Evidenţa Persoanelor va fi relocată în Micro 40

Evidenţa Persoanelor va fi relocată în Micro 40
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

"Pentru desfăşurarea activităţii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor este necesară relocarea din spaţiul situat pe strada Domnească în imobilul din strada 1 Decembrie 1918 nr. 25”, se arată în raportul de specialitate al hotărârii votate de Consiliul Local la recenta şedinţă din 29 iulie 2021. 

Prin această hotărâre au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea în acest scop a imobilului care a aparţinut fostului Liceu Metalurgic. Valoarea investiţiei se ridică la peste 18,77 milioane de lei, iar sursa de finanţare vizată este Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – „Valul de renovare a clădirilor” (Renovation Wave). În hotărârea votată de aleşi se arată că imobilul, construit în 1970, are o suprafață desfășurată de 3.370 mp, subsol, parter şi trei etaje. La parterul acestui imobil funcționează o secție a Poliției Locale Galați. „Starea tehnică a imobilului este precară, finisajele exterioare sunt în stare avansată de degradare, instalaţiile sanitare, termice, electrice nu au fost înlocuite de la darea în folosință a acestuia. Din expertiza tehnică rezultă că imobilul se încadrează în clasa III de risc seismic și nu este necesară consolidarea. Pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a activităţii serviciilor este necesară modernizarea spațiului”, se arată în decizia aleşilor.

Aceasta presupune: realizarea unei șarpante din lemn ignifugat, refacerea trotuarului de protecție, hidroizolarea soclului, reparaţii la tencuielile exterioare şi interioare degradate, lucrări de reabilitate termică şi creşterea performanţei energetice. De asemenea, se impune refacerea instalațiilor de apă şi canalizare, lucrări la sistemul de încălzire/furnizare apă caldă, reabilitare a instalației de iluminat, montarea unor sisteme de supraveghere video exterioare și interioare, amenajarea unei parcări cu o sută de locuri, amenajarea aleilor interioare şi a spaţiului verde.

Conform documentelor, valoarea totală a investiției se ridică la 18.772.642 de lei, durata de realizare este de 15 luni, iar sursa de finanțare o reprezintă bugetul local și /sau PNRR - axa dedicată renovării clădirilor.

Citit 8501 ori Ultima modificare Marți, 03 August 2021 16:47

9 comentarii

 • postat de Alexutz
  Miercuri, 04 August 2021 15:09
  5.2.205.***
  Am ajuns sa desfiintam institutii de invatamant........le tinem parasite si dupa mutam institutiile statului.......vai de noi ce am ajuns.
  0
  5
  Raportează
 • postat de M. B.
  Marți, 03 August 2021 00:03
  86.124.203.***
  O cladire cu suprafata foarte mare ca acest fost liceu, ar fi trebuit sa fie destinat unor sisteme integrate: fie de asistenta sociala, fie de sanatate, fie administrative sau de interventii.
  Initial, acum 4 ani, credeam ca oamenii fara adapost vor gasi asistenta in acea cladire (am vazut prin acest oras, oameni care dormeau iarna prin autoturisme si vara pe la colturi de bloc), pentru a fi umani cu semenii nostri, sa nu avem oameni abandonati.
  Apoi am crezut ca pot fi cabinete cu diverse proiecte in derulare...pentru bunastarea orasului si zonei.
  Acum vad ca imaginatia consiliului local este fada, seaca, insipida, banala...vor sediu mai mare pentru politie. Fara umanitate, fara antreprenoriat, fara institutii integrate...doar aparente pentru a stoarce bani de proiecte imobiliare reconditionate pentru spatii mai mari, neinformatizate.
  Ce mai consilieri...
  2
  17
  Raportează
 • postat de Akbar
  Luni, 02 August 2021 21:07
  5.13.131.***
  Katia, pariu pe ce vrei, ca nu rezisti mai mult de 3 zile la SPCLEP. Habar n-ai ce e acolo, dar turuie mielita fara tine. Prostia cat casa...
  3
  6
  Raportează
 • postat de Katia
  Luni, 02 August 2021 15:04
  95.76.59.***
  Pamflet - De ce nu in port, la Liceul de marina? Probabil ca acesta nu trebuie reabilitat si nu necesita cheltuirea unor bani din acel fond de rezilienta. Sau in alte spatii, unde evidenta persoanelor putea functiona. Probabil ca acelea sunt renovate si pregatite de vanzare catre "amarati si asistati institutioal pratizani". Cu fondurile de renovare de ce nu digitalizati si se reducea nevoia de spatiu? In 200 de metri patrati incapea totul (inclusiv 2-3 specialisti! Dar la noi trebuie 50 de angajati ai primariei, specializati in solitaire, deoarece mare parte din formulare si fotografii se fac la evazionistii din apropiere, desi formularele si fotografiile se pot trimite online, iar verificarea si emiterea este apanajul functionarilor minimali, pana la inlocuirea cu roboti. Ba digitalizarea poate crea doua trei centre regionale si trimiterea la munca a atarnatilor nefunctionali decat de rudentii si relatii. Opinia este aplicabila la toate deconcentratele din judete, dar se pare ca nu se doreste restructurarea trambitata si scuturarea structurilor reclamate a fi supraincarcate de psd. Asta pentru ca toate formatiunile (extrem de multe, implicate in guvernare), au rude si lipitori de afise, care vor doar posturi la stat, cel putin de directori si sefi. Locatia propusa nu este rea, avand locuri de parcare mai multe si presupunand o concentrare a politiilor intr-o zona mai problematica. Dar problema este digitalizarea amanata si consecintele (cozi, intermediari cu formulare/fotografii/programari online) si lehamitea romanilor din extrior de a mai solicita acte romanesti, care nu se pot obtine decat cu spaga in intervalul de 10-15 zile al concediilor. Sa mai vorbim de lipsa totala a distantarii sociale... etc.
  3
  21
  Raportează
 • postat de JUSTIŢIARUL
  Luni, 02 August 2021 14:43
  81.12.149.***
  19 milioane de lei pentru aceasta renovare? Dar daca se facea de la zero aceasta constructie cat ar fi costat?
  Si nu inteleg de ce trebuie 100 locuri parcare, cand pe locatia veche aproape ca ajungeau cele cca 30 locuri.. E aproape cat o parcare de Cartier. Oare la acest Serviciu vine toata lumea odata sa-si schimbe actele si trebuie sa aiba loc de parcare asigurat?
  E clar ca va fi o sifonare de bani publici si lucrarile vor fi incredintate firmelor de casa ale partidului!
  3
  22
  Raportează
 • postat de Nicu
  Luni, 02 August 2021 10:05
  5.13.201.***
  Tot Lemacons si Tancrad vor efectua lucrarile de reabilitare si amenajare a noii locatii ca doar Starea tehnică a imobilului este precară, finisajele exterioare sunt în stare avansată de degradare, instalaţiile sanitare, termice, electrice nu au fost înlocuite de la darea în folosință a acestuia" ?
  S.C. Lemacons S.R.L. Galati este una si aceeasi firma care a trebuit sa execute (pentru ca a castigat licitatia) lucrarii “Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri”, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră in termen de 4 luni, termen prevazut in contractul incheiat cu Primaria Municipiului Galati cu nr. 47094/13.04.2016 in valoare de 3.388.039,95 lei cu TVA ? Vezi poza “https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/147916-inca-sase-luni-pentru-drumul-prin-curtea-politiei-de-frontiera”.
  Ulterior contractual a fost readjudecat (dupa 3 ani pierduti pentru ca asa au vrut Lemacons si primaria Galati) potrivit Sistemului Electronic de Achizitii Publice de "Asocierea Constructa Mecanique SRL - Obercons Comp SRL pentru suma de 4.029.939 de lei fără TVA: vezi Viata Libera din 06 septembrie 2019, "https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/133550-cine-va-construi-drumul-prin-curtea-politiei-de-frontiera";
  1
  26
  Raportează
 • postat de viata pe balta
  Luni, 02 August 2021 08:51
  82.76.144.***
  aproape 4 milioane de euro, cineva se gândește la bunăstarea cuiva.
  1
  26
  Raportează
 • postat de vader
  Luni, 02 August 2021 07:49
  193.230.156.***
  Pe bune???Cand ceva merge, apare un genial care zice altfel si rastoarna totul. Nu statea bine acolo, banuiesc....de ce nu o relocati in cartierul Cantemir, ma intreb?
  5
  15
  Raportează
 • postat de Dax
  Luni, 02 August 2021 00:26
  109.166.134.***
  In sfarsit !!
  8
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.