Un nou partid, pe scena politică din Galați

Un nou partid, pe scena politică din Galați
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Galațiul s-a îmbogățit cu o nouă formațiune politică - Partidul Conservator Democrat. Cel puțin așa scrie pe sediul de la fosta agenţie de voiaj de pe strada Brăilei. Acolo unde, de-a lungul anilor, au fost fiefurile politice ale fostului parlamentar, președinte al Consiliului Județean și primar al municipiului Galați, Eugen Durbacă. Noua formațiune este condusă de fiica acestuia, Roxana Marosy. ApR, PUR, PC, ALDE, PRO România și PPU (social-liberal) sunt doar câteva dintre denumirile și siglele politice pe care le-a purtat, pe rând, sediul de pe strada Brăilei, de lângă fosta agenție de voiaj.

Curioși să aflăm ce-i cu noua titulatură și siglă, Partidul Conservator Democrat - cu denumirea prescurtată PCD, de pe frontispiciul sediului, am descoperit Sentinţa civilă nr. 13/P/2021, pronunţată de Tribunalul Bucureşti - Secţia a V-a Civilă, în şedinţa publică din 26 martie 2021. Conform documentului, instanța a admis cererea formulată de Partidul Conservator Democrat, cu sediul în Galaţi, bulevardul George Coşbuc, nr. 116-11, județul Galaţi, și a dispus înregistrarea acestuia - care va dobândi personalitate juridică - și înscrierea acestuia în Registrul Partidelor Politice aflat la Tribunalul Bucureşti. Sentința a rămas definitivă, prin neapelare, la 29 martie 2021. Actul de constituire a partidului politic, statutul și programul Partidului Conservator Democrat se află în filele dosarului nr. 1492/3/2021 al Tribunalului Bucureşti - Secţia a V-a Civilă.

În sentința publicată de Tribunalul București am descoperit și un extras din filele dosarului în care se arată cine sunt organele de conducere ale noii formațiuni. "Partidul va fi condus de președinte Marosy Roxana Elena, vicepreședinți Dragomir Gherghina și Cical Ioan", scrie negru pe alb. Roxana Marosy este nimeni alta decât fiica fostului lider politic Eugen Durbacă şi se pare că a pornit pe urmele politice ale tatălui său. În document se mai arată că "președintele fondator și membrii fondatori ai partidului vor forma Comitetul de Inițiativă Națională, care va conduce partidul până la convocarea primei Adunări Generale Naționale. Președintele fondator și membrii fondatori au obligația de a respecta Constituția României, legile țării, precum și statutul partidului".

Citit 8652 ori Ultima modificare Vineri, 13 August 2021 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.