Dobre şi partea plină a paharului

Dobre şi partea plină a paharului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Decizia Curţii Constituţionale e în mâna… UDMR *

„Prin votul dat la moţiune, s-a demonstrat în mod evident că Guvernul şi-a pierdut majoritatea în Parlament. Acest guvern nu numai că nu are credibilitate, nu numai că nu mai are autoritate, nu mai are nici măcar majoritate parlamentară”, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre (FOTO).

Chiar şi o parte dintre parlamentarii PD-L „au arătat cartonaşul roşu domnului Boc şi colegilor”, a observat liberalul.

PNL: sesizare la Curte

Deputatul a anunţat cu această ocazie că PNL face în continuare demersuri pentru oprirea impozitării pensiilor. „De aceea, am făcut sesizare la Curtea Constituţională”, pensia fiind „un drept de proprietate” care nu poate fi încălcat.

Liberalul crede că şi persoanele fizice care vor ataca guvernul „vor avea câştig de cauză”.  La solicitarea PD-L, Legea pensiilor a fost retrimisă la Comisia juridică

Speranţe la Curtea Constituţională

Va trece măsura de impozitare a pensiilor de Curtea Constituţională? Liberalul a declarat ieri, chiar de două ori, că îşi pune speranţa în seriozitatea judecătorilor:

„Sper totuşi ca, atunci când vor judeca, pe 24 iunie, vor judeca ca români, ca specialişti în Drept constituţional şi vor uita de partidele care i-au propus pe unii sau pe alţii. Va fi o probă importantă pentru Curtea Constituţională!”.

Dobre a comentat, totuşi, incidentele de luni, când deputaţii s-au bătut, la propriu, tocmai pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională din partea Camerei Deputaţilor.

Numirea lui Valer Dorneanu, propusă de opoziţie, nu a trecut pentru că „PD-ul, călcând Regulamentul Camerei, a impus reluarea votului şi alegerea lui Minea. Este adevărat că au fost scene care nu fac onoare nici nouă, nici Parlamentului”.

Noile numiri la Curtea Constituţională schimbă echilibrul de forţe în defavoarea pensionarilor? „E interesant: decidentul este reprezentantul UDMR, căci sunt patru favorabili puterii, patru favorabili opoziţiei şi unul de la UDMR.

PNL, care nu are destui parlamentari pentru a iniţia o nouă moţiune de cenzură, va sprijini în schimb moţiunea altui partid, a mai spus Dobre.

Citit 654 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.