Modernizare și extindere finalizate la Școala „Ștefan cel Mare”

Modernizare și extindere finalizate la Școala „Ștefan cel Mare”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Datorită unui proiect european, Școala "Ștefan cel Mare" a fost modernizată, extinsă cu un etaj și beneficiază de noi dotări, anunță Primăria Galați.

Conform administrației locale, lucrările au constat în reabilitarea, modernizarea și mansardarea clădirii unității de învățământ: "Astfel, noul etaj, cu o suprafață construită de peste 700 de mp, include noi săli de clasă, laborator, sală de festivități și grupuri sanitare pentru elevi. S-au realizat lucrări de izolare termică a pereților întregii clădiri, s-a înlocuit tâmplăria, s-au făcut finisaje interioare și exterioare, instalații termice și electrice, sistem de monitorizare video etc. În plus, s-au achiziționat obiecte de mobilier școlar și echipamente IT".

Obiectivul general al proiectului vizează asigurarea accesului, calității și atractivității educației în școlile din municipiul Galați, în scopul creșterii ratei de participare la învățământul obligatoriu și reducerii abandonului școlar, cu o rată mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și o creștere a ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 10 milioane de lei, din care contribuția de la bugetul local este de circa 200.000 de lei.

Școala Gimnazială "Ștefan cel Mare" (Nr. 13) este situată în cartierul Țiglina II din municipiul Galați, pe strada Constructorilor nr. 9 și a fost construită în anul 1973.

Citit 1579 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Mai 2023 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.