Directorul Poliției Locale Galați și-a dat demisia

Directorul Poliției Locale Galați și-a dat demisia
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Petrică Hahui și-a dat demisia din funcția de director general din motive ”obiective, personale și profesionale”. După cinci ani în funcția cea mai mare din cadrul Poliției Locale Galați, va continua să coordoneze activitatea, cumulând atribuțiile de adjunct pe linie de Ordine Publică, dar și pe cele de interimar, până la organizarea concursului pentru desemnarea unui director general definitiv. 

Cel care a condus Poliția Locală Galați în ultimii cinci ani, Petrică Hahui, a renunțat la funcția de director general printr-o cerere de demisie înaintată primarului Ionuț Pucheanu. Motivele oficiale care ar fi stat la baza solicitării ar fi de ordin personal, dar și profesional, după cum ne-a declarat proaspătul director demisionar.

”I-am înaintat un raport domnului primar prin care mi-am exprimat decizia de a demisiona din funcția de director general și am solcitat să fiu trecut pe funcția a doua din statul de organizare, respectiv cea de adjunct pe linie de Ordine Publică în cadul Poliției Locale. Motivele care au stat la baza demersului sunt și de ordin personal, dar și profesional, în condițiile în care la nivelul Ministerului Dezvoltării este în lucru un proiect de înființare a unei structuri speiale de coordonare a polițiilor locale, ceea ce va impune, probabil detașarea mea pe o perioadă de șase luni”, a declarat, pentru ”Viața Liberă”, Petrică Hahui. Proaspătul demisionar nu va părăsi însă întru totul funcția la care a renunțat, urmând să asigure interimatul până la organizarea concursului pentru ocuparea funcției, conform unei decizii emise joi, 9 decembrie, de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. Funcția pe care o va ocupa oficial, cea de adjunct pe linie de Ordine Publică, a rămas vacantă în luna aprilie a acestui an, prin mutarea fostului adjunct, Ștefan Mărculescu, pe o funcție inferioară, de șef serviciu.  Petrică Hahui a condus Poliția Locală Galați ca director general din 2016, după ce a ieșit la pensie din Poliție, din funcția de șef al Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați. Petrică Hahui mai deține funcția de preşedinte al Asociaţiei Profesionale a Poliţiştilor Locali GALPOL, în luna iulie a acestui an fiind ales și președinte al Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali din România. 

Citit 8558 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Decembrie 2021 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.