Gospodărire Urbană amenajează noi spaţii verzi

Gospodărire Urbană amenajează noi spaţii verzi
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Modernizarea interioarelor de cartier continuă, prin crearea de noi suprafeţe verzi. Astfel, până la ora actuală, societatea Gospodărire Urbană a amenajat mai multe alveole şi aliniamente stradale, în diferite zone ale oraşului. Este vorba despre rondoul construit în zona Nalba, parcarea aferentă Colegiului Naţional "Alexandru Ioan Cuza", precum şi cea aferentă Şcolii Gimnaziale Nr. 28. Amenajările s-au realizat prin sădirea de plante ornamentale şi adăugarea de pietriş decorativ.

"În colaborare cu Primăria municipiului Galaţi, am decis să înfiinţăm în interioarele de cartier modernizate mai multe zone verzi, care să ofere un plus din punct de vedere estetic. Am adus pământ vegetal, am folosit folie pentru a împiedica dezvoltarea buruienilor şi am sădit mai multe specii de plante", ne-a declarat directorul Gospodăririi Urbane, Dragoş Magearu.

Acesta a mai adăugat că lucrările vor continua în toate zonele care au fost incluse în amplul proiect de restructurare urbană, fiind destul de sceptic în ceea ce priveşte atitudinea cetăţenilor faţă de menţinerea acestor spaţii care le sunt dedicate. Spre exemplu, la doar câteva ore după amenajarea parcării de la Şcoala Gimnazială Nr. 28, câteva dintre plantele sădite au fost smulse din pământ, fiind înlocuite în scurt timp de către angajaţii Gospodărie Urbană. "Mi-aş dori să existe mai mult respect din partea gălăţenilor. Imediat după începerea lucrărilor de la Şcoala Nr. 28, câteva dintre plantele sădite au fost furate şi am fost nevoiţi să le înlocuim", şi-a manifestat dezamăgirea Magearu.

Citit 3397 ori Ultima modificare Joi, 31 Octombrie 2019 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.