Vânzarea imobilelor dorite de Kaufland și Navrom, aprobată

Vânzarea imobilelor dorite de Kaufland și Navrom, aprobată
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Respinsă luna trecută, vânzarea prin licitaţie publică a unor imobile dorite de Kaufland România şi Navrom SA a fost aprobată prin votul consilierilor locali întruniţi, miercuri 25 august 2021, în şedinţă ordinară.

Așa cum ați putut afla din ziarul "Viața liberă", Kaufland şi-a manifestat interesul pentru achiziţia a două proprietăţi deţinute de Primăria municipiului Galaţi. Este vorba despre un teren cu suprafaţa de 3.808 mp, situat pe strada Siderurgiştilor nr. 45K şi, respectiv, despre un teren de 2.993 mp şi o clădire cu destinaţia de hală, în suprafață construită desfășurată de 2.376 mp, situate pe strada Siderurgiștilor nr. 45E. "Vă rugăm să ne comunicaţi etapele necesare achiziţiei şi dacă consideraţi oportună construcţia unui magazin Kaufland pe amplasament", se arată în solicitarea de cumpărare.

Tot potrivit documentelor, Compania de Navigaţie Fluvială Română Navrom SA a solicitat cumpărarea suprafeţelor de teren pe care le deţine cu chirie de la Primăria municipiului Galaţi: 278 mp în strada Portului nr. 39A şi, respectiv, 323 mp în strada Portului nr. 39B.

Cele patru proiecte de hotărâre au revenit pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local. Singura discuție a vizat terenul de pe Siderurgiștilor nr. 45E, consiliera locală USR PLUS Flavia Susnoschi întrebând dacă suprafața nu ar fi potrivită pentru construcția unui nou spital municipal. Răspunsul primarului Ionuț Pucheanu a fost negativ: "Terenul, așa cum arată, nu permite".

Cu câte 20 și, respectiv, 21 de voturi "pentru", cele patru vânzări au fost adoptate. Pentru Siderurgiștilor nr. 45E, prețul de pornire a licitației va fi de 952.282 de euro fără TVA, iar pentru Siderurgiștilor nr. 45K - 554.544 de euro fără TVA. În cazul terenurilor de pe strada Portului nr. 39 A și B, prețul de pornire a licitației de 100 de euro/mp, fără TVA.

Rămâne de văzut dacă, de această dată, vânzările se vor realiza. Și spunem asta pentru că aleşii locali au mai aprobat, în decembrie 2018, vânzarea prin licitaţie publică a imobilelor din Siderurgiştilor 45E şi 45K, dar procedurile respective nu s-au concretizat.

Citit 5469 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 August 2021 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.