Evaluaţi acest articol
(39 voturi)
53 comentarii

"OZN-uri", "betoniere stilizate", "zeppeline", "butoaie"… gălăţenii se întrec în creativitate când e vorba să găsească un nume potrivit pentru cele două copertine ale Pasajului "Dunărea". Nu puţini sunt cei care spun că rezultatul nu prea seamănă cu desenul arhitectului, iar primarul Ionuţ Pucheanu a încercat să explice de ce.

"După părerea personală, de simplu cetăţean, e puţin cam bombat. Mă aşteptam să fie mai plat. Proiectul iniţial a fost o randare pe calculator, aşa a văzut-o arhitectul. A ieşit uşor diferit, dar nu e ca şi cum a fost rotundă şi a ieşit pătrată!", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, în emisiunea "Deschide lumea", de la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Edilul-şef a încercat să argumenteze susţinând că autoturismele de serie nu seamănă cu prototipurile lansate în marile saloane auto: "Una e să desenezi şi alta e să transcrii în parte tehnică ce se poate realiza. Cel mai probabil se putea realiza sută la sută şi cum arăta desenul, dar ar fi trebuit să scoatem de două-trei ori mai mulţi bani din vistieria Primăriei. În acel proiect, fiecare geam era curbat în patru colţuri, ceea ce înseamnă că fiecare geam în parte avea nevoie de o matriţă proprie şi am fi trecut într-o cu totul şi cu totul altă zonă financiară, pe care nu ne-am fi permis-o. E compromisul ideal între funcţionalitate, design şi costuri", a spus primarul.

Considerând că este strict o chestiune de gusturi, dacă ne place sau nu cum arată copertinele, primarul crede că nu ar trebui să aşteptăm până la finalizarea lucrărilor: "Haideţi să le vedem cum arată şi cu sticlă, haideţi să le vedem cum arată şi iluminate. Să te antepronunţi atunci când realizezi un proiect e ca şi cum l-ai lua la bătaie pe constructor când abia ţi-a montat fier-betonul şi cofrajul, urmând să-ţi toarne stâlpii, fiind foarte nemulţumit de ce iese. Staţi să vedem ce iese!".

În acest moment, prima dintre copertine este aproape complet îmbrăcată în sticlă, în vreme ce a doua este încă doar la nivel de schelet.

Citit 16164 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 00:07

53 comentarii

 • postat de Georgel Luni, 08 Iunie 2020 23:09 185.100.87.*** Link la comentariu
  6
  12

  Copertinele nu sunt decât moțul de azi, pus la un rahat de acum 60 de ani. Problema e care-i răul cel mai mare, moțul sau rahatul de dedesubt?

  De ce acest pasaj e un uriaș rahat urbanistic am explicat mai înainte.

  Raportează
 • postat de Teo Chirvase Vineri, 05 Iunie 2020 18:16 89.39.81.*** Link la comentariu
  8
  1

  Hai nu mai spune, Akbar? Chiar asa?

  Teo Chirvase

  Raportează
 • postat de Goe Vineri, 05 Iunie 2020 06:17 188.24.199.*** Link la comentariu
  10
  12

  Cainii latra carava trece ! De ce va mirati ca sunt aceste copertine supradimensionate si seamana cu doua “ oua” ? Asta inseamna sa ai oua !

  Raportează
 • postat de Averio Joi, 04 Iunie 2020 17:50 188.24.208.*** Link la comentariu
  11
  19

  Ce hidoșenie!? Nu are nici în clin nici în mânecă cu ideea proiectului, care mi-a plăcut chiar f mult.
  Nu ai nevoie de studii de specialitate, facultăți de artă sau arhitectură, ca bunul gust nativ să-ți spună ca... mai bine l-ar demola! Negru ca un drac ?, împiedică bucățica de libertate a perspectivei acelei zone, numită și așa cam prea pompos „piața Regală”??

  Raportează
 • postat de Teo Chirvase Joi, 04 Iunie 2020 13:58 89.39.81.*** Link la comentariu
  18
  6

  Hai pe naiba, Blade!
  "asa zisii galateni."..! Mari specialisti sunt, ca sa-si dea cu parerea!
  Sa ne aflam in treaba...

  Teo Chirvase

  Raportează
 • postat de Georgel Joi, 04 Iunie 2020 09:37 185.100.87.*** Link la comentariu
  10
  28

  Aberații vechi, aberații noi. Aberațiile vechi nu mai deranjează pe nimeni, cele noi inflamează spiritele. Orice lucru privit cotidian devine invizibil, spune un înțelept...

  Un pasaj subteran pietonal de traversare a intersecției a două străzi, realizat acum 6 decenii aiurea-n tramvai, doar pentru una din cele două străzi, nu pentru amândouă. Nimeni nu vede că acest pasaj are două guri de acces, nu trei cum era normal să aibă. Dar toată lumea sare-n sus - și pe bună dreptate - când vede că celor două guri stinghere li se mai adaugă și capace fantasmagoric futuriste, realizate... troglodit mârlăniste.

  Raportează
 • postat de Obsesie Miercuri, 03 Iunie 2020 22:58 82.79.132.*** Link la comentariu
  10
  21

  00. Mari.
  Ar putea sa dea dovada ca e asa. Prin demontarea prost gustului.
  Dar nu e cazul. Macar va sti de la ce i se trage.
  Era relativ o treaba simpla de facut. Nu stiu daca proiectantul a gandit-o sa fie din sticla. Dupa culoarea din desen e mai degraba fibra de sticla.
  Oricum, daca nu poti sa o faci din sticla, ca e greu si scump, o faceai pentru moment din fibra de sticla. Dar respectai intocmai forma, marimea, structura. Pe asta ti-o fac loco fabricile de ambarcatiuni.
  Daca arata frumos si merita dezvoltat conceptul, dupa un timp se gaseau finante pentru una de cristal.
  Regula designului de produs, fie auto, fie altceva, se respecta intocmai desenul, macheta, care a trecut prin selectia de proiecte.
  Inginerul gaseste solutiile tehnice de realizare.
  Stane, cand vei veni in campanie, promite ca o demolezi. 51% numai de aici.
  Of. Si nu e singura.
  Am crezut ca la CJ e altceva.
  Dar pe final, ... s-au apucat deja sa strice fata spitalului judetean.
  Degeaba am scris pe aici. La fel o sa iasa o mizerie platita gros.
  Ideea e asa :
  Noi, cu firmele noastre atat stim sa facem. Asa ca invelim, dalam, placam, banu sa iasa. Asta a facut si Durbaca.

  Raportează
 • postat de Aad Miercuri, 03 Iunie 2020 22:32 70.25.40.*** Link la comentariu
  9
  16

  Cred ca "taiata" inclinat pe longitudinala (30º-35º) si asezata cu sectiunea pe orizontala ar fi mult mai estetica. Adica, dintr-una singura faci (aproape) doua! Ce abureala baga dom' primarele, parca toti cetatenii Galatiului ar fi redusi mintal!!! O monstruozitate banoasa pentru unii... smecheri.

  Raportează
 • postat de Blade Miercuri, 03 Iunie 2020 21:03 89.137.231.*** Link la comentariu
  12
  38

  D-le Primar, citesc comentariile galatenilor si ma simt implinit. Vad in sfarsit o coeziune de gusturi, (despre care indeobste se recunoaste unanim ca sunt nediscutabile...) ce nu lasa loc de nici-o explicatie. Sau altfel spus: cand mai multi oameni iti spun ca esti beat, du-te si te culca.
  Ati reusit sa va faceti efectiv de ras!

  Raportează
 • postat de VasileT Miercuri, 03 Iunie 2020 17:59 89.136.0.*** Link la comentariu
  10
  30

  Un arhitect aflat momentan in imposibilitatea de a scrie (condamnat pentru implicarea intr-o speta similara) m-a rugat expres sa-i transmit un comentariu:
  ”Afirmatia domnului primar poate arata cel putin doua variante:
  1 - Lucrarile la copertina au fost incepute de constructor inainte de finalizarea proiectului, respectiv de castigarea licitatiei!
  2 - S-a proiectat un tunel, dar a iesit un pod! Bine si asa!”

  Raportează
 • postat de ”Ora adevărului” Miercuri, 03 Iunie 2020 17:22 79.116.110.*** Link la comentariu
  12
  24

  D-lor/d-oamnelor,nu vă mai străduiți să-i arătați adevărata cale spre recunoaștere a grosierului aspect a ceea ce se numește copertină a pasajului din intersecția a două străzi ,ptr. că primarul nostru are o cu totul altă opinie el fiind un vizionar obscur al artei,roșul tot roșu este când de fapt el ar trebui să fie verde ,cercul devine pătrat la final,și nici măcar nu ține cont de vreo opinie a celor care probabil l-au trimis pe scaunul de edil al orașului Galați scaun pe care mă îndoiesc că o să-l mai ocupe în viitorul mandat și asta cât de curând.
  S-a mai scris despre acest aspect ceea ce denotă faptul că lucrurile au rămas la fel de decriptate cum au stabilit ei,oare cât de mândru poți fi când vezi hidoșenia numită copertină.

  Raportează
 • postat de Akbar Miercuri, 03 Iunie 2020 17:18 188.24.222.*** Link la comentariu
  12
  48

  O monstruozitate. Tipic pentru un oras unde, intr-un parc, declarat monument istoric, langa prima statuie din tara a poetului Mihai Eminescu, pana mai ieri inconjurat de un gard metalic, datorita golanilor, troneaza un diramai sexy-shop.
  Reducerea spatiului verde in favoarea prafului de piatra cu liant made by China, denumite dale, e infractiune.
  Toata zona de Centru,cu acele movile de pamant, dalarea excesiva, bancile futuriste sau acel paienjenis de tevi rectangulare, denumite pompos copertine, sunt o batjocura la adresa arhitectilor si constructorilor ce au gandit, proiectat si executat un oras, pe nume Galati.

  Raportează
 • postat de Iulia Miercuri, 03 Iunie 2020 17:08 79.116.97.*** Link la comentariu
  47
  5

  Dimensiunea nu este mare față de ce era prezentat...

  https://www.viata-libera.ro/media/k2/items/cache/a01d65723680a155548e34b977488219_XL.jpg

  Mai exista imagini ca aceasta care prezintă dimensiunea cupolelor.
  Voi tot timpul nemulțumiți... Dar sunt convins că dacă era PDL-ul vostru în fruntea orașului nu ați mai fi comentat nimic, fiindcă aia v-a plăcut, nimicul bun făcut de PDL, după "nimicul" pe care vi l-a livrat în deceniul în care ați votat PDL-băsescu. Pe voi asta vă deranjează...persoana și culoarea politică din fruntea orașului.

  Pe voi vă deranjează că nu au făcut acele cupole mai mici ca să puteți da voi cu capul de ele, ca apoi tot voi să fiți cei care să vă plângeți că de ce le-au făcut prea mici. Există, așa cum vă plângeți voi, pe internet, cum naiba le tot numiți voi veșnic nemulțumiții, "randări" care arată cupolele exact la dimensiunile acestea "mari", de care vă plângeți voi acum... Dimensiunile oricum trebuiau să fie mari, mai înalte de 2m ca să nu intrați cu capul în ele, deștepților...dar sunt sigur că voi tot cu capul în ele veți intra, intenționat, veți găsi voi vreo modalitate să le stricați, să le vandalizați fiindcă pe mulți din acest oraș și din această țară îi caracterizează golănia.

  Randări, schițe, planșe cred că au fost prezentate și de Viața Liberă în care afișa, prezenta cupolele cu om lângă - arătând cupola cu mult mai mare, mai înaltă decât omul aflat lângă pasaj, lângă cupolă. Ca să nu dea hăbăucul cu capul de cupolă... Așa că dimensiunea este exact cum trebuie. Dar voi veșnic nemulțumiți. PDL-ul v-ar fi modernizat mai bine în mintea voastră? Sau nimicul realizat de PDL până acum pentru Galați era bun?

  Cât despre formă...ce mare lucru!? A rezultat ca o carapace de broască țestoasă și nu ca o scoică. Asta așa este. Nu știu cum naiba la Galați niciodată ce se cere, ce se prezintă, ce se schițează nu rezultă în produsul final...
  Dar până la urmă tot a rezultat ceva deosebit; acuma numai să o și păstrați vandalilor,că la noi nu rezistă nimic, fiindcă se trezesc unii să strice, să mâzgâlească, să distrugă. Puneți camere de supraveghere prin oraș. Cum vom păstra ceea ce se modernizează așa le vom avea, dar cine nu e cu mintea întreagă strică, distruge ce se face bun și apoi ne mirăm unde suntem ca nivel al societății.

  Cine știe să aprecieze atunci va aprecia ce s-a realizat...iar cine nu, se va scălda în veșnica nemulțumire.

  Raportează
 • postat de Bob Miercuri, 03 Iunie 2020 16:33 86.124.201.*** Link la comentariu
  9
  26

  Cred CA cel mai nefericit e cel ce locuieste la etajul unu !

  Raportează
 • postat de Cris Miercuri, 03 Iunie 2020 15:51 84.146.166.*** Link la comentariu
  10
  1

  Dupa cat pot eu sa apreciez daca aceste supradimensionate constructii daca ar fi intoarse la 180° s-ar potrivi mai bine cu cele din proiect. Totul pleaca de aici de aceea nu se potriveste suportul de la baza care sta inclinat pentru ca sa iasa ceva. Daca l-ar itoarce la 180° ar sta si suportul drept pe caldaram si nu inclinat. Sunt toti orbi si prosti de dau in gropi. Eu cred ca s-a montat gresit. Din cauza ca proiectantul la prevazut montat pe incadrarea de beton a scarilor a iesit mai mare.

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Miercuri, 03 Iunie 2020 14:53 5.13.214.*** Link la comentariu
  11
  39

  Daca te uiti din fata hotelului Galati spre Brailei ce vezi ? Doua oua mari in parti si soseaua pe mijloc ,exact lucrarea primariei.

  Raportează
 • postat de Hidoşenia Pământului Miercuri, 03 Iunie 2020 14:48 81.12.149.*** Link la comentariu
  12
  33

  Încă o catastrofă a lui Pucheanu! Această hidoşenie de "Carapace de ţestoasă" este mult prea grandioasă pentru un pasaj pietonal de câţiva metri şi pe un singur sens de stradă! Mai bine costa cu încă 10-20% mai mult şi se făcea o treabă bună cu structură uşoară din aluminiu şi plastic.
  Construcţia aceasta este:
  - mult prea mare şi înaltă
  - mult prea grea
  - prea urâtă
  - Prea ca la ţară!

  Raportează
 • postat de Adi Miercuri, 03 Iunie 2020 13:32 82.137.14.*** Link la comentariu
  13
  24

  Hoti, uoti, hotii! Ce sa mai zici!? Hotii si tupeu la maxim! Mai mult de atat nu se poate!

  Raportează
 • postat de Mariuca Miercuri, 03 Iunie 2020 13:16 5.12.166.*** Link la comentariu
  16
  31

  Oare n-ar fi fost mai frumos sa se construiasca niste copertine care sa se "asorteze " cu cladirile din jur? Cele doua constructii n-au nici o legatura estetica cu Hotelul Dunarea si cu blocul in care este Libraria Humanitas. Pacat de banii irositi de Primarie!

  Raportează
 • postat de Alexuz Miercuri, 03 Iunie 2020 13:09 5.2.205.*** Link la comentariu
  11
  25

  Inca o dovada ( daca mai trebuia) ca pe hartie, calculator, etc toate sunt frumoase si arata foarte bine.

  Cand punem in practica si este gata ne punem mainile in cap.

  Dovada ca orice cofetar poate sa se dea inginer, constructor, etc.

  Raportează
 • postat de macovei Miercuri, 03 Iunie 2020 12:44 5.2.209.*** Link la comentariu
  12
  33

  domnule sincer, n-am nimic cu nimeni sunt total apolitic, dar este foarte urat ce-a iesit, e supradimensionata in raport cu ceea ce acopera, si foarte inalta, cred ca-i deranjeaza si pe locatarii din dreptul ei, pt ca le acopera vizibilitatea.

  Raportează
 • postat de Lex Miercuri, 03 Iunie 2020 11:39 82.78.125.*** Link la comentariu
  11
  22

  Primarul vorbeste prostii. Masinile prototip nu sunt facute pentru productia in serie. Daca o masine in serie nu arata ca proiectul pe care echipa de ingineri la facut ceva nu e in regula. Problema aici e cu faptul ca el, ca primar, a permis lansarea in public a unui imagine realizate pe calculator care nu era bazata pe un proiect final. Indiferent cum o sa arate copertina, faptul ca nu va arata ca imaginile facute publice de primarie va fi o problema. Mai mult, faptul ca planul efectiv al arhitectului nu arata ca imaginile care au convins primaria in primul rand e foarte problematic. Contractul presupun ca a fost semnat pentru o copertina, si acum ne trezim cu banii publici cheltuiti si altceva livrat. Nu zic ca proiectul original nu ar fi fost mai dificit, aparent necesitind panouri de sticle curbate, cea ce noul proiect nu necisita, dar faptul ca aceasta "mica" problema nu a fost realizata decat dupa ce contractul a fost semnat arata incompetenta celor care au facut selectia - in acest caz, cel mai probabil primarul nostru care nu poate sa scuze diferentele mai mult.

  Raportează
 • postat de Cosmin crisan Miercuri, 03 Iunie 2020 11:36 94.175.139.*** Link la comentariu
  42
  6

  Tartani de Oras, nu stiu cu ce sa se mai planga, era mai misto inainte cand cadeau bucati din pasaj si era plin de gunoaie si cacati???????asa e romanul....

  Raportează
 • postat de lucian Miercuri, 03 Iunie 2020 11:31 92.223.167.*** Link la comentariu
  12
  26

  Domnul primar este cam "PROBABIL".
  Edilul-şef care nu stie ce inseamna un proiect!
  Autoturismele de serie sunt fabricate tot de cei care au prezentat prototipurile lansate în marile saloane auto. Nu au presentat un contract spre aprobare unei institutii de stat, dupa care s-au prezentat cu o altfel de auto. Si oricum sunt la fel, doar ca la salon este prezentat modelul cel mai sofisticat. Sa se informeze mai bine!
  Aici totul este modificat. De la schelet, geamuri, modul de prindere. Cum s-au facut calculele in proiect pe acel desen?
  Nu ar trebui sa te joci cand reprezinti un oras!

  Raportează
 • postat de Catalin Suditu Miercuri, 03 Iunie 2020 11:16 5.14.102.*** Link la comentariu
  26
  66

  In calitate de constructor pot sa va spun ca arhitectul a desenat ceva si construcorul a facut cu totul altceva. Diferenta intre proiect si realizare este financiar vorbind de 100% . Orice persoana care a luat BAC-ul vede ca ochiul liber este ca structura metalica este cu 50 % mai multa decat in proiect si sticla este aproape dubla. inaltimea originala a strucurii la punctul cel mai inalt era probabil 2,5 metri. Cat are acum ? Cu cat este mai inalta cu atat ploua mai mult sub ea la aceiasi deschidere laterala. Deci, s-a umflat pretul , ca sa fie bine pentru toata lumea . In final este o copertina..se putea face si mai ieftin si mai urat. Chestie de gust...))))

  Raportează
 • postat de Alien Miercuri, 03 Iunie 2020 10:40 5.2.209.*** Link la comentariu
  24
  60

  Ori e atehnic complet, ori ne ia de prosti!
  Se puteau aproxima foarte bine suprafetele vitrate curbe cu unele plane si ar fi aratat infinit mai bine decat "butoaiele" care au iesit!
  N-au respectat absoluyt nimic, nici inaltimea nici partea de intrare, nimic! Si un copil poate sa constate ca nu exista nici o legatura intre proiect si executie!
  E o bataie de joc, normal ar fi sa nu se receptioneze lucrarea iar constructorul s-o refaca pe cheltuiala sa!

  Raportează
 • postat de Adrian Miercuri, 03 Iunie 2020 10:37 84.117.41.*** Link la comentariu
  18
  45

  Sunt prea inalte si nu se imbraca deloc cu gurile pasajului.
  Se pot ajusta foarte usor renuntand la cele 7 ochiuri de sticla si metal
  de la baza lor. E foarte simplu!

  Raportează
 • postat de Alin Miercuri, 03 Iunie 2020 10:21 89.136.5.*** Link la comentariu
  21
  58

  Sunt doi gândaci de Colorado cu capul infipt in țărână :) cam cum au stat arhitecții care au "gândit" grozăvia asta. Dincolo de aspectul estetic care încarcă o piateta prea mică pentru o copertina atât de mare este cel practic si chiar periculos pentru pietoni. Ati trecut pe trotuarul de pe partea cu Luca? Daca ai peste 1.70 m riști să dai cu capul de bara de fier care a rămas acum nefinisata in aer. Dacă însă se continuă lucrarea cum ar fi normal sa se întâmple, se va fura jumate din trotuarul acela care si asa era îngust la cat trafic e acolo. In loc sa aerisim o piata o incarcam prin astfel de greseli de execuție.

  Raportează
 • postat de ro Miercuri, 03 Iunie 2020 10:17 5.13.241.*** Link la comentariu
  16
  60

  Incompetenta si coruptie. Trasaturi definitorii ale primariei galati.

  Raportează
 • postat de Puțin cam supradimensionat. Miercuri, 03 Iunie 2020 10:14 213.233.101.*** Link la comentariu
  31
  14

  Este puțin cam supradimensionată dar, în fine, s-a urmărit acoperirea scărilor cu un acoperiş cât mai estetic, pentru că ploi abundente, pasajul subteran, se umplea de apa ploii.

  Raportează
 • postat de Georgel Miercuri, 03 Iunie 2020 09:45 185.100.87.*** Link la comentariu
  14
  43

  De ce acest pasaj subteran a fost făcut doar pe jumătate, numai pentru traversarea capătului străzii Brăilei, nu și pentru cea a străzii Domnească? De ce servește traversării doar pe direcția hotelului Dunărea, nu și pe cea a hotelului Galați? De ce circulația auto pe axa prioritară Domnească rămâne împiedicată de eterna zebră lăsată în calea mașinilor, în timp ce pe cea secundară, a străzii Brăilei, se dă cale liberă pe carosabil băgând pietonii pe dedesubt? De ce în loc să se corecteze această absurdă moștenire urbanistică a trecutului, se cheltuiesc sume uriașe aiurea pe OZN-uri populiste?

  Oare nu ar fi fost logic și normal ca, dacă tot s-a făcut actuala lucrare de reabilitare, să se fi realizat și necesara completare? Dacă tot a venit momentul să ne apucăm să facem o treabă ca lumea, nu era cazul să se elimine și aberația cu pricina?

  Răspunsul e simplu: Pentru că lucrările realizate din bani publici trebuie să sară în ochii electoratului, nu să fie ascunse undeva sub pământ...

  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe Faleza Miercuri, 03 Iunie 2020 09:36 86.125.62.*** Link la comentariu
  13
  30

  Daca rezultatul final poate fi diferit de ce este in proiect atunci ma bucur ca nu ne-am trezit cu dale roz, banci din polistiren si stalpi cu lampi pe gaz!

  Cum sa prezinti un proiect si apoi sa faci ceva total diferit care nu se incadreaza deloc cu restul lucrarilor???

  Sfidarea galatenilor si a bunului simt nu au limite in Galati.

  Raportează
 • postat de Mascatu Miercuri, 03 Iunie 2020 09:08 109.166.130.*** Link la comentariu
  13
  24

  Domnu' Primar nu stie ce inseamna un proiect? Nici firma care a castigat licitatia? Sau au gandit-o de la inceput asa.

  Raportează
 • postat de miu Miercuri, 03 Iunie 2020 08:59 80.97.203.*** Link la comentariu
  14
  33

  Ce urate sunt! Nu se integreaza deloc printre cladirile vechi din zona.

  Raportează
 • postat de Tudor V Miercuri, 03 Iunie 2020 08:59 89.136.0.*** Link la comentariu
  12
  18

  In primul rand edilul poate sa prezinte parerea sa personala sotiei, familiilor si prietenilor. Dar, in calitate de edil (nu stiu ce pregatire are), respectiv reprezentant temporar al unei entitati beneficiare a lucrarii, trebuie sa spuna daca este alba, sau neagra. Iar motivul ca realizarea proiectului conform ”proiectului”, da senzatia unei recunoasteri a ingineriilor! Constructorul a licitat si castigat proiectul elaborat de proiectant si scos la licitatie de primarie (in banii oferiti, acceptand intocmai proiectul)! Daca nu cumva i s-a promis (interesat) ca va fi lasat sa-l faca asa cum crede si poate! Aici se poate presupune ca putea sa le faca si monteze invers, pentru a colecta apa de ploaie. Ca tot in apropiere se colecteaza taxele! Pe de alta parte, la pretul platit se faceau si 5 seturi de copertine (de schimb), cand ruginesc primele! Asa ca de abureli si smecherii de cartier suntem satui. Ca si de raspunsurile edilului la sesizarile cetatenilor. Ca si de el in calitate de ”gospodar smecher”! Sa-l vedem la vot, cand si noi vom raspunde cu aceeasi moneda! Oricum va ramane in istoria rusinoasa a orasului pentru slaba calitate a lucrarilor comandate si recptionate (strazi si trotuare fara panta de scurgere spre canalizari, oferind dupa ploi, zeci de bazine si stranduri publice, cheltuirea in alte scopuri a banilor alocati achizitiei de autobuze ecologice, rechizitionarea parcarilor construite de predecesori si introducerea de taxe, construirea unei parcari etajate fara cai de acces, pentru a ”justifica alti bani scosi din buzunarul” institutiei, si alte ”nerealizari/balbe”). Dar poate ca DNA este mare, vede si va gasi ruleta sa ”masoare”!

  Raportează
 • postat de Tirpitz Miercuri, 03 Iunie 2020 08:50 82.79.232.*** Link la comentariu
  14
  31

  Doamne, ce hidosenii, ce panarame, chiar sunt de-a dreptul tampiti cei care le aproba, doar asa de amorul artei sau sa justifice niste bani cu care nu au stiut ce sa faca dar trebuiau sa faca. Incredibil cat de prostovani sunt.

  Raportează
 • postat de Mark Miercuri, 03 Iunie 2020 08:49 188.24.247.*** Link la comentariu
  13
  22

  Diferența dintre o gogoașă și un choux care este? Domnul primar nu știe. Când s-a ales proiectul și s-a licitat a fost un caiet de sarcini care a presupus niște cheltuieli. Ori deja se alesese altă variantă mai ieftină și atunci trebuia prezenta publicului gogoșile metalice care dau un cu totul alt aspect estetic ori firmele de casă care câștigă au făcut economii să ajungă și de para-ndărăt și de profit. Problema acestor modernizări este intenția bună și continua dezamăgire la nivel de finisaje. Inițial pare o idee bună dar când e totul gata vezi deja semne de deteriorat, vezi altceva decât în desenele de proiect. Vă dați seama ce sluțită va fi faleza dacă se continuă cu acest primar și cu urbanizarea propusă?

  Raportează
 • postat de noname Miercuri, 03 Iunie 2020 08:47 89.120.48.*** Link la comentariu
  12
  32

  A ieșit o grenadă in loc de scoică.

  Raportează
 • postat de eu Miercuri, 03 Iunie 2020 08:44 82.78.157.*** Link la comentariu
  13
  19

  Intra devar nu poti judeca un obiect de genu decat cand e complet, dar dupa cum se vede deja prima intrare e aproape gata si pot zice doar atat ...ORIBILA... ca si restul parcului....
  Cand faci un proiect si faci o renderizare si modelare o faci dupa posibilitatile si realitatile de executie, nu faci un proiect si dupa ce o iesii pe motiv ca realistic nu se poate..
  Asta denota ca echipa de proiectanti a terminat facultatea cu gradinarul (e doar o aluzie) si merita dati afara de la un cap la altul...
  Oricum ii doresc sa fie schimbata cat de repede posibil ca sluteste intrarea...

  Raportează
 • postat de furculision Miercuri, 03 Iunie 2020 08:28 5.13.132.*** Link la comentariu
  13
  16

  "Una e să desenezi şi alta e să transcrii în parte tehnică ce se poate realiza"?!?....

  Daca nu le facea deloc economisea si mai mult! Sau poate e valabila zicala "Intentia conteaza"...

  Pentru cultura generala a domnului primar... - https://www.youtube.com/watch?v=g9KjqlasyBs

  Adica daca nu poti ii lasi pe altii si te intanzi cat ti-e plapuma!

  Raportează
 • postat de yo Miercuri, 03 Iunie 2020 08:04 5.13.176.*** Link la comentariu
  13
  24

  2 zeppeline esuate, intr-un oras esuat!

  Raportează
 • postat de Zap Miercuri, 03 Iunie 2020 08:03 5.13.219.*** Link la comentariu
  24
  3

  Nu arata CHIAR asa de rau.
  Acum daca ar mai face vreo 10-12 pasaje din astea de-a lungul Brailei.
  Preferabil cu spatiu pt niste mici magazine subterane?
  Ca in Victoriei la Bucuresti.

  Da, visez si eu :(

  Raportează
 • postat de ss Miercuri, 03 Iunie 2020 07:56 5.13.176.*** Link la comentariu
  13
  25

  Antologie umoristica, facem un proiect dupa care ramane sa vedem in final ce a iesit, diferenta semnificativa! La Galati merge, orasul trist cu politicieni fericiti! Primarul, penibil in explicatii!

  Raportează
 • postat de Galateanu Miercuri, 03 Iunie 2020 07:32 86.125.62.*** Link la comentariu
  13
  20

  De ce nu recunosti (Pucheanu) ca ai dat co oistea in gard si de data asta ?. Se poate sa recunosti macar odata ca ai gresit ? Tot timpul gasesti explicatii. Sper sa nu mai ai mult timp la dispozitie sa toci banii galatenilor dupa bunul tau plac. Oricine poate sa vina, numai tu NU. Cu drumul prin curtea Politiei de Frontiera ce ai de gand sa faci ? Banii i-ai redirectionat dar NIMENI NU LUCREAZA. Mai mult ca sigur (banii) sunt pusi la "pusculita" pentru a suplimenta valoarea altor lucrari.

  Raportează
 • postat de ADYtza74 Miercuri, 03 Iunie 2020 07:21 5.13.214.*** Link la comentariu
  13
  54

  Pentru o simlpla intrare (coborare) intr-un pasaj a-ti facut ditamai sera. Prea inalta. Cea din proiect era mai micuta si cred ca se putea face si fara cele geamuri curbate.

  Raportează
 • postat de pro Miercuri, 03 Iunie 2020 07:14 5.13.226.*** Link la comentariu
  14
  60

  Domnule Urbanism, opreste dracia aia si cere banii inapoi, ai nevoie de un specialist sa-ti spuna ca ai fost pacalit ? Lucrez pe calculator de douazeci de ani, cu randari in 3D si iti pot spune ca in fotografie ai alt proiect decat cel care cel construieste. Daca nu ma crezi numara grinzile si verifica dimensiunile de gabarit din proiectul initial.

  Raportează
 • postat de Ion Miercuri, 03 Iunie 2020 07:12 188.24.200.*** Link la comentariu
  14
  57

  A ieşit uşor diferit, dar nu e ca şi cum a fost rotundă şi a ieşit pătrată!", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu

  Dar asta nu e important...important e ca a castigat licitatia cine trebuie!

  Raportează
 • postat de Tanti Maria Miercuri, 03 Iunie 2020 07:04 82.77.77.*** Link la comentariu
  13
  40

  La butoaie :)))

  Raportează
 • postat de florin Miercuri, 03 Iunie 2020 07:01 213.233.108.*** Link la comentariu
  14
  57

  Urît.Ca toata zona de centru asa zis refăcută!Uitativa la montajul geamurilor de exemplu.Una arată proiectul una este pe teren!Nu inteleg la licitație nu s-a specificat că este necesar păstrarea proiectului integral?Nu s-a verificat lucrarea pe etape?

  Raportează
 • postat de Andrei Miercuri, 03 Iunie 2020 01:38 92.86.37.*** Link la comentariu
  14
  52

  Așa e și perioada guvernanței Pucheanu pentru Galați: „nu e ca și cum a fost rotundă și a ieșit pătrată”.

  Raportează
 • postat de x Miercuri, 03 Iunie 2020 01:23 37.120.223.*** Link la comentariu
  3
  60

  Așa "ies" și blocurile, cu diferențe între proiectare și realizare ?!?????

  Raportează
 • postat de george Miercuri, 03 Iunie 2020 00:29 185.45.177.*** Link la comentariu
  14
  51

  Ca sa fie kitchul perfect, au adaugat si "fusta" aia din profile ingramadite la partea de jos. Asta ca sa fie improvizatia completa.
  Galatenii platesc conform randare 3D iar specialistii lu' peste fac chestia asta "mega-complicata", in mintea lor. Nu cred ca are cineva din Primarie 00 sa dea reject sau sa scada pretul. O mana spala pe alta si amandoua fata.

  Raportează
 • postat de Marius Miercuri, 03 Iunie 2020 00:25 89.137.136.*** Link la comentariu
  13
  61

  Altfel spus
  Am cerut un Lamborghini
  Firmele concurente au oferit buget pentru el
  Dar firmele care trebuiau să câștige (Tangrad / Vega) știau ce trebuie sa livreze o Dacie și au oferit buget pentru o Dacie.
  Și acum domnul nostru primar ne spune că este ceva normal pentru ca este tot mașina, puțin mai bombata dar tot o mașină

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.