Cine va înălţa columna de la Inelul de Rocadă

Cine va înălţa columna de la Inelul de Rocadă
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Asocierea SC Rovis Lider SRL - ATU Consulting, cu Marsano - subcontractant este, potrivit informaţiilor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, câştigătoarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reamenajare a zonei de la Inelul de Rocadă, organizată de Primăria Galaţi. Valoarea contractului este de 2.245.000 de lei fără TVA, iar asocierea a fost singura care a depus ofertă.

Potrivit datelor de pe portalul achiziţiilor publice, licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reamenajare a zonei de la Inelul de Rocadă s-a finalizat ieri cu succes. Asocierea SC Rovis Lider SRL (lider) - ATU Consulting şi-a adjudecat contractul cu o ofertă de 2.245.000 de lei fără TVA, în condiţiile în care valoarea estimată a contractului fusese de 2.246.953,16 lei fără TVA, iar criteriul de atribuire a fost „preţul cel mai scăzut”.

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, la Inelul de Rocadă vor fi proiectate şi executate "lucrări de arhitectură peisagistică a spaţiilor verzi". Elementul central al amenajării îl reprezintă o columnă. Este vorba, după cum prevede proiectul votat de aleşii locali, despre construirea unui stâlp central, de formă cilindrică, din beton armat, cu înălţimea de 26 de metri, pe care va fi aşezată statuia Sfântului Apostol Andrei. În jurul ansamblului monumental vor fi construite o jardinieră circulară gazonată şi alte patru cu flori sau plante ornamentale, separate de un spaţiu dalat. Zona va fi iluminată arhitectural, iar spaţiile verzi adiacente, irigate.

Statuia care îl va reprezenta pe ”Sf. Apostol Andrei” cu crucea sa constituie o lucrare de artă complexă care va face obiectul unui proiect separat. Proiectul prevede şi patru basoreliefuri cu imagini reprezentative, realizate pe laturile soclului. Pentru toate acestea, municipalitatea a lansat o consultare a pieţei, la începutul anului. Se dorea determinarea valorii estimate a acestor elemente şi a montajului lor, variante de materiale şi preţuri pentru fiecare variantă, termenul de realizare şi montare.

Citit 5733 ori Ultima modificare Joi, 02 Aprilie 2020 22:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.