Cine vrea să transforme Plaja Dunărea în complex acvatic

Cine vrea să transforme Plaja Dunărea în complex acvatic
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Aqua Azur SRL este, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, singurul ofertant înscris în licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de "Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea", contract cu o valoare estimată de 23.220.545 de lei cu TVA, adică peste 4,9 milioane de euro.
"Nu-mi permit nici măcar o lună de zile să mai întârzii în a demara acest proiect", era declaraţia primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, făcută în şedinţa Consiliului Local din 19 decembrie 2018, în care, aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", au fost aprobate studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici propuşi pentru obiectivul "Reabilitare şi modernizare Plaja Dunărea". Documentaţia a fost realizată de firma constănţeană Aqua Azur SRL. Contractul pentru această documentaţie i-a fost atribuit direct de Primăria Galaţi, pentru suma de 148.750 de lei cu TVA. Iată că aceeaşi firmă se regăseşte acum în asocierea care şi-ar putea adjudeca acest contract, alături de omniprezentele câştigătoare ale licitaţiilor publice - Tancrad şi Lemacons.
Vă reamintim că, potrivit datelor de pe portalul achiziţiilor publice, "municipiul Galaţi doreşte realizarea unui complex acvatic multifuncţional, cu plajă urbană, prin repunerea în circuitul de agrement a Plajei «Dunărea»". Municipalitatea impune un termen de 1,5 luni pentru proiectare şi 16,5 luni pentru execuţie. Criteriul de atribuire a contractului este "preţul cel mai scăzut”. Investiţia dorită de municipalitate cuprinde, printre altele, piscină cu valuri pentru 297 persoane, bazin de relaxare pentru circa 160 de persoane, bazin de aterizare pentru circa 111 persoane, piscina cu tobogan pentru copii, aventura park, zona food court, beach bar şi terasa amplasata pe plaja, scenă pentru concerte, bibliotecă pe plajă, bungalouri SPA, zone pentru sport, fitness (cu echipamente necesare) şi yoga, duşuri solare, hamace şi sezlonguri.
Singurul aspect incert este sursa de finanţare a acestor lucrări, în hotărârea Consiliului Local fiind trecute atât bugetul local cât şi /sau un împrumut.

Citit 8328 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 11:45

8 comentarii

 • postat de Andrei
  Duminică, 10 Martie 2019 21:44
  89.136.0.***
  Cel mai mare parca acvatic din Estul europei se va face la Cluj , oamenii aia de ce pot sa absoarba Fonduri Europene si noi nu ??? Vedeti cum se traieste mai noi si in ORADEA ,, SUNT LA 50 DE ANI IN FATA NOASTRA ... NU MAI SUPORTAM INCOMPETENTA !!!!
  0
  8
  Raportează
 • postat de Akbar
  Duminică, 10 Martie 2019 19:26
  5.13.164.***
  Pe principiul, daca doriti sa revedeti, sa ne amintim, nitel, de "zbaterile" administratiei publice galatene: Facem noi investitia, cu muschii nostri, ca ulterior sa o dam unui "investitor" anuntat cu surle si trambite, mare specialist in concursuri gen "miss fata de pe plaja", dupa care ne suparam si ne luam jucariile inapoi, asta dupa ce "investitorul" umpluse niste balii cu apa si zbiera ca au inceput lucrarile si ca maine-i gata Aqualand-ul.
  Toata joaca asta de-a investitiile, intr-un oras aproape fara suflare, imbatranit si parasit, cotropit de case de pariuri si pacanele, nu numai ca se face pe timpul si nervii galatenilor, dar nu pare sa fie decat un balci ieftin, pus in scena de niste actori habarnisti.
  Nu e om din orasul asta, sa nu-si doreasca un spatiu civilizat unde sa poata si el saracu, orasean inconjurat de ape, sa beneficieze de o piscina mai rasarita, de un tobogan cu apa pentru ala micu', de un sezlong cu umbrela pentru doamna si eventual de o bere rece, cafea si o felie de pizza. Si poate si de-o parcare, daca mai raman bani...
  Nu-i pacat sa lasam familia asta sa treaca Dunarea cu bacul si sa se scalde in batranul fluviu, alaturi de vacile din I.C. Bratianu ?
  Ca oricum voteaza...pe cine trebuie.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Moldoveanul
  Duminică, 10 Martie 2019 08:25
  5.13.183.***
  Noi suntem prosti ca nu le oprim prostiile debitate. Toti stim ca e vrajeala, toti intelegem ca sunt bani sifonati , dar e mai bine sa stam in casa si sa nu ne bagam. Sindromul Stockholm in cea mai pura forma de manifestare.
  3
  11
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Sâmbătă, 09 Martie 2019 20:44
  188.24.197.***
  Nebunului ii lipeseste tichie de margarintar, pishedistului inca 1 o ra de guvernare prapad, iar catunului Galati, bazinuri cu VALURI fara tranzitie... executate de firme de doi bani si trei parale!
  BA! Voi astia care va bateti joc de banul public, ca sunteti fii de toporisti, sau alte lame metalice... meritati sa lucrati intr-o firma mica la privat O LUNA! Daca nu va da aia afara cu litera J eu zic Danicila stie limba materna!

  Eu crd ca aceasta natie se va inneca in propria prostie... pacat de meleaguri... pe cei majoritari... ce fac ce fac nu dau doi bani!... Solyert Green daca stiti fimulul... ATAT! De manutza cu, clasa politica de 30 de ani!
  Mi-am incheeat pledoaria!
  5
  7
  Raportează
 • postat de ariciul
  Sâmbătă, 09 Martie 2019 14:04
  90.95.114.***
  in sfarsit se vor face bazinele si daca suntem ciminti la vara ne vor pune si apa in ele.si niste tigani care se vor imbaia cu pantalonii de acasa.si vor lasa gunoaiele pe unde apuca si niste tineri romanasi care vor umple nasipul de pistoace doze si pachete goale de papiroase,siiii tooot ase.
  2
  17
  Raportează
 • postat de Sabrina
  Sâmbătă, 09 Martie 2019 13:52
  82.137.12.***
  Dacă nu găsiți finanțare europeană mergem la CEC FILIALA GALAȚI SI LUĂM 4 000 000 DE EURO CA SĂ AVEM SI BANUTI DE ALEGERILE DIN 2020 // SI DUPĂ ADIO MĂ CA V-AM LĂSAT VISTERIA GOALĂ SI PLAJA LA MAMAIA( 1000 EURO PE NOAPE LA PATRU STELE VERZI CU CAI PE PEREȚI
  3
  18
  Raportează
 • postat de Lucian
  Sâmbătă, 09 Martie 2019 11:45
  89.136.0.***
  Inainte de revolutie s-a renuntat la sistemul hidraulic care producea valuri dintr-un motiv foarte clar, prea multe decese in piscina datorita valurilor. Consilierii trebuie sa renunte la valuri in bazine publice deoarece sunt periculoase.
  La Mamaia nu prea mai sunt doritori de a merge la parcul acvatic de distractii, dar noi vrem, in conditiile in care publicul tinta nu are bani prea multi in portofel.
  Sa te imprumuti la banca in calitate de oras, sa impovarezi toti galatenii care platesc taxe, ca sa faci parc acvatic mi se pare o prostie imensa.
  A facut cineva un calcul cat va costa intretinerea anuala a parcului acvatic si cat va costa biletul de intrare ? Faceti 2 piscine de calitate, cu firme recunoscute in Europa, care au traditie in construireea de bazine, si terminati cu visele pe banii contribuabililor.
  Ce traditie au firmele enumerate mai sus in construirea de piscine ?
  6
  30
  Raportează
 • postat de Valy Stefan
  Sâmbătă, 09 Martie 2019 07:07
  188.24.234.***
  Alta vrajeala de Buftea.... Nu or sa faca nimic! Parca e tras la xerox cu cel de acum de 2 ani!
  6
  30
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.