Cum se transformă părculeţul de la Parfumul Teilor

Cum se transformă părculeţul de la Parfumul Teilor
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Trandafiri, lavandă, liliac, lămâiţă, tuia şi ienupăr vor înviora peisagistic părculeţul de la Parfumul Teilor, aflat în plină modernizare. Plantările se desfăşoară după ce au fost descărcate camioane întregi cu pământ necesar pentru regenerarea spaţiilor verzi.

Pentru că sediul ziarului „Viaţa liberă” a fost pus în valoare de noul pavaj din curte şi de spaţiile verzi amenajate în această toamnă, nu puţini sunt cititorii care ne-au întrebat cum decurg lucrările şi alături, în părculeţul de la Parfumul Teilor. Ei bine, conform autorităţilor, lucrările de modernizare sunt avansate. În ultimele zile, s-au făcut plantări în parc.

Potrivit Biroului de presă al municipalităţii, vor trebui să prindă rădăcini în parc un molid argintiu, patru salcâmi globulari şi şase mesteceni. Nu vor lipsi din parc liliacul – şase arbuşti, lămâiţa, cornul decorativ, ienupărul – 22 de exemplare, pinul – trei, scumpia, lavanda, salba, 50 de tuia şi 50 de trandafiri. De asemenea, se va pune și gazon.

„Lucrările de modernizare sunt avansate. Este vorba despre delimitarea spațiilor pentru alei, montarea sistemului de irigații și a sistemului electric, realizarea postamentelor pentru bănci, amenajarea soclului monumentului, realizarea rețelelor de apă și de canalizare necesare viitoarei cișmele. Parcul beneficiază de importante lucrări de modernizare pentru a redeveni un loc plăcut de relaxare.

Proiectul prevede amenajarea aleilor pietonale prin reconfigurarea acestora cu dale, amenajarea peisagistică a spațiilor verzi, inclusiv instalarea unei rețele automatizate de irigații, refacerea rețelei de iluminat ambiental, înlocuirea mobilierului urban și punerea în valoare a monumentului de for public - Monument comemorativ al Răscoalei de la 1907”, precizează Primăria.

Reamintim, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor are o valoare de 530.234,25 de lei cu TVA, fiind derulat de asocierea firmelor SC Perfecta Impex SRL, SC Rovis Lider SRL și SC Arhideskvision SRL, iar lucrările se vor încheia până la sfârșitul anului.

Ar mai fi de spus că parcul face parte din ansamblul urban Strada Domnească, şi că, în cadrul săpăturilor arheologice desfăşurate, s-a descoperit aici un impresionant bazin de apă pentru stingerea incendiilor provocate de bombardamente.

Citit 5225 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2020 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.