Dan Nica, în direct cu prefecţii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viceprim-ministrul Dan Nica a susţinut ieri prima videoconferinţă cu prefecţii şi şefi instituţiilor deconcentrate, în calitate de ministru interimar al Administraţiei şi Internelor. Potrivit lui Dan Nica, asigurarea energiei termice pentru încălzirea locuinţei reprezintă în continuare prioritatea Guvernului, dat fiind faptul că nu a fost reluată aprovizionarea cu gaze naturale din Rusia. Prefectul Galaţiului, Gabriel Panaitescu a ţinut să precizeze în cadrul discuţiilor că deocamdată judeţul nostru nu are probleme din acest punct de vedere. 

Dan Nica a solicitat mai multă implicare din partea prefecţilor în aplicarea legilor fondului funciar, precizând că, în judeţul Galaţi, punerea în posesie s-a realizat în proporţie de 99 la sută. Pe primul loc se află Tulcea, unde titlurile de proprietate pentru terenurile agricole şi forestiere au fost emise în proporţie de sută la sută, la polul opus aflându-se judeţele Argeş şi Braşov, cu 65, respectiv 63 la sută.

Ordinea şi siguranţa publică au reprezentat un alt punct pe ordinea de zi, ministrul accentuând necesitatea de a spori numărul patrulelor în apropierea unităţilor şcolare. Asigurarea condiţiilor bune de trafic în această perioadă, precum şi asigurarea de adăpost pentru oamenii străzii sau cei care se constituie în cazuri sociale au fost, de asemenea, teme discutate în videoconferinţă.

Citit 1529 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.