„Buzunarele”, înainte de Crăciun

„Buzunarele”, înainte de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru beneficiarii Legii nr. 416, luna noiembrie a fost fără bani. În decembrie, slabe speranţe că plăţile vor putea fi aduse la zi *

Rep: Domnule primar Lică Oprea, după cum ştiţi, Moş Crăciun, acolo unde acesta colaborează cu cine trebuie, chiar în vremuri precum cele de azi, dificile, are sac şi pentru elevi şi preşcolari. Vă întreb: cât de mare este acesta, în cazul comunei dumneavoastră?

Ne-am îngrijit, din timp, ca să nu-l punem pe Moşul de care vorbiţi în situaţia de a ocoli grădiniţa şi şcoala din Băleni. Cadourile au fost deja oferite. Fiecărui copil, o „atenţie” în valoarea de circa zece lei.

Administraţia Publică Locală le-a adus bucurie în suflet la 217 elevi şi 73 de preşcolari. Pandemia de gripă A/H1N1, din păcate, a împiedicat organizarea serbării tradiţionale. Totul a avut loc numai la nivel de clasă.

Rep:  Salariaţii dependenţi de bugetul local – cum le va fi buzunarul înainte de Crăciun?

Este vorba de 58 de oameni, din care 26 au calitatea de asistenţi persoane cu handicap. La primărie, cu tot cu cei de la servicii sunt 21.

Ce se poate spune despre lefurile lor, acum, cu zece zile înainte de Crăciun: anul acesta am scăpat cu bine! Intrăm în 2010 fără să avem faţă de ei restanţe la plata salariilor.

Rep: E vreunul dintre bugetari în pericolul de a-şi pierde, la anul, locul de muncă?

Categoric, nu. Şi am la îndemână un argument, în acest sens, puternic: trei posturi libere în schemă! Ne-am înregistrat cu economii la fondul de salarii şi dăm, totodată, siguranţa stabilităţii actualelor locuri de muncă.

Rep:  Beneficiarii la zi ai Legii nr. 416. Ce e cu aceştia? Sărbătorile de Iarnă vin şi la ei…

Numărul dosarelor în plată, 154. Destul de multe… Ceea ce vreau să subliniez este că n-au luat banii nici pe noiembrie. Pe moment, aşa se prezintă situaţia. Ca să le putem da ceea ce li se cuvine ne-ar fi necesari 250 de milioane de lei vechi.

Explicaţie foto: Primarul Lică Oprea. După un an greu ar merita să fie ajutat de către Consiliul Judeţului Galaţi cu 250 de milioane de lei, pentru nevoiaşii de la 416...

Citit 1114 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.