Senatorul PSD Laurenţiu Chirvăsuţă s-a declarat independent

Senatorul PSD Laurenţiu Chirvăsuţă s-a declarat independent
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* PSD a rămas într-un singur senator * Laurenţiu Chirvăsuţă îngroaşă rândurile grupului independenţilor, condus de fostul social-democrat Gabriel Oprea *

PSD Galaţi a pierdut un senator. Tecuceanul Laurenţiu Chirvăsuţă, ales senator PSD în colegiul nr. 1, s-a declarat independent şi a aderat la grupul parlamentarilor independenţi condus de Gabriel Oprea. Despre Oprea se ştie că a plecat din PSD şi că este apropiat al grupului PD-L.

„Un nou proiect politic”

Senatorul ne-a declarat că i-a părăsit pe social-democraţi pentru un nou proiect politic independent care să-l ajute să facă ceva pentru Colegiul său şi pentru Tecuci, şi că este interesat de un post în viitorul Guvern.

A mai adăugat că nu a fost influenţat de primarul Tecuciului, democrat-liberalul Eduard Finkelstain, cu care nici măcar nu a discutat această decizie. Nu ne-a spus dacă a discutat şi cu alegătorii din colegiul său care l-au votat uninominal, ca PSD-ist.

Dezamăgit de staff-ul PSD

Potrivit lui Chirvăsuţă, decizia de a întoarce spatele PSD nu are legătură cu înfrângerea lui Mircea Geoană sau cu rezultatul obţinut în alegeri:

„Sunt foarte mulţumit de rezultatul din alegeri mai ales că m-am implicat trup şi suflet pentru PSD în campania electorală. Mircea Geoană a câştigat alegerile nu numai în Tecuci, ci pe întreg colegiul meu senatorial şi asta se datorează aportului meu”.

„Greşelile s-au făcut la Centru, de către candidatul nostru şi stafful de campanie. Prin greşeli înţeleg ieşirile recente şi vizita la domnul Vântu”, ne-a declarat Laurenţiu Chirvăsuţă. Senatorul ne-a mărturisit că a primit puţine telefoane din partea colegilor prin care a fost rugat să nu plece din partid”.

„Rezultatele confirmă spusele lui Chirvăsuţă. La alegerile prezidenţiale, în municipiul Tecuci, considerat un fief al PD-L, Mircea Geoană a obţinut 9.626 de voturi -50,2 la sută, iar Traian Băsescu, 9.518 voturi - 49,7 la sută. Chirvăsuţă nu a putut să ne spună dacă şi alţi colegi din PSD îi vor urma exemplul.

Cariera politică

Începând din 2004 până în 2007, Chirvăsuţă a fost preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Tecuci, apoi vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Galaţi.

Timp de trei ani, politicianul a fost consilier judeţean, funcţie din care a demisionat pentru că a fost găsit incompatibil, în urma unei anchete desfăşurate de cotidianul „Viaţa liberă”. 

„Este o pierdere pentru noi”

Ieri, Mircea Geoană, la postul Realitatea TV, se declara neplăcut surprins de gestul celor patru parlamentari, printre care şi Chirvăsuţă, care „au ales într-un moment greu să trădeze şi să meargă într-o altă barcă”.

„Sunt prea mulţi oameni de vânzare în această ţară. Oamenii serioşi vor rămâne să apere culorile partidului nostru, indiferent dacă vom fi la putere sau în opoziţie”.

Iată ce părere are, însă, PSD Galaţi de gestul lui Laurenţiu Chirvăsuţă.

„Este o pierdere pentru că era un coleg foarte bun şi era apreciat în zona de nord a judeţului şi în municipiul Tecuci, fapt care i-a adus un mandat de senator. Îi dorim să aibă parte de ceea ce-şi doreşte. Ne pare rău că nu am continuat împreună”.

„Eu cred că la decizia de a pleca din PSD au contribuit şi unele nemulţumiri personale. Este decizia dumnealui şi o respectăm!”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brînzan.

Citit 1352 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.