Doru Căstăian, consilier local PACT: „Să vă spun sincer, îmi e mie rușine de rușinea lor!”
Foto: Marian Calestru

Doru Căstăian, consilier local PACT: „Să vă spun sincer, îmi e mie rușine de rușinea lor!”
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Așa își începe postarea de pe pagina sa de consilier local profesorul Doru Căstăian, afirmând că proiectul “Aleși locali pentru o zi”, prin care reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor au experimentat o zi calitatea de ales local, a făcut parte dintr-un calup de proiecte de hotărâre depus, pe 17 decembrie 2021, de PACT pentru Galați.

„Proiectul e minunat, atât doar că ideea și propunerea nu sunt nici ale Primăriei Galați, nici ale primarului Pucheanu. Pentru că în România se pedepsește greu și furtul fizic, darămite cel intelectual și pentru că trăim în țara plagiatorilor. Evident, nu este o practică nouă, nou este faptul că există acum oameni care cred că așa ceva este inacceptabil”, scrie consilierul.

Proiectul propunea organizarea unei ședințe anuale speciale în prezenta reprezentanților Consiliului Județean al Elevilor: președintele Consiliului Județean al Elevilor sau un reprezentant al acestui Consiliu urmând să prezideze întrunirea și să propună simbolic ordinea de zi a ședinței. În cadrul ședinței speciale ar fi fost prezentat un raport al principalelor probleme și provocări ale tinerilor și ar fi fost decernat Premiul Municipiului Galați pentru Implicare Civică și Socială, în cuantum de 500 de lei, Consiliului Școlar sau elevului care se remarcă prin activitatea cea mai consistentă în domeniul civic și politic pe plan local.

CITEŞTE ŞI: Galațiul condus de o primăriță și de consilieri locali elevi

Citit 3874 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2022 17:02

7 comentarii

 • postat de Doru Castaian
  Sâmbătă, 11 Iunie 2022 07:32
  5.13.173.***
  Revin cu o erata: PSD nu a inlocuit cinci consilieri, ci doar trei. Argumentul ramane.
  2
  3
  Raportează
 • postat de Doru Castaian
  Sâmbătă, 11 Iunie 2022 06:16
  5.13.173.***
  @Ionica Ideea poate ca e veche, dar cert este ca ea a aparut la Galati dupa depunerea proiectului PACT pentru Galati. Aici lucrul cel mai grav nu este nici macar furtul intelectual, nici lipsa crasa de colegialitate, ci faptul ca administratia PSD blocheaza ilegal proiectele noastre si ale intregii opozitii. Intregii comunitati i-ar fi mai bine daca toti cei alesi ar putea sa-si prezinte si sa isi sustina ideile.
  @Adrian Stimate domn, raspunsul este NU. In acest moment, la jumatatea mandatului, PACT pentru Galati a inlocuit un singur consilier (la fel ca grupul USR-Plus), in vreme ce PSD a inlocuit cinci. Cei cinci au ocupat locuri vacantate de oameni care au plecat pe muteste pe sinecuri bine platite, ati ghicit, si din banii dvstra. La intrebarea aliantei cu PNL-ul, raspunsul e de asemenea NU. PpG nu a avut niciodata o alianta cu PNL, ci doar un protocol de colaborare in jurul unui singur proiect, protocol retras rapid si care nu a produs niciodata efecte. De partea cealalta, USR-Plus a guvernat cu PNL, iar PSD o face in acest moment.
  @Ion E foarte generos felul in care ganditi: important e ca se face. Presupun ca v-ati ceda oricand munca altuia pe acest considerent. Dar sa stiti ca eu as fi dispus sa accept acest fel de a gandi daca adminstratia PSD si ceilalti colegi ar fi de acord ca fiecare proiect sa fie semnat de toti consilierii. Atat timp cat PSD fura (da, exact acesta e termenul) proiectele altora, permiteti-mi sa-i spun furtului furt.
  2
  8
  Raportează
 • postat de ionica
  Vineri, 10 Iunie 2022 06:29
  82.79.117.***
  Ideea e veche. De ani buni se întâmplă asta în consilii locale.
  Nu e nici ideea nici propunerea în premieră a domnului Căstăian!
  Exemple CL Săcălaz 2021 , CJ Dambovita 2022 etc
  6
  6
  Raportează
 • postat de Adrian
  Joi, 09 Iunie 2022 20:01
  89.39.81.***
  Ăstia de la pact nu sunt aia care isi schimba consilierii ca pe șosete si care au facut alianță cu pnl?
  11
  11
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 09 Iunie 2022 09:55
  81.196.55.***
  Important e ce se face!
  Asta cu flecăreala, am avut și eu ideea, nu originală, este irelevant.
  Apropo, pact&co prin DC(?) au drept de autor pe idee, au înscris-o la OSIM?
  3
  9
  Raportează
 • postat de Competentul Capabil
  Miercuri, 08 Iunie 2022 22:51
  89.137.30.***
  Vai repede sa zicem si noi ceva ca acush se termina sinecura si ramanem in nimicul gol. Sa vorbim vorbe si sa acuzam chestii in toate partile catre ei, care nu suntem noi, care suntem buni... Dar nu ne lasa ma sa fim buni... plagiatorii astia, Dragnia, Putin... ne fura "Romania educata" de la bot, ne fura proiectele de unde mai sugeam si noi o eugenie... ceva daca nu erau ei. Nu avem ce face, o sa strangem randurile si la urmatorul mandat ne concentram si o sa plantam ethos local la fiecare colt de strada. #sepoate #aresafiebine #galateniiefrumosi Hai Simona!
  19
  18
  Raportează
 • postat de Sarbusca
  Miercuri, 08 Iunie 2022 22:27
  5.14.156.***
  D le consilier,și d ta ai votat ca femeia de serviciu pe casa scării sa fie platita la m.p.din apartament și diferența de apa tot la m.p.din apartament????
  12
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.