PRM vrea alegeri anticipate

PRM vrea alegeri anticipate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În viziunea liderului PRM Galaţi, Carol Dina (FOTO), singura soluţie de salvare a situaţiei în care ne găsim cu toţii, dar care îi afectează în special pe bugetari şi pensionari prin reducerea veniturilor, o constituie alegerile anticipate prezidenţiale şi parlamentare.

Carol Dina este convins că în maxim o lună, o lună şi jumătate, populaţia va cere expres alegeri.

„Cu cât vor avea loc mai repede alegeri, cu atât va fi mai sănătos şi mai util. În 2009, preşedintele Traian Băsescu a viciat hotărârea poporului, dovedind că nu are responsabilitate. Forţa de decizie a populaţiei ar fi impus un guvern format din PSD şi PNL”, a declarat Carol Dina.

Fostul senator a mai prezentat şi un set de şase măsuri, care impuse acum ar salva atât situaţia economică a ţării, cât şi pe pensionari şi bugetari de la măcelul veniturilor.

Prima măsură propusă de Carol Dina este impozitarea cu cinci la sută a tuturor tranzacţiilor financiare interbancare, care ar aduce la buget două miliarde de euro.

Îngheţarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii şi atribuirea contractelor de achiziţii publice, cumpărări de bunuri şi servicii doar prin licitaţie electronică sunt alte două măsuri propuse de Carol Dina.

Fostul parlamentar susţine militarizarea vămilor, măsură care ar aduce la buget două miliarde de euro.

„Vameşii sunt ca lăcustele pe o frunză verde. Ca să se îndestuleze ei, din trei tiruri doar două plătesc vama”, spune Dina. Liderul PRM declară că soldaţii din teatrele de operaţiuni internaţionale ar trebui aduşi în vămi.

Reducerea contrabandei cu ţigări şi alcool constituie, în opinia lui Carol Dina, o altă sursă de economie a 1,5 milioane de euro. Impozitarea averilor este ultima dintre măsurile propuse de Carol Dina.

Fostul senator propune definirea termenului de „avere” şi cuantificarea lui la 100.000 – 120.000 de euro, sume la care să se aplice un impozit de patru la sută pe an. „Din două ferestre şi trei uşi ale lui Dinu Patriciu s-ar putea construi un cămin de bătrâni”, susţine Carol Dina.

Citit 606 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.