Gata de plecare din Izmir | Cele 40 de autobuze noi, aşteptate la Galaţi (FOTO)

Gata de plecare din Izmir | Cele 40 de autobuze noi, aşteptate la Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Cele 40 de autobuze noi, Euro 6 Diesel, de mare capacitate, pentru care contractul de achiziţie a fost semnat în iulie de SC Transurb SA şi SC BMC Truck & Bus SA, unic distribuitor în România al autovehiculelor BMC, sunt gata.

Vestea ne-a fost dată de directorul general al companiei publice de Transport, Mihai Cadinoiu, care ne-a pus la dispoziţie şi imaginea doveditoare: "Cele 40 de autobuze de mare capacitate sunt gata de plecare din Izmir. Le aşteptăm în Galaţi în perioada 15-20 noiembrie. Noi vom face toate eforturile ca de 1 Decembrie să le avem pe străzi, dar depinde mult de formalităţile care trebuie îndeplinite, de rodajul pe care trebuie să-l facă", ne-a declarat managerul.

Trebuie spus că la fabrica din Izmir, Turcia, au fost produse, din 1961 încoace, peste 300.000 de autovehicule, exportate în peste 80 de ţări, printre care şi România. "Sunt autobuze de generaţie nouă, cu motoare performante, deci nu avem nici un motiv să ne temem că am făcut o achiziţie neperformantă în urma licitaţiei", a dat asigurări Mihai Cadinoiu.

Reamintim că este vorba despre autobuze Euro 6, cu lungimea de 12 metri şi o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune şi în picioare), din care minimum 25 pe scaune (plus un loc pentru scaun rulant şi unul pentru conducătorul auto). Mijloacele de transport au podea coborâtă, sistem de înclinare astfel încât accesul călătorilor să fie cât mai facil şi rampă pentru accesul persoanelor cu handicap, plus buton exterior de deschidere pentru acestea. Vehiculele sunt dotate cu instalaţie de aer condiţionat, camere de luat vederi şi vor afişa traseul automat şi vocal. Caroseria lor este supusă unui proces de cataforeză, care asigură un grad de anticoroziune foarte ridicat, inclusiv o durată de viaţă mult mai mare.

Valoarea celor 40 de autobuze se ridică la 26.246.000 de lei fără TVA, respectiv 656.150 de lei bucata, şi va fi achitată de Primăria municipiului Galaţi din banii împrumutaţi de la EximBank.

Citit 14387 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2019 11:58

6 comentarii

 • postat de calatorul
  Miercuri, 06 Noiembrie 2019 10:52
  78.96.59.***
  Asa, si ????? Transurb le va tine in garaj pe motiv ca sunt prea multe, elevii sunt in vacanta, si multe alte motive aberante. Asa a fost si in vara cand, vezi draga doamne, copii erau in vacanta deci lumea putea sa astepte dublu in statie autobuzele (desi parcul auto e mult subdimensionat). Primarul le la scoate doar in campania electorala din primavara si cam atat. Ce e prea mult strica.....nu ati inteles logica celor care nu folosesc niciodata transportul in comun ?
  6
  11
  Raportează
 • postat de Tecucean
  Marți, 05 Noiembrie 2019 23:53
  82.76.9.***
  Turda cumpără 10 autobuze electrice .
  Cluj le are deja în oraş autobuzele electrice.

  NOI NICI HIBRIDE CI DIRECT DIESEL şi o prezentăm ca o mare realizare.

  Asta după ce că oraşul Galaţi are combinatul siderurgic, poluatorul de zeci de ani de zile, nivelul prafului nu mai spun, cumpărăm diesel!!!!

  Aţi fost la Turda dle viitor fost primar ???
  Cum un oraş atât de mic poate şi noi nu ????

  Este inacceptabil.

  Ruşine.
  8
  19
  Raportează
 • Marți, 05 Noiembrie 2019 19:48
  89.136.0.***
  Conducatorii de Maxi-taxi angajati in posturile de sofer de autobuze ar necesita retestare pe traseele din Galati, fiind invatati cu mijloace auto mici! Observ deseori in intersectia Str. Brailei cu Traian (cand autobuzele intra spre Piata centrala, taie nepermis de mult intersectia, respectiv dinainte de trecerea de pietoni (uitand de 90 de grade), Calcand mult in banda doi si chiar unu, fiind pericol pentru cei ce intra din Traian pe Brailei (pe verde intermitent la dreapta)! Nu mai vorbim de depasirile fara semnalizare (ajungand deseori pe banda trei, fara motiv), iar pe str. Traian delimitata clar, nu circula pe banda repartizata, desi este libera!
  1
  14
  Raportează
 • postat de maurice
  Marți, 05 Noiembrie 2019 18:56
  86.125.62.***
  Autobuzele trebuiau dotate cu dus si apa calda, sa se spele si imputitii care se urca in ele.
  2
  14
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 05 Noiembrie 2019 17:16
  95.76.2.***
  Bine ca dati de stire, mamelucii au timp pana sosesc autobuzele, si pregatesc spreiurile ca sa le vandalizeze!

  Important este ca scaunele sunt rigide, dintrun material compozit dur rezistent la vandalizari, usor de curatat dupa iesirea zilnica din trasee, in tura urmatoare, redate curate calatorilor, nu ca cele existente, in special tot autobuzul sa fie curatat zilnic!

  Ar trebui montate camere de luat vederi in fiecare autobuz, monitorizate in timp real de un operator, astfel am putea vedea comportamentul unor cetateni certati cu legea si civilizatia, intervenind la timp cu politia, care, acum, nu prea se vede prin mijloacele de transport in comun!

  Iar TRANSURB ar trebui sa incheie un protocol de colaborare cu politia pentru protectia autobuzelor si tramvaielor, impotriva vandalilor, dar si pe cetateni, de hotii de buzunare, cersetori, betivi, scandalagii, boschetarii plini de raie si bube, cu haine murdare, astfel preintampinand transmiterea diverselor boli!

  Este grav ca inca vorbim de oameni care nu pot fi acceptati de societate, intrun secol al modernitatii tehnice puse tocmai in slujba omului din ce in ce mai civilizat!

  Stai si te intrebi, ce se intampla de fapt in societatea romaneasca cu asemenea regrese in viata oamenilor, ne facem datoria toti fata de toti, depasind pragul neinplinirilor?!

  Iata, vin alegerile, suntem constienti toti de ce avem de facut corect!???
  3
  26
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Marți, 05 Noiembrie 2019 14:14
  82.79.234.***
  Sunt dotate si cu climatizare, eventual, sa nu mori in ele pe canicula din vara?!? Chiar nu aminteste nimeni de ceea ce e mai important, aerul conditionat. Apropos', cine circula cu atatea autobuze zilnic cand Gl e cam pustiu?
  25
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.