Cine vrea să transforme Plaja Dunărea în complex acvatic

Cine vrea să transforme Plaja Dunărea în complex acvatic
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Aqua Azur SRL este, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, singurul ofertant înscris în licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de "Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea", contract cu o valoare estimată de 23.220.545 de lei cu TVA, adică peste 4,9 milioane de euro.

"Nu-mi permit nici măcar o lună de zile să mai întârzii în a demara acest proiect", era declaraţia primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, făcută în şedinţa Consiliului Local din 19 decembrie 2018, în care, aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", au fost aprobate studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici propuşi pentru obiectivul "Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea". Documentaţia a fost realizată de firma constănţeană Aqua Azur SRL. Contractul pentru această documentaţie i-a fost atribuit direct de Primăria Galaţi, pentru suma de 148.750 de lei cu TVA. Iată că aceeaşi firmă se regăseşte acum în asocierea care şi-ar putea adjudeca acest contract, alături de omniprezentele câştigătoare ale licitaţiilor publice - Tancrad şi Lemacons.

Vă reamintim că, potrivit datelor de pe portalul achiziţiilor publice, "municipiul Galaţi doreşte realizarea unui complex acvatic multifuncţional, cu plajă urbană, prin repunerea în circuitul de agrement a Plajei «Dunărea»". Municipalitatea impune un termen de 1,5 luni pentru proiectare şi 16,5 luni pentru execuţie. Criteriul de atribuire a contractului este "preţul cel mai scăzut”. Investiţia dorită de municipalitate cuprinde, printre altele, piscină cu valuri pentru 297 persoane, bazin de relaxare pentru circa 160 de persoane, bazin de aterizare pentru circa 111 persoane, piscina cu tobogan pentru copii, aventura park, zona food court, beach bar şi terasa amplasata pe plaja, scenă pentru concerte, bibliotecă pe plajă, bungalouri SPA, zone pentru sport, fitness (cu echipamente necesare) şi yoga, duşuri solare, hamace şi sezlonguri.

Singurul aspect incert este sursa de finanţare a acestor lucrări, în hotărârea Consiliului Local fiind trecute atât bugetul local cât şi /sau un împrumut.

Citit 8715 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 11:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.