Transurb a rămas tot fără director general
Foto: Marian Calestru

Transurb a rămas tot fără director general
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

UPDATE. Încă nu a fost numit un director la Transurb * Oficial, societatea Transurb nu are încă un director general în locul demisionarului Dorian Dumitru, însă are un nou președinte al Consiliului de Administrație, pe Georgel Mihu. Pentru salariații operatorului de transport public local ceea ce contează este că, de la 1 noiembrie, vor putea beneficia de indexarea salariilor cu rata inflației, sumă calculată la 155 de lei. Pentru respectarea acestui drept, stipulat în contractul colectiv de muncă, angajații Transurb s-au luptat inclusiv declanșând de două ori grevă spontană.

Noul Consiliu de Administrație (CA) al SC Transurb s-a reunit marți, la prânz, în ședință. Spunem „noul” CA pentru că structura lui a fost completată luni după-amiază, prin votul secret al consilierilor locali, convocați de îndată în ședință extraordinară. Aleșii au avut misiunea de a numi un nou membru în CA, în locul lui Claudiu-Eduard Zlătaru, fostul președinte al CA, care a demisionat deoarece a devenit funcționar public, funcție incompatibilă cu cea de la Transurb.

Primarul Ionuț Pucheanu le-a explicat consilierilor urgența numirii unui nou membru în CA: acest for nu poate funcționa în doar patru membri, nu poate prelua atribuțiile directorului general și nici numi un director interimar. Prin urmare, nu poate pune în aplicare drepturile trecute în contractul colectiv de muncă al salariaților.

Aleșii PACT și USR PLUS au cerut explicații cu privire la situația în care se află societatea de transport public și cauzele care au generat-o. Au fost curioși să afle de ce a refuzat directorul demisionar, Dorian Dumitru, mărirea salariilor cu 155 de lei. „Același lucru ne întrebăm și noi. Nu am aflat încă”, a replicat primarul. De asemenea, s-au manifestat îngrijorări cu privire la fondurile suficiente pentru plata salariilor și pentru cheltuielile de funcționare ale întreprinderii și s-au cerut informații privind majorarea salarială substanțială de care a beneficiat fostul director.

Primarul a dat de înțeles că ar putea să-i adreseze întrebările direct lui Dorian Dumitru care, cel mai probabil, va deveni consilier local PSD.

Propunere de director de la USR PLUS

„Dacă îl numiți director pe colegul meu, Nicolae Vizinteanu, cu siguranță nu veți avea probleme. Am făcut această propunere în ședința din septembrie și venim din nou cu această nominalizare. Dl Nicolae Vizinteanu are experiență ca manager și administrator în domeniul operațional, tehnic, comercial și financiar”, a declarat consilierul USR Daniel Zinica.

„Păi, tocmai ce l-am schimbat pe unul care a venit de pe Dunăre! Cred că doi, unul după altul, e prea mult! Dacă are aceeași experiență și același tact cu oamenii, eu unul...”, a replicat primarul, făcând aluzie la faptul că Vizinteanu a fost directorul Administrației Porturilor Dunării Maritime, iar Dorian Dumitru a făcut parte din conducerea Administrației Fluviale a Dunării de Jos. „Vă asigur că veți alege bine dacă ascultați de propunerea noastră”, a insistat USR PLUS. „Dacă votați Guvernul, cine știe...”, a răspuns Pucheanu.

Revenind la cel propus pentru a completa CA Transurb, Adrian Nicu Anghel, aleșii nu au primit un CV sau măcar detalii privind experiența profesională, ci doar asigurări că întrunește condițiile legale pentru a ocupa acest post: nu are înscrieri în cazierul judiciar, are studii superioare absolvite cu diplomă de licență în domeniul economie și afaceri internaționale și experiență în îmbunătățirea performanței societăților comerciale.

Cu 14 voturi „pentru” și 11 „împotrivă”, Anghel a fost numit în CA Transurb.

Actul adițional a fost semnat

Marți, la ora 12,00 CA-ul Transurb, format din Georgel Mihu – noul președinte, Tincuța Tercu-Găvan, Marian Profir, Nicușor-Daniel Oprea și Adrian-Nicu Anghel, s-a întrunit în ședință. Însă nu au găsit pe cine să numească în funcția de director general provizoriu al companiei publice de transport în comun. Și nici o formulă pentru numirea unui director.

Vestea bună, pentru salariații Transurb, este că va fi transpusă în realitate indexarea salariilor cu rata inflației, calculată de salariați la suma de 155 de lei. „Conform actului constitutiv al societății și al OUG 109, dl președinte de CA este îndreptățit și autorizat să semneze actul adițional pentru acele indexări. A fost deja semnat și va pleca spre Inspectoratul Teritorial de Muncă. Plata indexării, de care ar fi trebuit să beneficiem din ianuarie, va intra în vigoare începând cu 1 noiembrie”, ne-a declarat George Preda, liderul Sindicatului Șoferilor Liberi din Transurb.

Rămâne, totuși, de văzut cine și când va fi numit director interimar la compania de transport local.

Foto: Marian Calestru


Potrivit surselor noastre, Consiliul de Administrație al SC Transurb - reunit astăzi, la ora 12,00, în ședință - nu a găsit, până în acest moment, pe cine să numească în funcția de director general provizoriu al companiei publice de transport în comun.

Reamintim că Transurb are nevoie de un nou director general după ce Dorian Dumitru a demisionat luni.

Vestea bună, pentru salariații Transurb, este că vor semna actul adițional la contractul de muncă cu membrii Consiliului de Administrație. În acest fel, va putea fi transpusă în realitate indexarea salariilor cu rata inflației, calculată de salariați la suma de 155 de lei. Pentru respectarea acestui drept, stipulat în contractul colectiv de muncă, angajații Transurb s-au luptat inclusiv declanșând de două ori greve spontane.

Citit 6377 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Noiembrie 2021 09:37

10 comentarii

 • postat de ADYtza74
  Joi, 25 Noiembrie 2021 07:16
  109.166.134.***
  Ăsta e bine. In 2-3 luni s-a făcut ceva economie de bani pe un salariu gras.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Eu
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 11:52
  46.97.57.***
  Cel care va fi numit director general la Transurb ar trebui sa penalizeze toti soferii care opresc in statiile de autobuz la 1,5 - 2 m de trotuar impiedicand circulatia autovehiculelor din trafic si, in acelasi timp, ingreunand si urcarea celor mai in varsta sau cu probleme locomotorii in mijloacele de transport in comun. Totodata ar trebui verificat si starea in care se urca la volan ...
  Halal soferi!!!
  1
  13
  Raportează
 • postat de CERCEL
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 11:49
  136.255.148.***
  MAI ASTEPTATI UN PIC, PUCHEANU TREBUIE SA GANDEASCA CINE CORESPUNDE. TRANSURB, GOSPODARIRE URBANA SI MULTE ALTE SOCIETATI DE ACEST GEN SUNT OFRANDE DATE PE TAVA CELOR PLACUTI POLITIC SI FINANCIAR. DIN PACATE ASTFEL DE SOCIETATI PUN JUGUL PE CETATEAN . BILETE , FARA CONDITII DE TRANSPORT(NU SE COMPARA CU TIMISOARA, CLUJ , NICI CHIAR CU TG. BUJOR), AMENZI NELEGALE PENTRU BLOCAREA AUTOTURISMELOR ÎN PARCARI, PTR CA SUNT DATE IN BAZA UNEI FITUICI PE CARE NU AI CUM SA O CONTESTI,IN CONSTANȚA , IASI SI TIMISOARA, NU MAI EXISTA ASTFEL DE APUCATURI, FIIND ANULATA JAPCA ASUPRA AUTOTURISMULUI PERSOANEI., LA CIMITIR DACA VREI SA ITI PLANGI MORTII, TREBUIE SA PLATESTI, TREBUIE SA DAI SOCOTEALA SACALILOR CARE RASPUND DE ADMINISTRARE CIMITIRILOR DE LA GOSPODARIRE URBANA , CE FLORI DUCI SI CUM ASEZI MORTUL. APDM, AFDJ, CATE SI MAI CATE , FUNCTIONEAZA PE ACELASI CALAPOD. NOROC CA TULCEA, BAIETI MAI DESTEPTI, AU PRELUAT ZONA SI S AU SI APUCAT DE FALEZA. ASA CA , TRANSPORTUL LA GALATI , POATE SA MAI ASTEPTE.
  0
  13
  Raportează
 • postat de carmen
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 08:56
  195.32.91.***
  cand erau maxi taxi ,nu le ajungeau calatorii ,acum ei unic jucator sunt falimentari ....eu cred ca transurb are gauri IMENSE , ,,,,,,eu nu am auzit patron de maxi taxi sa fi intrat in faliment si am trecut si prin momente grele ca oras si lumea multumita dar acum jale .....unde e curtea de conturi sa faca un control clar si sa se deie public rezultatele pe ultimii 10 ani sa vedem si noi cetatetii orasului in care portofele au poposit banii ca sa trimitem cainii dupa miros .....ce tot ne dam dupa coada ....se fura la nivel inalt pe fata se vede foarte bine din satelit
  4
  11
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 08:49
  5.2.205.***
  Cine se incumeta sa vina sa conduca o societate care este in pragul falimentului? Poate doar ca sa vina sa stea 3 luni si sa incaseze salariul ala baban de peste 14.000 lei/luna.
  Trebuie sa fii masochist.....
  3
  10
  Raportează
 • postat de galatean nemultumit
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 07:59
  193.230.156.***
  Merge si fara... daca tara merge fara guvern de ce nu ar merge si transurbul?
  0
  14
  Raportează
 • postat de Dan
  Miercuri, 24 Noiembrie 2021 06:21
  5.14.143.***
  Poate noul director gaseste pe cineva priceput sa sincronizeze ceasul pe dispozitivele de scanat din mijloacele de transport in comun, nu e placut sa fii taxat de mai multe ori in cadrul celor 60 de minute de valabilitate
  1
  6
  Raportează
 • postat de Nicu
  Marți, 23 Noiembrie 2021 16:52
  5.13.145.***
  DE CE nu vine la conducerea societatii primarul Pucheanu, cel care le stie pe toate ca doar a fost si la Cotroceni la intalnirea cu presedintele tarii ? Ca sa numesti si apoi sa destitui cand nu merge treaba oricine poate sa o faca, dar vino si pune osul la treaba si apoi sa mai vorbim. Daca nu reusesti iti dai singur DEMISIA ? Sau macar d-na RODICA CIUCA ca doar a fost in Consiliul de Administratie la Transurb si ar trebui sa stie cum ar trebui rezolvate problemele societatii.
  16
  34
  Raportează
 • postat de gynexx
  Marți, 23 Noiembrie 2021 15:23
  95.76.32.***
  Sa-l intrebe pe Durbaca, el are o indelungata experienta in numirea directorilor la Transurb.
  6
  35
  Raportează
 • postat de Roata de rezervă
  Marți, 23 Noiembrie 2021 14:57
  95.76.59.***
  Director, care evident este om politic și nu un specialist în domeniu. Cu alte cuvinte se numește un director și nu se ocupă postul vacant prin concurs, iar rezultatul îl știm cu toții : DEZASTRU!
  4
  49
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.