Doru Căstăian, consilier local PACT: „Să vă spun sincer, îmi e mie rușine de rușinea lor!”
Foto: Marian Calestru

Doru Căstăian, consilier local PACT: „Să vă spun sincer, îmi e mie rușine de rușinea lor!”
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Așa își începe postarea de pe pagina sa de consilier local profesorul Doru Căstăian, afirmând că proiectul “Aleși locali pentru o zi”, prin care reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor au experimentat o zi calitatea de ales local, a făcut parte dintr-un calup de proiecte de hotărâre depus, pe 17 decembrie 2021, de PACT pentru Galați.

„Proiectul e minunat, atât doar că ideea și propunerea nu sunt nici ale Primăriei Galați, nici ale primarului Pucheanu. Pentru că în România se pedepsește greu și furtul fizic, darămite cel intelectual și pentru că trăim în țara plagiatorilor. Evident, nu este o practică nouă, nou este faptul că există acum oameni care cred că așa ceva este inacceptabil”, scrie consilierul.

Proiectul propunea organizarea unei ședințe anuale speciale în prezenta reprezentanților Consiliului Județean al Elevilor: președintele Consiliului Județean al Elevilor sau un reprezentant al acestui Consiliu urmând să prezideze întrunirea și să propună simbolic ordinea de zi a ședinței. În cadrul ședinței speciale ar fi fost prezentat un raport al principalelor probleme și provocări ale tinerilor și ar fi fost decernat Premiul Municipiului Galați pentru Implicare Civică și Socială, în cuantum de 500 de lei, Consiliului Școlar sau elevului care se remarcă prin activitatea cea mai consistentă în domeniul civic și politic pe plan local.

CITEŞTE ŞI: Galațiul condus de o primăriță și de consilieri locali elevi

Citit 4533 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2022 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.