră întemeiată pe liberul acces la informaţiile de interes public.

În vreme ce Primăria municipiului Galaţi a avut nevoie de 21 de zile pentru a ne spune cât câştigă primarul, viceprimarii, administratorul public şi cei mai importanţi directori din administraţie, Consiliul Judeţean ne-a comunicat, în doar o săptămână, cuantumul veniturilor lunare nete pe care le obţin cei mai importanţi oameni din administraţia judeţeană.

Preşedintele şi vicepreşedinţii

Conform răspunsului transmis, cel mai bine plătit din administraţia judeţului Galaţi este, aşa cum este şi firesc, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea. Cuantumul net al veniturilor obţinute de preşedintele CJ este de 12.504 lei, cu 2.501 de lei mai mult decât primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, Gigel Istudor (PSD) şi Florinel-Petru Gasparotti (ALDE), câştigă, potrivit documentului transmis, 11.115 lei net, lunar, cu 2.223 de lei în plus faţă de viceprimarii municipiului Galaţi, Sorin Enache (PSD) şi Picu Apostol Roman (UNPR).

Mai prost plătiţi decât la Primărie

Conform datelor transmise, Doina Cucu încasează, din funcţia de administrator public al judeţului, 8.757 de lei net, cu 135 de lei mai puţin decât susţine Primăria că primeşte Marius Humelnicu, city managerul municipiului Galaţi.

Secretarul judeţului Galaţi, Paul Puşcaş, are un venit lunar net de 8.990 de lei, cu un leu mai puţin decât secretarul municipiului Galaţi, Radu Kovacs.

Arhitectul şef al judeţului Galaţi, Mărioara Dumitrescu, este remunerată, conform răspunsului primit, cu 8.420 de lei net lunar, cu 471 de lei mai modest decât arhitectul şef al municipiului Galaţi, Dragoş Horia Buhociu.

Mult mai consistentă este diferenţa dintre veniturile nete lunare încasate de Rodica Câmpeanu, directoarea executivă a Direcţiei Financiar-Contabilitate din cadrul Primăriei, şi cele obţinute de colegul său de la judeţ. Astfel, cuantumul net al veniturilor lunare obţinute din funcţia de director executiv al Direcţiei Economie şi Finanţe de George Stoica este de 7.063 de lei, cu 1.828 de lei mai puţin decât managerul de la Primărie.

Dezvoltarea şi patrimoniul, mai preţuite

Doar şefii care răspund de patrimoniu şi de dezvoltarea regională au venituri puţin mai mari decât titularii funcţiilor similare de la Primărie. Astfel, cuantumul net al veniturilor lunare obţinute din funcţia de director executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională de Camelia Epure este de 7.198 de lei, cu 84 de lei mai mult decât directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice, Cristian Capeţis.

Cu un venit lunar net de 7.196 de lei, executivul Direcţiei Patrimoniu, Constantin Cristea, este cu 82 de lei mai bine plătit decât Ionel Burtea, directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Galaţi.

În imagine, preşedintele Costel Fotea alături de administratorul public, Doina Cucu şi de directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională, Camelia Epure

Citit 12880 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Septembrie 2018 02:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.