Austeritatea, la bani mărunţi

Austeritatea, la bani mărunţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În aceste vremuri de restrişte financiară, bugetul Galaţiului se poate considera norocos că a avut parte de o rectificare pozitivă. Chiar dacă, la capitolul „Venituri”, a pierdut subvenţiile pentru finanţarea Sănătăţii deoarece Direcţia pentru Sănătate Publică alocă venituri din prestări servicii nu subvenţii spitalelor, şi astfel i s-au retras 1.893.000 de lei, bugetul a avut parte de plusuri din alte zone. Sumele din fonduri externe nerambursabile s-au suplimentat cu 1.627.000 de lei.

După cum a explicat directoarea economică a Primăriei, Doina Stamate (FOTO), bugetul a beneficiat şi de două suplimentări prin Hotărâri de Guvern. Galaţiul a primit 2.500.000 de lei pentru compensarea creşterilor neprevizionate ale preţurilor la combustibil şi 3.631.000 de lei pentru retehnologizarea punctelor termice.

În total, bugetul local, atât la venituri cât şi la cheltuieli, a fost suplimentat cu 5.865.000 de lei. Iată care sunt cele mai importante modificări din buget :

La Învăţământ au fost alocaţi 2.677.000 de lei. Cheltuielile materiale au fost suplimentate cu 1.098.000 de lei pentru reparaţii curente la şcoli şi pentru a asigura paza la instituţiile din învăţământul preuniversitar de stat. Au fost suplimentate şi cheltuielile cu proiectele europene - „Extindere Colegiul Elena Doamna” şi „Modernizare şi reabilitare Grup Şcolar Gheorghe Asachi”.

Cultura, însă, a pierdut 1.562.000 de lei. De asemenea s-a retras subvenţia de la teatre, în sumă de 636.000 de lei, ca urmare a diminuării cheltuielilor de investiţii şi de personal. Totodată, s-au redus şi cheltuielile de capital şi cu salariile de la teatre.

La capitolul Ordine publică s-a înregistrat un minus de 200.000 de  lei. După cum se arată în expunerea de motive a rectificării bugetare, subvenţia pentru Poliţia Comunitară se retrage, deoarece au crescut veniturile din prestări servicii.

Un balon de oxigen a primit şi Asistenţa socială – 775.000  de lei. Concret, s-au suplimentat cheltuielile de personal, materiale şi proiecte din fonduri nerambursabile, dar şi cheltuielile cu hrana necesară la unităţile de asistenţă socială.

Citit 601 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.