Strada Domnească redevine pietonală în zona Spicu-Romarta

Strada Domnească redevine pietonală în zona Spicu-Romarta
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Începând de sâmbătă, 28 mai 2022, strada Domnească, zona Spicu-Romarta, redevine pietonală în fiecare weekend, până pe 18 septembrie 2022. Anunțul a fost făcut de Primăria municipiului Galați. Astfel, în fiecare zi, de sâmbătă de la ora 08,00 și până duminică la ora 23,00, precum și în zilele cu sărbători legale, strada Domnească (tronsonul cuprins între strada Brăilei și strada Navelor) va fi destinată doar traficului pietonal. Mai mult, periodic, la sfârșit de săptămână, vor avea loc diverse evenimente.

Prin urmare, Traseele de autobuz 10, 15, 24, 29 și 34 vor fi deviate de la Potcoava de Aur pe strada Prelungirea Traian – bulevardul Marii Uniri – strada Portului, atât la tur cât și la retur.

„Pe durata blocării tronsonului de stradă, conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5t au la dispoziție următoarele rute alternative: strada Portului – strada Navelor – strada Egalității – strada Fraternității – strada Domnească; strada Brăilei – strada Traian – bulevardul Marea Unire – strada Portului.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă destinat circulației pietonale”, transmite Primăria Galați.

Citit 4320 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Mai 2022 20:25

3 comentarii

 • postat de Marius
  Luni, 30 Mai 2022 12:07
  5.13.170.***
  Cea mai mare prostie!
  Nu inchidem oare tot orasul Galati, pentru a fi pietonal!? Capete patrate!
  Aceasta decizie favorizeaza pub-urile care s-au extins necontrolat pana la drum! Fac parte din clientela politica si nu are nimeni voie sa se ia de ei! Cu ocazia inchiderii strazii, ati redirectionat ditamai autobuzele pe micile stradute de cartier si gata, ati rezolvat problema. Cu betonierele si camioanele cu gabarit depasit care circula ilegal pe Faleza/Portului, cum faceti!?
  Dar cu vuietul motocicletelor de pe faleza care circula cu viteze de peste 100 km/ora doar asa sa se dea mari si sa intoarca privirile, ce faceti!?
  Dar cu blocurile construite ilegal in capatul falezei langa Gradina botanica, ce faceti!? Parca terenul se taseaza, nu?
  Stim noi, ce faceti! Nimic! De ce?
  Pentru ca sunteti incompetenti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Vineri, 27 Mai 2022 15:59
  31.7.58.***
  Din lac în puț: salvăm (oare?) zona Romarta-Spicu, și aglomerăm altă zonă de promenadă EXACT când nu trebuie = zona "Elice - Parc IC Brătianu - bretea P11 P12 ce nu e făcută pentru trafic-greu".
  2
  16
  Raportează
 • postat de Din Galati
  Vineri, 27 Mai 2022 13:30
  5.13.136.***
  Dorim ca autobusele care circulau pe la spicul si acum deviate pe la potcoava sa fie facuta o statie temporara intre Pocoava si Navrom. Distanta este prea mare intre aceste statii.
  3
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.