Licitație pentru încă 20 de autobuze electrice

Licitație pentru încă 20 de autobuze electrice
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În condițiile în care așteaptă deja ofertanți pentru furnizarea a zece tramvaie și a 20 de autobuze electrice, cu lungimea de aproximativ zece metri, Primăria Galați a lansat o nouă licitație pentru achiziția altor 20 de mijloace de transport nepoluante. De această dată este vorba despre 20 de autobuze electrice, cu lungimea de circa 12 metri, patru stații de reîncărcare rapidă pe traseu, opt stații de reîncărcare lentă la locul de garare și lucrările de alimentare cu energie electrică aferente.

Valoarea estimată a contractului se ridică la 53.854.338 de lei fără TVA, iar finanțarea este asigurată în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, contractul fiind semnat în ianuarie 2023.

"Proiectul vizează exclusiv reînnoirea materialului rulant pe rute actualmente în operare, iar în urma analizei nevoilor pentru rutele incluse în proiect, a rezultat un necesar de vehicule de 20 de autobuze electrice de circa 12 metri.

Durata contractului este de 16 luni, la care se adaugă perioada de garanție ofertată la semnarea acestuia de ambele părți. În prima etapă vor fi livrate și instalate stațiile de încărcare pe amplasamentele deja pregătite - cu cel puțin o lună înainte de livrarea primului autobuz. Livrarea se va desfășura pe o perioadă maximă cuprinsă între luna a 12-a de la începerea contractului și luna a 16-a, cu o frecvență de minimum patru autobuze/lună. Garanția funcționării autobuzelor electrice trebuie să fie de minimum 300.000 km sau cel puțin patru ani de la data punerii în exploatare. Contractul va fi atribuit pe criteriul "cel mai bun raport calitate - preț".

Citit 1906 ori Ultima modificare Marți, 13 Iunie 2023 07:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.