Contract semnat pentru primul bloc modernizat prin PNRR

Contract semnat pentru primul bloc modernizat prin PNRR
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Blocul D1 din Micro 20, strada Furnaliștilor nr. 4 este primul care va beneficia de lucrări de modernizare decontate cu bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Conform Primăriei Galați este primul contract de finanțare semnat pentru un asemenea obiectiv, în contextul în care Primăria a depus proiecte pentru 23 de blocuri pe Componenta 5 - Valul Renovării, în cadrul PNRR. Opt dintre acestea au fost aprobate pentru finanțare, iar celelalte sunt în evaluare.

Blocul D1 din Micro 20 va beneficia de ample lucrări de modernizare, valoarea totală maximă eligibilă fiind de 9.908.887,57 lei.

„La blocul D1 sunt prevăzute următoarele lucrări pentru creșterea eficienței energetice: înlocuirea tâmplăriei, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor, izolarea termică a planşeului peste subsol, izolarea termică a pereților, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie; repararea trotuarelor de protecţie, în scopul eliminării infiltraţiilor la infrastructura blocului de locuinţe; repararea elementelor de construcţie ale faţadei, reabilitarea/ modernizarea instalației electrice, înlocuirea/modernizarea lifturilor. Perioada de implementare a proiectului este de 26 luni.

Blocul D1 a fost construit în anul 1977, are regimul de înălțime S+P+10E+Eth, este format din două scări ce cuprind 88 de apartamente, proprietarii acestora fiind beneficiarii acestui proiect de reabilitare termică.

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, au fost aprobate până acum 13 proiecte, în valoare de 33,3 milioane de euro, ce presupun achiziția a 20 de autobuze electrice, construirea unei noi creșe și renovarea celor 8 blocuri. Astfel, zece proiecte vor primi finanțare, iar trei se află deja în implementare - renovarea Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, elaborarea documentației Planului de urbanism general și reabilitarea blocului D1.

Citit 2000 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2022 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.