Două milioane de lei pentru biserici

Două milioane de lei pentru biserici
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Nu mai puţin de 18 biserici ar putea primi alocări financiare în valoare totală de 2 milioane de lei de la bugetul local al Galaţiului, dacă aleşii vor fi de acord. Proiectele vor fi supuse aprobării la şedinţa de joi, 27 mai, a Consiliului Local. Potrivit documentelor, cele mai consistente sume au următoarele destinaţii : 275.000 de lei în scopul continuării lucrărilor de construire a Bisericii "Sfânta Cuvioasă Parascheva", 220.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a Bisericii "Sfântul Mc. Haralambie" şi câte 200.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericilor "Sf. Ana" şi "Întâmpinarea Domnului" şi pentru construirea Bisericii Militare "Sfântul Dimitrie cel Nou". Pe lista de finanţări se mai regăsesc construcţia Centrului Multifuncţional Social "Sfântul Nectarie" - 130.000 de lei şi construcţia unei capele mortuare cu clopotniţă în Parohia "Sfântul Vasile" - 40.000 de lei.

Citit 2087 ori Ultima modificare Joi, 27 Mai 2021 11:32

11 comentarii

 • postat de Goe
  Vineri, 28 Mai 2021 07:22
  5.13.164.***
  O scoala,un spital nu se gandeste nimeni la ele ? Dam la biserica pentru ca masa votanta de manevra este sub poala popii !
  0
  10
  Raportează
 • postat de pentru @ ,,un credincios smerit,,
  Joi, 27 Mai 2021 07:50
  78.96.59.***
  Prea des se confunda religia cu preotii. Prea des toate prostiile debitate de acestia sunt luate litera de ,,biblie,, . Sa ne facem ca nu vedem cu preotimea e plina de hoti, pedofili mincinosi si plimbatori de mertane e o mare prostie. Religia la origine e buna insa prelatii in general o interpreteaza numai in folosul lor. Asa ca s-o lasam mai moale cu ,,lumina cea adevarata,, . Prin introducerea religiei in scoli nu s-a urmarit decat indobitocirea populatiei si introducerea sentimentului de frica fata de biserica inca de mici copii pentru ca mai tarziu, adultii sa fie mai usor de manipulat prin aceasta FRICA .
  Mai invata si ceva istorie nu mai sta toata ziua cu nasul sub sutana popii. Sau esti in popa ,,smerit,, ?
  3
  6
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 26 Mai 2021 15:56
  95.76.3.***
  @ "un credincios smerit"

  Sunt bune si bibliotecile, numai ca, atentie! , "boborule", lumina cea adevarata vine de la Dumnezeu, Dumnezeu cel Sfant slujit in biserici si in inima fiecarui crestin adevarat; iluminarea boborului in biblioteci este posibila numai DACA "boborul" are aplecare catre cartile bibliotecilor studiate pentru iluminarea intelectuala deschizatoare de civilizatie si progres in comunitate!

  In aceasta epoca, cand omul este expresia apocaliptica, homo homini lupus, bisericile sunt unicile locuri unde homo poate redeveni iubire, speranta si mangaiere!

  Ce poate mai frumos si sfant?
  7
  5
  Raportează
 • postat de cititor
  Miercuri, 26 Mai 2021 14:51
  78.96.59.***
  Sa nu uitam versurile lui M.Eminescu, pline de adevar :
  Religia - o frază de dânşii inventată
  Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug,
  Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată,
  După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată,
  Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?

  Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
  Şi v-a făcut să credeţi că veţi fi răsplătiţi...
  Nu! moartea cu viaţa a stins toată plăcerea -
  Cel ce în astă lume a dus numai durerea
  Nimic n-are dincolo, căci morţi sunt cei muriţi.
  0
  9
  Raportează
 • postat de lili
  Miercuri, 26 Mai 2021 14:47
  78.96.59.***
  La cate afaceri invarte biserica, NEIMPOZITATE, nici macar salariile preotilor n-ar mai trebui platite din banii statului. S-au inmultit popii ma ceva ca ciupercile dupa ploaie.
  3
  17
  Raportează
 • postat de Dan
  Miercuri, 26 Mai 2021 12:18
  194.105.20.***
  Banii galatenilor trebuie dirijati catre constructia/repararea spitalelor, scolilor, cimitirelor si a soselelor. Prea-fericitii sa nu mai stea cu mana intinsa pentru cupole aurite! Iar edilii orasului sa chibzuiasca bine bugetul local, e banul cetateanului!
  3
  25
  Raportează
 • postat de Dan
  Miercuri, 26 Mai 2021 11:43
  194.105.20.***
  Banii galatenilor trebuie dirijati catre constructii/renovari de spitale, scoli, sosele, chiar si cimitire. Prea-fericitii cu sutane aurite, sa astepte! Le da Dumnezeu de toate, ca sa-si poleiasca bisericile!
  2
  21
  Raportează
 • postat de UN CREDINCIOS SMERIT
  Miercuri, 26 Mai 2021 11:29
  5.13.148.***
  INTR-UN timp in care in lume se vorbeste mult de inlaturarea discriminarilor,iata O FAPTA CARE SFIDEAZA ORICE BUNSIMT IN ACEST SENS;DIN CONTRIBUTIA CETATENILOR SE ALOCA FARA CONSIMTAMANTUL UNORA BANI PENTRU CULTE.....IN GERMANIA ,DE EXEMPLU,fiecare cetatean contribuabil are libertatea sa directioneze suma ce ar putea fi alocata bisericii catre orice alt domeniu al vietii sociale,sanatate,sport,cultura,renovarea monumentelor!!!LUMEA nu ar fi nici pe departe atat de intrigata de aceasta masura daca acei bani ar fi orientati catre infiintarea unor biblioteci de cartier sau stradale,cum am vazut tot la nemti....OAMENII,AU NEVOIE DE LUMINA ,IAR ACEASTA VINE CU SIGURANTA DIN ,,DULCEA ZABAVA A CETITULUI CARTILOR,, CUM NE SPUNEA UN INTELEPT CRONICAR.....NU AVEM SPITALE SUFICIENTE,SCOLI MODERNE,NU AVEM O AUTOSTRADA,FIIND LA COADA EUROPEI CA INFRASTRUCTURA SI NU MAI TERMINAM DE CONSTRUIT S.R.L.-uri atat de profitabile doar pentru prosperii purtatori de vesminte preotesti,si asta intr-o tara ce se vrea printre cele de frunte ale lumii civilizate....DE aceea am ajuns ca un oarecare preotel cu ceva rang sa AIBA PRETENTIA CA ,AUZI OBRAZNICIE,VORBESTE NU DE CAPUL LUI CI ,TINETI-VA BINE,IN NUMELE LUI DUMNEZEU!!!!ASA ESTE cand incultura si aroganta isi dau mana la un astfel de nivel...M-am referit la celebrul si nastrusnicul comandant al preotilor de la malul marii...UNA ESTE CREDINTA ADEVARATA IN DUMNEZEU SI ALTA ESTE RELIGIA,ORICARE AR FI ACEASTA!!1
  3
  22
  Raportează
 • postat de boborul
  Miercuri, 26 Mai 2021 10:49
  78.96.59.***
  Se arunca fara rost cu banii in biserici. Spitalele sunt praf, invatamantul la pamant si primaria pupa moaste de 2 milioane. Jaf curat. Cum bugetul primariei se face din taxele locale, adica din banii nostri, ar trebui facut un referendum local in fiecare an prin care populatia sa aprobe sau nu propunerile de cheltuieli ale smecherilor din fruntea orasului (inclusiv salariile si alte ,,sporuri,, pe care si le pun singuri).
  3
  22
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 26 Mai 2021 08:44
  62.231.94.***
  Ba, pe noi ne mananca de vii capusele in oras si umblam ca in savana, de nu ne vedem de buruieni si voi dat bani la biserici ma ? Si din fostele puncte termice tot biserici le faceti ? Pai de aia v-a votat lumea ma, sa construiti biserici sau sa traim ca oamenii in orasul asta gri ?
  6
  31
  Raportează
 • postat de Moustache
  Miercuri, 26 Mai 2021 08:17
  5.14.159.***
  Aleșii locali, dacă sunt așa de pioși și iubitori de cele sfinte, să-și doneze banii personali pentru construcția și renovarea de biserici și nu banii cetățenilor.
  7
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.