Proiectant pentru o stradă Domnească retro şi pietonală. Contract atribuit

Proiectant pentru o stradă Domnească retro şi pietonală. Contract atribuit
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

În locul unui "stil arhitectural urban contemporan", cum hotărâse iniţial, Primăria Galaţi a ajuns la concluzia că îşi doreşte, totuşi, un aspect retro pentru strada Domnească. Pe tronsonul cuprins între străzile Gamulea şi Gării, artera să poată deveni pietonală în weekend, să ofere piste pentru biciclete, dar şi o alee a celebrităţilor în paviment. Iată s-a găsit proiectant pentru a reface documentaţia de modernizare a străzii Domnească: firma Creative Road Design.
Potrivit datelor din portalul achiziţiilor publice, contractul pentru servicii de proiectare, faza actualizare documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, pentru "Modernizare strada Domnească, tronson Gamulea - Gării" a fost atribuit. Valoarea lui este de 50.000 de lei fără TVA, durata - de 90 de zile, iar câştigătoare este firma Creative Road Design.
Primăria cere în mod expres ca mobilierul urban - bănci, coşuri de gunoi, adăposturile din staţii - şi stâlpii de iluminat să aibă aspect retro şi aceeaşi linie de design. Pavimentul trotuarelor va fi din granit şi va cuprinde un ansamblu de tip ”Aleea celebrităţilor (Walk of Fame)”.
Ultima prevedere expresă pentru proiectanţi este să analizeze realizarea unei străpungeri în zona Parfumul Teilor, pentru a face legătura cu strada Nicolae Bălcescu. În acest fel, municipalitatea ar putea răspunde solicitării unei asociaţii de proprietari de a realiza o legătură rutieră directă între aleea aflată vizavi de sediul ziarului "Viața liberă" și strada Domnească. Doleanța oamenilor, justificată prin faptul că accesul ambulanțelor sau al pompierilor este foarte dificil în zona respectivă, a fost prezentată şi argumentată în ediţia din 2 iunie 2021 a cotidianului nostru.

Citit 4402 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022 00:11

6 comentarii

 • postat de gogu
  Vineri, 14 Ianuarie 2022 18:46
  86.124.206.***
  sa darama chioșcul și garajul de pe domnească 71 și după aia pot face aspect retro
  0
  8
  Raportează
 • postat de unu
  Vineri, 14 Ianuarie 2022 18:01
  128.136.192.***
  @goe N-o uita pe Mariana Cur de Fier!
  2
  5
  Raportează
 • postat de cetățean
  Vineri, 14 Ianuarie 2022 16:33
  5.13.146.***
  „Goe”,cei propuși de tine ,unii ,pt. o stea pe „Aleea celebrităților” stau acum în lumea drepților,cu bune și rele e bine să ne aplecăm în dreptul lor cu pioșenie.
  Cât privește investiția ,poate nu e rea cu toate că tineretul de azi ,care a mai rămas ,nu mai face promenadă ca pe vremuri pe Domnească,iar investiția doar pentru un segment din strada Domnească când în fapt ea ar trebui de la un capăt la altul reamenajată,căci circuli pe ea mai rău ca pe Dunăre în plină furtună, nu este suficientă.
  Totodată poate ne spune administrațâia dacă va avea vre-un gând să construiască segmentul de drum din micro 19,cel care trece prin curtea Poliției de Frontieră,căci mai trece un cincinal din mandatul primarului și obiectivul nu este realizat conform promisiunilor electorale.
  0
  10
  Raportează
 • postat de dragos
  Vineri, 14 Ianuarie 2022 09:36
  217.63.67.***
  daca vor aspect retro atunci sa darame GARAJUL de pe domneasca nr 54.
  1
  20
  Raportează
 • postat de Gălăteanu
  Vineri, 14 Ianuarie 2022 09:13
  89.39.81.***
  Sperăm să nu ne dezamăgească!
  0
  16
  Raportează
 • postat de Goe
  Vineri, 14 Ianuarie 2022 05:46
  5.13.198.***
  Aleea celebritatilor din Galati ,Walk of fame ! Propuneri : Mariana vagaboanta,Fani barca,Marcela rachiu,Iancu Mer,Marcel pinguinul,Jimi marocanul…… sunt doar cateva dintre celebritati asociate cu acest oras care ar merita un loc pe acest bulevard.
  29
  50
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro