Gălăţenii felicită Transurb pentru că aşteaptă degeaba în staţii
Foto: Anca Melinte

Gălăţenii felicită Transurb pentru că aşteaptă degeaba în staţii
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

"«Felicitări», Transurb! Chiar nu se găseşte o soluţie pentru traseul 17 cu plecare la ora 7,18 din Dimitrie Cantemir? Astăzi, iar se aşteaptă în zadar"… "Încă o dată, «felicitări», Transurb! V-aţi gândit mai bine şi azi n-au circulat autobuzele cu plecare de la 7,02 şi 7,18 din Dimitrie Cantemir". Sunt mesajele pe care, pe 9 şi, respectiv, 10 aprilie, le-au postat pe Facebook gălăţenii care au aşteptat în zadar, în staţii, două dimineţi la rând.

"Este ora 5 şi un sfert, stau de 20 de minute în staţie şi nu a venit nimic! Eu mă duc la muncă nu la plimbare!", este SMS-ul pe care unul dintre şoferii Transurb l-a primit pe telefon din partea soţiei nervoase, care, la fel ca alţi gălăţeni nemulţumiţi, tot aştepta un autobuz întârziat. Sesizările şi mesajele de nemulţumire din partea gălăţenilor care au aşteptat în zadar autobuzele în staţiile Transurb s-au înmulţit din nou pe adresa redacţiei.

Tocmai de aceea am încercat să aflăm de la reprezentanţii companiei publice de transport dacă nu cumva au fost operate modificări în graficul autobuzelor, renunţându-se la anumite curse.

Am primit asigurări că nu s-a renunţat la nicio cursă, ci au fost, din nou, probleme: "Au apărut defecţiuni la autobuzele repartizate la acest traseu şi au trebuit retrase la garaj. Înlocuirea lor a condus, din păcate, la modificări în graficul de circulaţie", ne-au transmis reprezentanţii operatorului.

Din păcate, nu este doar o situaţie trecătoare, după cum am aflat de la George Preda, liderul Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb: "Credeţi-mă, de la o zi la alta, situaţia se înrăutăţeşte! Dacă nu zilnic, la două sau la trei zile, colegii mei mai trag definitiv pe dreapta câte o maşină! Au fost cazuri în care patru oameni au muncit la o maşină timp de opt ore să-i pună motorul la punct, a ieşti în traseu, a făcut o cursă şi i-a căzut cutia de viteze. Munca în zadar!", spune cu dezamăgire liderul sindical, amintind că încă din 2017 a sesizat că se va întâmpla acest lucru!

Potrivit lui George Preda, în fiecare zi, între 10 şi 20 la sută dintre şoferii Transurb nu au cu ce circula, iar asta se traduce în lipsa autobuzelor pe trasee. Pentru a-şi putea desfăşura activitatea, şoferii au ajuns să "vâneze" mijloacele de transport încă funcţionale: "Zilnic, colegii noştri trag maşini pe dreapta. În ritmul acesta, în şase luni n-o să mai avem nici măcar o bicicletă! Problema este că noi o spunem de atâta timp şi autorităţile se bat în declaraţii: «să luăm autobuze hibrid, să luăm electrice!». Măi oameni buni, luaţi de care-or fi, numai luaţi!", spune liderul sindical.

Citit 11536 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2019 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.