Cum se transformă părculeţul de la Parfumul Teilor

Cum se transformă părculeţul de la Parfumul Teilor

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
10 comentarii

Trandafiri, lavandă, liliac, lămâiţă, tuia şi ienupăr vor înviora peisagistic părculeţul de la Parfumul Teilor, aflat în plină modernizare. Plantările se desfăşoară după ce au fost descărcate camioane întregi cu pământ necesar pentru regenerarea spaţiilor verzi.

Pentru că sediul ziarului „Viaţa liberă” a fost pus în valoare de noul pavaj din curte şi de spaţiile verzi amenajate în această toamnă, nu puţini sunt cititorii care ne-au întrebat cum decurg lucrările şi alături, în părculeţul de la Parfumul Teilor. Ei bine, conform autorităţilor, lucrările de modernizare sunt avansate. În ultimele zile, s-au făcut plantări în parc.
Potrivit Biroului de presă al municipalităţii, vor trebui să prindă rădăcini în parc un molid argintiu, patru salcâmi globulari şi şase mesteceni. Nu vor lipsi din parc liliacul – şase arbuşti, lămâiţa, cornul decorativ, ienupărul – 22 de exemplare, pinul – trei, scumpia, lavanda, salba, 50 de tuia şi 50 de trandafiri. De asemenea, se va pune și gazon.
„Lucrările de modernizare sunt avansate. Este vorba despre delimitarea spațiilor pentru alei, montarea sistemului de irigații și a sistemului electric, realizarea postamentelor pentru bănci, amenajarea soclului monumentului, realizarea rețelelor de apă și de canalizare necesare viitoarei cișmele. Parcul beneficiază de importante lucrări de modernizare pentru a redeveni un loc plăcut de relaxare.
Proiectul prevede amenajarea aleilor pietonale prin reconfigurarea acestora cu dale, amenajarea peisagistică a spațiilor verzi, inclusiv instalarea unei rețele automatizate de irigații, refacerea rețelei de iluminat ambiental, înlocuirea mobilierului urban și punerea în valoare a monumentului de for public - Monument comemorativ al Răscoalei de la 1907”, precizează Primăria.
Reamintim, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor are o valoare de 530.234,25 de lei cu TVA, fiind derulat de asocierea firmelor SC Perfecta Impex SRL, SC Rovis Lider SRL și SC Arhideskvision SRL, iar lucrările se vor încheia până la sfârșitul anului.
Ar mai fi de spus că parcul face parte din ansamblul urban Strada Domnească, şi că, în cadrul săpăturilor arheologice desfăşurate, s-a descoperit aici un impresionant bazin de apă pentru stingerea incendiilor provocate de bombardamente.

Citit 4223 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:10

10 comentarii

 • postat de tutti fruti Luni, 02 Noiembrie 2020 06:14 5.13.196.*** Link la comentariu
  1
  3

  De ce nu se fac fantani arteziene mici in Tiglina 1 in fata Cinema-ului in acel acolo?

  Raportează
 • postat de Adrian Duminică, 01 Noiembrie 2020 01:17 89.39.81.*** Link la comentariu
  5
  14

  Domnule taran torturat sa stiti ca rascoala de la 1907 a fost inecata in sange de guvernul liberal mai ales de domnul bratianu ministru de interne al acelui guvern...ma bucur ca va pot fi de ajutor in invatarea istoriei..

  Raportează
 • postat de G. Sâmbătă, 31 Octombrie 2020 19:03 213.233.88.*** Link la comentariu
  1
  12

  Ar fi fost util și o fântână arteziană de genul acelui monument, cupă:

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/parc29iul2019/4.jpg

  Raportează
 • postat de UBSD (Una Bucată Social-Democrat) Sâmbătă, 31 Octombrie 2020 15:36 95.76.3.*** Link la comentariu
  10
  8

  Patru comentarii până acum... oarecum normale și oarecum decente, ceea ce este o premieră când vine vorba de parcuri, copaci, spațiu ocupat de alei betonate etc. Exceptând pe cel legat de "podișul" de moloz și gunoaie, restul sunt o pierdere de timp!

  Foarte bine că nu plantează tei! Asta mai lipsea! Plopi primăvara și tei toamna! Când le cad frunzele și florile, se face o adevărată mocirlă pe jos, comparabilă cu cea de la plopi sau de la topirea zăpezii murdare!

  PS Aleile sunt prea late, domn primar... De fapt, în urma reabilitării, n-ar mai fi trebuit să existe alei! Copacii erau de ajuns! Toată lumea știe că sunt mulți fani pnl și usr-+ care se înrudesc cu maimuțele, prin urmare le place să exploreze sărind din copac în copac! Bine... strămoșii lor erau cu mult mai inteligenți! :D :*

  Raportează
 • postat de O!!! Sâmbătă, 31 Octombrie 2020 14:48 5.13.129.*** Link la comentariu
  3
  15

  Plantați și tei dacă se poate și... imperios necesar a se monta camere de supraveghere contra vandalilor și huliganilor. Combatere vandalismului și combaterea golăniei, ar trebui să fie o prioritate...fiindcă țara și orașul ăsta sunt pline de golani și vandali certați cu bunul simț, needucați.

  La noi la români maneaua și tupeul porcesc sunt prețuite, nu omenia, nu bunul simț, nu empatia, din păcate. Educația... Cei 7 ani de-acasă lipsesc cu desăvârșire.
  Montați camere de supraveghere din start, până nu își revarsă golanii mârlăniile pe acolo.


  Iar gunoiul acela lăsat pe acolo pe lângă mizeria aceea de clădire ilegală, neterminată ce s-a vrut a fi un butic mârlănesc, vedeți a cui e proprietatea și amendat proprietarul fiindcă nu-și curăță terenul fiindcă acolo e un focar de infecție atentat la sănătatea publică. Iar clădirea neterminată trebuie demolată fiindcă se vede clar că nu se încadra, nu întrunea nici măcar avizul cultural legal de înălțime... Amenzi pentru respectivii...altfel cum dra cu să-i educi?
  Dar la noi la români se poate orice mârlănie...


  P.S.: Ar fi fost frumos să fie montată și o fântână arteziană minimalistă acolo...ceva simplu! .

  Raportează
 • postat de Akbar Sâmbătă, 31 Octombrie 2020 14:01 5.13.197.*** Link la comentariu
  4
  11

  Cum s-o incadra in Zona istorica de referinta - ansamblul urban construit in lungul Strazii Domneasca, hidosenia aia de cladire neterminata si muntii de gunoaie, probabil doar d-nul Arhitect Sef stie !
  Dealminteri, vrem zone pietonale si revigorarea centrului vechi. Halal !

  Raportează
 • postat de Aderin Sâmbătă, 31 Octombrie 2020 11:11 188.24.199.*** Link la comentariu
  19
  13

  Daca toți acești arbuști, copaci nu ii va uda nimeni, degraba ne putem bucura că sunt plantați căci până în primăvară se vor usca 80% dintre ei.

  Raportează
 • postat de ro Sâmbătă, 31 Octombrie 2020 09:37 188.24.213.*** Link la comentariu
  10
  29

  "....un molid argintiu, patru salcâmi globulari şi şase mesteceni. Nu vor lipsi din parc liliacul – şase arbuşti, lămâiţa, cornul decorativ, ienupărul – 22 de exemplare, pinul – trei, scumpia, lavanda, salba, 50 de tuia şi 50 de trandafiri."

  Pentru Galati nu mai exista tei de plantat? Si, culmea, in parcul "Parfumul teilor". Halal gandire!

  Raportează
 • postat de Galatean Sâmbătă, 31 Octombrie 2020 04:45 5.13.196.*** Link la comentariu
  5
  23

  In imagine , mai in departare se vede si o constructie abia ridicata si nefinalizata deocamdata , dar munti de gunoaie ce se vad in imagine chiar la marginea parcului ,nu-i asa? Faceti si o poza cu gunoaiele acelea dintre cladiri

  Raportează
 • postat de Taran torturat la Pitesti, Periprava si Aiud Sâmbătă, 31 Octombrie 2020 00:43 89.137.230.*** Link la comentariu
  30
  22

  Punerea în valoare a monumentului de for public - Monument comemorativ al Răscoalei de la 1907”, precizează Primăria. Serios? Si cine sa puna in valoare? Tortionarii sau copiii lor? Comunistii si securistii dechizati? Pai voi puteti vorbi de rascoala asta ?! Chiar nu va e rusine?!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.