Se reactualizează documentaţia pentru salvarea Palatului Gheorghiu
Foto: Marian Calestru

Se reactualizează documentaţia pentru salvarea Palatului Gheorghiu
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria municipiului Galaţi tocmai a atribuit, prin cumpărare directă, un contract în valoare de 12.500 de lei fără TVA pentru actualizarea documentaţiilor făcute pentru salvarea Palatului "Simion Gheorghiu", ruina din strada Domnească nr. 24. Proiectantul este firma ATU Consulting SRL.

Reamintim că Primăria a mai contractat până acum două documentații. În 2017, pentru "stabilirea gradului de risc seismic și a soluției de intervenție în vederea consolidării imobilului", despre care admitea că "a fost afectat puternic de intemperii", Primăria a comandat o expertiză tehnică. Ea a fost realizată de firma ATU Consulting SRL, pentru suma de 49.900 de lei fără TVA.

În 2018, Primăria i-a atribuit firmei ATU Consulting SRL, prin negociere fără publicare prealabilă, un contract în valoare de 189.000 de lei fără TVA pentru realizarea unui studiu de fezabilitate cu privire la imobilul din strada Domnească nr. 24. Concret, Primăria voia reabilitarea imobilului din strada Domnească nr. 24 - Palatul "Simion Gheorghiu" - în vederea derulării proiectului "Facilitarea exploatării economice a ideilor noi de afaceri prin înfiinţarea unui incubator de afaceri sectorial în municipiul Galaţi - INCUBIC".

În cele din urmă, municipalitatea gălăţeană nu a mai depus cererea de finanţare europeană, deoarece nu era unic proprietar al clădirii, aşa cum este acum.

Citit 2069 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.