Primăria Galați, „călare” pe asociațiile de locatari

Primăria Galați, „călare” pe asociațiile de locatari
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În cursul anului 2022, mai multe asociații de locatari au fost "călcate" de reprezentanții administrației publice locale, ca urmare a unor sesizări primite de la cetățenii municipiului Galaţi. Controalele s-au finalizat cu mai multe sancțiuni, ca urmare a neregulilor constatate.

La solicitarea ziarului "Viaţa liberă", Primăria municipiului Galați ne-a comunicat că, pe parcursul anului 2022, 31 de asociații de proprietari din municipiu au fost verificate. "În urma verificărilor s-au constatat următoarele: neconvocarea adunării generale conform prevederilor legale, nerespectarea statutului și a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președintele asociaţiei. S-a constatat, de asemenea, că președinții asociațiilor de proprietari nu au răspuns în scris la sesizările și contestațiile scrise ale proprietarilor din condominiu în termenul legal, precum și necomunicarea datelor de identificare ale contului bancar prin afișare la avizier. Prin urmare, s-au aplicat următoarele sancțiuni: trei avertismente membrilor comitetului executiv și cinci amenzi contravenționale președinților și administratorilor de condominii", ne-a comunicat responsabilul cu informațiile publice din cadrul Primăriei Galați, Petrina Horghidan.

Reprezentanții instituției le transmit gălățenilor că aspectele sesizate atât în timpul programului cu publicul, cât și prin intermediul petițiilor on-line sunt verificate și telefonic sau prin e-mail, solicitându-se transmiterea diverselor acte justificative prin mijloace de comunicare on-line.

Citit 3851 ori Ultima modificare Marți, 20 Decembrie 2022 11:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.