Ce face Primăria cu excedentul bugetar

Ce face Primăria cu excedentul bugetar
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Nu mai puţin de 3.011.677,55 de lei reprezintă, potrivit documentelor ajunse la comisiile Consiliului Local, excedentul bugetului general de venituri și cheltuieli al municipiului Galați, în anul 2021. Repartizarea banilor va fi hotărâtă de consilierii locali.

Municipalitatea propune ca suma de 1.942.922,82 de lei să devină sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare. Mai precis, este vorba despre prefinanţarea unor proiecte din fonduri europene care vizează, printre altele, reabilitarea Colegiului "Traian Vuia" şi a şcolilor Nr. 11 şi "Grigorie Teologul", modernizarea liniilor de tramvai de pe strada Siderurgiştilor, dar şi ambulatoriul Spitalului "Elisabeta Doamna".

Pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele între veniturile și cheltuielile secțiunii de funcționare este propusă suma de 1.068.754,73 de lei.

Rămâne de văzut ce vor spune aleşii.

„Excedentul anual al bugetului local rezultat la încheierea exerciţiului bugetar după efectuarea regularizărilor se reportează în exerciţiul financiar următor şi se utilizează în baza hotărârilor autorităţii deliberative” - Legea nr. 273/2006

Citit 1606 ori Ultima modificare Marți, 16 Februarie 2021 23:41

2 comentarii

 • postat de Vica de pe 11 Siret
  Joi, 18 Februarie 2021 11:15
  95.76.2.***
  Sa reconditioneze spitalul Elena Doamna folosindu-ul ca spital municipal cum a fost odata; reactivarea fosteia policlinici municipale de pe str. Eroilor luata cu japca, prin abuzul unor doctori si politicieni, astfel diminuand la jumatate asistenta medicala, determinandu-i pe galateni sa ia drumul Iasului si Bucurestiului pentru ingrijirea sanatatii!

  Oare chiar nimeni nu a vazut cum o mana de doctori din orasul asta manjiti putin cu functii politice, ajutati de politicieni corupti, a distrus sistemul de sanatate din Galati anihiland aproape in totalitate doua unitati de sanatate utile galatenilor, organizandu-le in interesul si beneficiul lor!

  Nu poti sa desfiintezi o policlinica cu traditii pentru a o folosi ca sediu de scoala, fiind ea si de medicina, cand in oras sunt atatea constructii nefolosite, pretabile pentru asa ceva!

  La fel si cu marginalizarea voita a spitalului municipal Elena Doamna, anuland activitati de asistenta medicala cetatenilor in mai multe pavilioane unele lasandu-le de izbeliste!

  Cineva trebuie sa se sesizeze din oficiu pentru aceasta bataie de joc la adresa sanatatii galatenilor si sa fie trasi la raspundere, doctori care se cred mari mahari cu sustinere politica!
  0
  3
  Raportează
 • postat de jorpalica
  Miercuri, 17 Februarie 2021 10:19
  89.39.81.***
  Banii aia se vor duce acolo de unde pot fi sustrasi usor si bagati in buzunare.Sunt si conditii propice,sunt si oameni ,,de incredere"' si vointa social politica ,deci ...datii drumul dragi conducareti.E loc mare.E gras curcanul la Galati.Undeva pe drum se pierde echilibrul intre banii europeni si cei locali.Se face nu se face,doar nu ma duc io sa intreb;Ce ati facut ma cu banii?Borduri,gauri pe faleza,consolidareamalului care ...a luato de multi ani la vale deja faleza superioara ar trebui sa fie pe la Garvan de cand se fac studii fezabilitati si consolidar.acuma e loc la linia de tramvai si o spoiala a peretilor locatiilor amintite si un oloi dat pe balustrade scari si geamuri ...siii gaaataaa.Ei un moner de usa un robenet si o clanta la gam o poate da si un nea de la partid angajat ca om la toate in locatia respectiva.Va suna cunoscut?Si mie.De 50 de ani .
  1
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.