”Aeroportul” de la Galaţi împlineşte astăzi un an

”Aeroportul” de la Galaţi împlineşte astăzi un an
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Aeroportul de la Galaţi împlineşte astăzi, 11 mai 2020, un an. Un an de când s-a aflat pe buzele PSD, mai precis ale liderului de la acea vreme, Liviu Dragnea, care a spus de la tribuna mitigului electoral care a paralizat Galaţiul în acea zi: "De ce nu s-ar putea face un aeroport în această zonă, care să deservească Galaţiul, Brăila şi Vrancea, pentru că este o zonă care a început să se dezvolte mult şi nu mai trebuie să fie înfrânată".

Pe 19 mai, amplasamentul viitorului aeroport era dezvăluit de preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, şi numeroasei delegaţii conduse de eurodeputatul PSD Dan Nica: un teren de 150 de hectare, la răscrucea comunelor Braniştea, Smârdan şi Schela.

Pe 30 septembrie 2019, consilierii judeţeni au aprobat demararea procedurilor pentru realizarea studiilor de prefezabilitate şi fundamentare necesare pentru aeroport. La acel moment, potrivit preşedintelui Fotea, un parteneriat public-privat părea a fi o soluţie sustenabilă de realizare a aeroportului, dar rămâneau deschise ca potenţiale surse de finanţare şi Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii sau fondurile europene.

De atunci s-a lăsat, însă, liniştea...

 

Citit 12022 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.